בבקשה תעזריי ליי כבר נימאסס לי :-(

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה תעזריי ליי כבר נימאסס לי :-(
    חן
    21/01/2009

שלום לך, אני בת 17 ויש לי בעיות רציניות עם ההורים שלי וכבר נימאס לי ואני לא יודעת מה לעשות אודה לך מאוד עם תעזרי ליי אז ככה עם אמא שלי אני בכלל לא מסתדרת אני לא יכולה לסמוך עליהו גם כמה פעמים שאני מספרת לה דברים היא הולכת אחרכך ומספרת לאבא שלי אחרי שביקשתי ממנה לא לספר וכבר נימאס לי שהיא כל דבר הולכת ומעבירה וכל פעם אני חושבת שאני יוכל לסמוך עליה ובסוף מתברר שהיא תוקעת לי סכין בגב והיא כל הזמן מנפחת לאבא שלי את המוח ואז שניהם נותנים לי עונש כמו ילדה בת 10 הם לא מתייחסים אלי כאל בוגרת וכאל ילדה גדולה הם מתנהגים אליי כאל ילדה בת 10 וכבר אני לא יודעת מה לעשות וכל החברות שלי צוחקות עליי ונימאס לי וגםם יש להם בעיות עם החברות שלי יש לי חברה טובה והיא כמו אחות בשבילי ובגלל שיש לה חבר שגר בשכונה שהם לא אוהבים אז הם אומרים לי שהיא ילדה לא טובה ולא מרשים לי להסתובב איתה וזה חברות שלי ואני לא יכולה כבר לישמוע את זה אני כבר ילדה גדולה ואני יסתובב עם מי שאני רוצהה. סיפרתי לאמא שלי בלי שאבא שלי ידע שאני יוצאת בימי שישי לגינה יושבת עם כל החברות אז אמרתי לה אל תספרי לו הלכה ואמרה לו ומעכשיו הם לא מרשים לי לצאת ולא כלום ומשעה 6 אסור לי לרדת למכולת אפילו וגם עם אני יוצאת אני צריכה שחברה שלי תעלה אליי לביתץ ואז לצאת הם לא מרשים לי לצאת לבד מהבית כל פעם אני צריכה לתת להם דין וחשבון אני מאחרת בשעה הביתה הם מתחילים עם הצעקות ועם אני יוצאת בימי חול לעיר אז ב-7 אני חייבת להיות בבית וכל הזמן מאימים עלי שהן יקחו לי את המחשב ואת הפלאפון. ואבא שלי מאוד פרימיטיבי וזה מה שגם גורם כל הזמן לריבים שלנוו אני מעלה הביתה את חברות שלי עם חברים שלהם יושבים בחדר הם אומרים לו שלום והכל טוב ויפה יושבים מדברים איתו אבבל שהם הולכים אבא שלי עושה לי את המוותת בגלל שהם תימנים הוא לא אוהב אותםם הוא לא מרשה לי לצאאת איתםם כי אאני כל הזמן יוצאת איתם כי הם החברים של החברות שלי אז אנחנו יוצאים כולם ביחד וכיף לי איתם אנחנו צוחקים והכל וגםם בגלל שאבא שלי ראה אותם בפלאפון של חברה שלי מעשנים נרגילה אז גם בגלל זה הוא לא מרשהה לי .. אני באמת לא יודעת מה לעשות אודה לך מאוד עם תעזרי לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום חן

אייל קנדינוף
    22/01/2009

האם שקלת להזמין את הוריך לשיחה שבמהלכה תקריאי להם את התלונות שלך מדף כתוב שמנוסח כהלכה? ובהמשך לנסות ולהגיע אתם להסכם מחייב אותך ואותם? אני יודע שזה לא פשוט אך זכרי שאת בת 17 והם הוריך ובעתיד הלא רחוק תהיי בגירה ותוכלי לעשות ככול העולה על רוחך עם כל המשתמע מכך לחיוב ושלילה.
    הצעתי אליך היא לנסות ולהגיע לעמק השווה עם אביך מתוך הסכם שיניח את דעתו וירגיע אותו לגבי האחריות שאת מגלה כלפי חייך.
    לגבי אימך, פשוט אל תספרי לה דברים אם את לא סומכת עליה, אך דאגי ליידע אותה על החלטתך עם הנימוקים המתבקשים. עדיף שתעברי את מאבקך אל מול אביך בצורה שתביא אותו להבנה שהוא יכול לסמוך עליך. האם זה אפשרי מבחינתך? האם את באמת אחראית? אלו שאלות שאת צריכה לשאול את עצמך לפני שאת מתאמתת עם אביך. בכל מקרה אין לך מה להפסיד ושיחה תמיד עדיפה על מריבה.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו