אה שכחתי להוסיף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אה שכחתי להוסיף
    ילדה
    27/07/2007

אמא שלי כל הזמן משתמשת באחי הגדול ,
    הוא בן 16 וחצי והוא מנסה להחליף את אבא , הוא צועק כל הזמן על אחי הקטן ועלי...
    אני גם מחזירה לו צעקות ..
    לא משנה מה אחי הגדול יעשה לאחי הקטן אחי הקטן ימשיך להיות לצידו ..
    אבל תמיד תמיד שהם ביחד הם נגדי , הם כל הזמן מציקים ומעצבנים .
    רק שאחי הקטן בלעדי אחי הגדול שהוא לבד איתי הוא איך שהוא יותר נחמד אלי , אחי הגדול בא והוא שוב מגעיל ..
    מה אני עושה עם זה אני מרגישה שהם שונאים אותי , ואולי אני לא מרגישה ..
    תודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אה שכחתי להוסיף

הוספת תגובה

• היי חמודה

ענת זפרני
    29/07/2007

כמה קשה לך.
    הורייך גרושים
    אחיך הגדול תופס פיקוד
    אחיך הקטן משנה פנים
    אמא שלך לא סומכת עלייך
    כל העולם שלך מתערער
    תראי, אני ממש מבקשת ממך לקרא את הדברים שאני עומדת לכתוב לך יותר מפעם אחת.
    כשהורים מתגרשים כל העולם מתערער. כל הסדר הקבוע של הדברים שהיו ידועים עובר שינוי ענק.
    וזה לא רק לך.
    לאמא שלך
    לאבא שלך
    לאחים שלך , כמובן כל אחד מהם בנפרד
    וכל אחד מגיב בצורה שהוא מכיר הכי טוב
    אמא שלך - שאני מהמרת שהיתה דאגנית גם קודם, מרגישה שכל כובד האחריות עלייך נופל עליה, והיא מפחדת שאת תחשבי שבגלל שהם התגרשו מותר לך לעשות מה שבראש שלך והיא רוצה שאת תביני שהיא דואגת לך ושהמסגרת נשארת אותה מסגרת כמו קודם. ולכן היא מקצינה את הדאגה. וקובעת חוקים נוקשים, כהגדרתך, כדי לשמור עלייך.
    אבא שלך שנורא אוהב אתכם רוצה שתמשיכי לרצות לבוא אליו ולא תריבי איתו או תכעסי עליו והוא נוקט בדרך שלו לתת לך לעשות מה שאת רוצה בלי לריב איתך וכך את לא תתנגדי לקשר איתו.
    אחיך הגדול – רואה את הלחץ של אמא שלך ונוטה להיות מבוגר, שתדעי לך שהוא משלם מחיר מאוד כבד, כי בגיל שהוא היה צריך להיות עסוק רק בעצמו הוא מרגיש (וזה לא באשמת אף אחד!!!) שהוא צריך להיות מבוגר. זה נורא מתסכל – ובגלל שאין לו כלים הוא מגיב בצעקות ובהתנהגות קשה.
    אחיך הקטן – עושה כמו כל הקטנים את מה שהכי משתלם לו באותו הרגע...פעם איתך ופעם נגדך, ככה זה קטנים, אם לא תכעסי תגלי שזה אפילו קצת מצחיק...
    את צריכה להתבגר. להבין שאי אפשר ככה יותר!
    תשבי עם אמא שלך ותדברו. באמת תדברו. תתחילי את השיחה בזה שאת מבינה שגם היא עוברת שינוי גדול – ושהגירושין הוא מצב חדש לכולכם, אבל את חייבת לגדול. את מבקשת ממנה שתתחשב בך, תתוודי על השקרים ותבטיחי שלא יהיו יותר כי הבנת שזה לא תורם לקשר וחשוב לך הקשר איתה יותר מכל מסיבה או ארוע אחר.
    תבדקי איתה מה הגבולות שהיא יכולה להגמיש ועד כמה היא מוכנה לבוא לקראתך
    אל תשתמשי במה שאבא שלך מרשה או לא
    זה לא שייך ליחסים איתה – היא קובעת גבולות בבית שלה, ואת צריכה לכבד אותם.
    אני ממש מבקשת שתעדכני אותי
    המון המון המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו