אמא לבן 12+ וגרושה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא לבן 12+ וגרושה
    סמדר
    27/01/2009

אני אמא לבן 12 + גרושה 10 שנים. היחסים ביני לבן גרושי די תקינים אך נראה לי שהוא הרבה פעמים מדבר עם בני בגנותי. למשל שאני טיפוס שלילי והוא אומר את זה לבני אני לא יודעת באיזה אופן ובאיזה נסיבות. אך כשאני מול בני למשל מזרזת אותו לסיים את שעוריו שאין כבר זמן ואולי מלחיצה אותו לדבריו, הוא מוסיף אבא גם אומר שאת שלילית (מה הקשר) אך העובדה שאביו מדבר עלי וזה לא פעם ראשונה. אני תמיד מנסה לחזק את הצד שלו(של האב) ואומרת בהרבה הזדמנויות שאמא ואבא אוהבים אותך... אבא בן אדם שהצליח ..... ועוד... למרות שברור שיש גם צדדים חלשים אני תמיד בעד. מפריע לי שאחרי שאני עובדת קשה, אני עם הילד כל הזמן להוציא מספר שעות בשבוע שאביו מסיע אותו לחוג או לוקח אותו לאכול שעה שעתיים ומחזיר לי אותו זה המצב. אפשר לפתור זאת מול הילד? עם האבא זה קצת בעייתי הסברתי לו לא פעם שטובת הילד ששני הוריו מאוזנים ושקולים ולא צריך להחליש אותי מה גם שאני לא מסכימה אם דבריו. אז מה עושים ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא לבן 12+ וגרושה

הוספת תגובה

• לאמא הרגישה

ענת זפרני
    28/01/2009

שלום לך
    אני חייבת לאמר לך שרמת הרגישות שלך כל כך גבוהה זה ניכר בכל שורה - הרגישות והאיכפתיות כלפי הילד.
    אני חושבת שהכי הכי חשוב לא להיכנס למקומות שהילד בודק אותך. כן בודק.
    ילד צריך שני הורים
    אין לו אחרים.
    כשאבא מספר על אמא דברים שלילים נוצרים לילד בבטן "משקעים" שאותם הוא פורק במקום הבטוח שיכול לשאת את האיוורור הרגשי הקשה. הוא בוחן אותך והוא רוצה לקבל ממך תשובה ברורה.
    את חייבת לזכור שמתוקף תפקידך כהורה את זו שקובעת את הגבולות בבית
    וזה המסר שאת מעבירה לילד בפעם הבאה שזה קורה:
    אני אמא שלך - אוהבת אותך ודואגת לך ועכשיו תכין שיעורים
    וזהו
    בלי להתייחס לאמירות של הצד השני , בלי להיפגע בלי להצטדק ולא לכעוס
    פשוט להתעלם ולהשאר עקבית עם ההחלטות בנוגע לאותה פעילות שעליה החלטת
    ככה הילד יבין שהוא לא יכול להפעיל אותך רגשית
    שאת לא מאויימת ממה שאבא אמר או לא
    ושהוא יכול לפרוק בבית את מה שמעיק
    לנסות ליצור הפרדה מוחלטת בתגובות שלך מול הילד לאלו של בעלך
    הוא יבין שיש שני בתים ושתי השקפות עולם ולא חייבים להסכים על הכל
    המון הצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סמדר
    28/01/2009

התרשמתי מהאבחנה הדקה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו