מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאייל קנדידוףש31/01/2009
זוהי תשובה לגבי התייחסותך לבת 12 שהחלה לגמגם בשנים האחרונות: לאייל קנדידוף היקר, תודה רבה רבה על תשובתך המיידית והמעמיקה. להלן אענה על כל שאלותיך בכדי שתוכל לנסות לעזור. אתאר את המצב בבית. ענו גרים בדירת "קוביה" של 50 מטר. האב אינו עובד, אני עוסקת בהוראה במשרות מזדמנות לאורך כל השנה, חלקן קבועות וחלקן לא. מצב כלכלי שלא תמיד מאפשר לרכוש את מוצרי המזון והלבוש הדרושים. היחסים בינינו ההורים רעועים ביותר ולא על שום המתח הכלכלי, אלא על חילוקי דיעות לגבי חינוך הילדים. אולם זהו המצב שאליו נולדה בת זו, שהינה בת שניה אחרי בת בכורה בגיל 15 וחצי. הוא אינו חדש לה. זה המצב שהיא מכירה מאז מתמיד. מצב של מריבות רבות. האב אינו תורם או מעניק את תשומת לב, דבר שלא ניתן לשנות, משום שעל פי דעתו הוא אכן עושה זאת. הבית מאוד קטן וצפוף. אין פינת ישיבה שבה תתכנס המשפחה לעיתים. יש פינת אוכל שמהווה את מקום הצפייה בטלויזיה. מקום ישיבה נוסף הוא המחשב, שמהווה נדבך רציני מאוד בבית, הן לשימושי עבודה ולימודים והן כמסך בו צופות הבנות שעות רבות בסדרות שהן מורידות מהאינטרנט. סדר היום בבית אינו מתנהל כשורה. הבת המדוברת משקיעה יותר זמן בצפיה בסדרות מאשר בהשקעה בלימודים. היא בהחלט תלמידה טובה. כך מחשיבים אותה חבריה לכיתה וכך גם המורים. אולם אין לה "דרייב" להצלחה והיא אינה מוכנה להשקיע. בתהליך מתמשך לאורך כשנה או שנתיים היא הפסיקה לעשות שיעורים ביוזמתה או כל דבר אחר שהיא מחוייבת לעשות. גם חברתית, היא פסיבית ביצירת קשרים חברתיים. לא תתנגד ליצירת קשר מהצד השני, אבל לא יוזמת בעצמה. כך הפכה להיות בכיתה מעין צל שלא ממש מרגישים בו. למרות זאת, תמיד מזמינים אותה לפעילויות חברתיות והיא אכן נענית לכך בשמחה. מבחינת מוצרי מתיקה, זה דבר שאין אצלנו בבית באופן קבוע. אם הבת מעוניינת בחטיף וכדומה, היא תרכוש מכספה באותו יום. זה קורה משהו כמו פעם בשבוע. למרות הקושי הכלכלי, אני מחשיבה ברמת עדיפות גבוהה דברים שקשורים בתרבות, לכן היא הלכה לפסטיגל ומשתתפת בחוג ריקוד שמהווה הוצאה נכבדה. כלומר, היא מקבלת גם דברים ששיכים לתחום הנפש. היחסים שלי עמה מאוד חמים. אביה אינו כזה. אנו צוחקים המון. כל הזמן מנסה להצחיק אותה (ומצליחה מאוד). כל היום וכל מפגש חיבוקים, נישוקים ומגע. יתכן שאפילו קצת בהגזמה מצדי. זה מגיע גם מצידה. בצעירותי נתקלתי בילד שהחל לגמגם בגיל 3, הרופא בזמנו אמר לא להתייחס לכך והגמגום נעלם. לכן פעלתי כך גם לגבי בתי. אולם המודעות לכך באה בעיקר ממנה והיא הפסיקה להשתתף בשיעורים בכיתה, עקב תגובות לועגות (למרות שבדרגה נמוכה ), של תלמידים מהכיתה. קשה מאוד לבנות בבית אקולוגיה ביתית תומכת, בדר"כ אין כזו מהאב. אני שואפת להתגרש בשביל לשנות אווירה זו עבור הילדים, אבל כרגע המצב רחוק מכך. לכן איניני צופה שינוי בנושא זה בעתיד הקרוב. אני מצדי מנסה ליצור אווירה כזו ומציבה עבודה חומה תומכת, אבל כאשר זה רק מצדי, זה לא מספיק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום של בת 12
אייל קנדינוף31/01/2009שלום לך שוב
שמח לשמוע ממך שוב, אין לי ספק שזה מעיד על רצון אמיתי לשינוי מתוך זהוי של הדברים שלא יושבים במקומם.
יש פתגם שאומר שחוזק של שרשרת נמדד לפי חוזק החוליה החלשה. אין לי ספק שבתך מהווה את החוליה החלשה במשפחה והגמגום שלה הוא פועל יוצא מהמתח הכלכלי והאישי בינך לבין בעלך. זאת מנקודת מוצא שתשובתך מתארת את המצב לאשורו נאמנה. נכון שהגמגום מפריע לה במיוחד אך יהיה קשה ביותר לעזור לה ללא עזרה בסיסית לבית. לפי מה שאת כותבת המצב הוא לא טוב והשאלה היא מה את יכולה לעשות כדי לשנות את המצב בעיקר לטובת בנותיך. בל נשכח שבתך מתחילה את גיל ההתבגרות ומתח נפשי בגיל זה יכול לבוא לידי ביטוי במגוון רחב של הפרעות. לפי מכתבך יש לשים לב, בנוסף, לכמות הזמן שהיא מבלה מול המחשב, כמו כן, מדוע את מאפשרת לה להתחמק מחובותיה כלפי הלימודים? האם תוכלי להגיע להסכם של שיעורים תמורת חוג לריקוד? לגבי בעלך, מדוע את לא מייצרת את השינוי הנדרש כבר עכשיו? האם יש לך תמיכה מבעלך שלא עובד ולא עוזר לכלכלת הבית בתחומים אחרים כמו ניקיון, בישולים, כביסה כדי לאפשר לך זמן נוסף לעבודה? אלו שאלות מהותיות וקשות, אין לי ספק, אך רק את יכולה ליצר את השינוי הנדרש ונראה שאת יודעת מה צריך לעשות. המשימה מרובה והאחריות גדולה. להיות בסדר נובע מהמילים ב-סדר, כשה ב' מתיחסת לבית. אז כשאחד הילדים לא בסדר כראה שמשהוא בבית לא מתנהל כשורה. ברור לי שאת רוצה לעזור לבתך, את אמא בראש ובראשונה אך לעזור לבתך קשור בראש ובראשונה לעשיית סדר בחיים של המשפחה. מה שאת מבקשת זה עזרה לסמפתום ולא לבעיה.הגמגום, מאחר שהתחיל רק עכשיו, הוא אינדיקטור לאוירה בבית ולרגישות הגבוהה של בתך. גמגום זה הוא כמו קריאה לעזרה.
אני מאחל לך בהצלחה ואשמח לעזור ולהתעדכן ביחס לנושאים שעלו בתשובה זו
מומלץ לבנתיים להמשיך עם תרגילי הספירה והגדרת חפצים ללא ציון השם המפורש של החפץ המדובר תוך זמן מוגדר מראש, כמו כן מקלחות מרובות מאחר ומים יכולים לעזור בפריקת מתחים והליכות מתונות לטווחי זמן של לפחות חצי שעה ויותר. נסי, בנוסף לערוך עם בתך תחרויות שירה. זה גם יכול לעזור וגם תחרויות של בדיחות. כל פורטל מחזיק פורום של בדיחות. צחוק משחרר ממתחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)