מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות כדי שתפסיק?חסוי01/02/2009
אני בת 13.יש לי חברה מאוד טובה שחושבת שהיא מושלמת,כל הזמן היא יורדת על ילדים אחרים [לא עלי] וכל הזמן היא אומרת שהיא הכי יפה,חכמה והכל... זה ממש מעצבן.... היא אומרת את זה ממש בגלוי אפילו מול המורה ולא אכפת לה שהיא מרגיז את האחרים. אני לא יכולה לומר לה את זה כי יש סיכוי שהיא לא תפסיק להיות חברה שלי ואני ממש לא רוצה את זה[למרות שיש לי עוד מלא חברות..]. מה אני צריכה לעשות כדי שתפסיק עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות כדי שתפסיק
אייל קנדינוף01/02/2009כלום, כמה שזה מעצבן ומתסכל, זה לא עיניין שלך מה היא בוחרת לעשות עם חייה. את יכולה לבחור לעצמך עם מי את מבלה ובעיקר למה? זאת השאלה שכדאי לשאול. למה כול כך חשוב לך לבלות זמן עם משהיא שמעצבנת אותך?
בהצלחה עם המחשבה
בסופו של דבר השקט הנפשי שלך הרבה יותר חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום למלי
אייל קנדינוף02/02/2009שלום לך
חסרים לי הרבה פרטים כדי שנוכל להתייחס לבעיה ברצינות. אך כדאי להתחיל ולהסביר שהפרעות שינה אצל ילדים בהרבה מהמקרים, לאחר שוידאנו שהכול תקין מבחינה פטולוגית(מעבדת שינה), נובעים מחוסר יכולת לפרוק את מטען הרשמים שנאספו במהלך היום. תהליך השינה נועד בראש ובראשונה לנקות את המוח מכול היום שעברנו וזה נעשה דרך חלימה. האדם הוא מכונה אורגנית מתהלכת הכי מתקדמת שיש פה והכוונה למתהלכת קשורה לעובדה שאנחנו כל הזמן עסוקים בלתהלך מזון. מזון מוצק, מזון נוזלי, מזון גזי(חמצן)ומזון אנרגטי רגש צבעים מוסיקה והרשימה ארוכה. ממה שאת מתארת בתך לא מתעוררת מהשינה אלא מדברת והולכת תוך כדי והאופי והסגנון של החוייה שהיא עוברת לא נעימה. נראה, וזאת הערכה ראשונית בלבד, שבתך מגלה קושי בתיהלוך והתמודדות עם החויות שעובורת עליה במהלך היום, או שרמת החשיפה שלה לארועים שונים גבוהה מידי או שכמות הרשמים יוצרת עומס רב מידי ממה שהיא מסוגלת להתמודד איתו.
כדי לעזור לבתך לישון רגוע יותר יש לבדוק את התחומים הבאים:
מאיזה גיל הבעיה התעוררה?
מה קורה בבית הספר?
האם היא מקובלת?
האם יש תחרות לימודית?
איך היא מתמודדת במצבי לחץ?
האם יש איזו לקות למידה?
כמה חברים וחברות יש לה ומה מהות הקשר?
מה תחומי הפעילות לאחר בית הספר?
עד כמה בתך פעילה פיזית?
מתי בתך מתקלחת?
כמה שעות טלוויזה והסמיכות לשינה?
לאיזה תכנים בתך נחשפת בצפיה בטלוויזיה?
כמה שעות מחשב?
כמות הסוכרים שבתך צורכת בעיקר לפני השינה אם בכלל?
האם באופן כללי בתך מתוחה?
כמה אחים יש לה ומיקום גילה ביחס לשאר?
האם יש סדר יום מוגדר?
כמה שעות שינה בממוצע?
האם ישנה לבד או עם אחים נוספים?
שאלות אלו קשורות לבתך
השאלות הבאות קשורות אליכם ההורים
האם יש מתח בבית?
האם המערכת הזוגית תקינה?
האם יש מתח כלכלי?
אנא נסי לענות על שאלות אלו או פשוט להתקשר אלי,
בהצלחה
כשלילדים יש את התנאים הנכונים הכל מסתדר, עלינו ההורים לבדוק מה הם התנאים והצרכים היחודיים לכל ילד.
אסור לך לוותר, כדאי להמשיך ולברר דרך שלילה את הגורמים שיכולים להפריע ובסוף להגיע לפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אייל. תודה על תשובתך.
מלי03/02/2009קראתי את התשובה שלך. מכל השאלותששאלת עניתי לעצמי ולא הרגשתי משהו חריג. ביום יום הילדה עצמאית לחלוטין אפילו החלה לנסוע לבד באוטובוס. אין שום דבר חריג. פעילות בצופים,חברות,בית ספר,שיעורים פרטיים,מקלחת,אוכל,קצת ממתקים הכל מתנהל כשורה. היחסים בין ההורים מצויינים אין שום בעייה כלכלית. היחסים עם האח הבוגר סבירים לחלוטין. הבעייה מתחילה בלילה. כשאנו ממש מתעקשים היא הולכת לשון במיטה שלה,אך לעיתים אנו מרשים לה לשון עמנו בגלל הקימות הרבות. אך ברגע שהיא ישנה במיטה היא תתעורר בבכי לאחר כשעה,שעתיים וחוזר חלילה כמה פעמים,עד שאני או בעלי נהיה במיטתה עד שתרדם.אתמול למשל בערך ב12 בלילה,לאחר שהלכה לשון ב10,פתאום אני רואה את ראשה מציץ למיטתי כאאילו בודקת אם אנחלנו שם.שוב, הבעייה החלה בגיל מאוד צעיר אולי בגיל 4. לאחרונה נזכרתי שבערך כשהייתה בגיל זה אני ובעלי נסענו לכמה ימים לחול והיא נשארה אצל הדודים,אך גם לפני נסיעתינו היתה מתעוררת. כפי שאמרתי ,רוב היום אני מפהקת מכיין שאני מאוד עייפה. האם כדאי לקחת אותה לשיחות. הרופאה לא מוכנה לתת לנו משהו לשינה מכיין שהיא צעירה מדיי. אני רוצה לפתור זאת אחת ולתמיד. מנסיונך המקצועי,מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)