אחי הקטן....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחי הקטן....
    לירן
    02/02/2009

שלום! יש לי אח שקטן ממני בשלוש שנים.... הוא בן 14 וקצת ולומד בבית ספר דתי של בנים בלבד. ביסודי הוא היה לומד בבית ספר מעורב אך מכיתה ז' הוא עבר לבית ספר של בנים. ולכן אין לו כל קשר עם בנות, אף פעם לא הייתה לו חברה, ורק המחשבה על "חברה" לא נראית לי רלוונטית כלפיו. יש לציין שהוא גם לא מתנהג בהתאם לגיל שלו.... הוא הרבה יותר ילדותי משאר הילדים בגילו שלומדים בבתי ספר חילוניים או מעורבים.. שם הם חשופים יותר לעניינים הקשורים למיניות, בנות, מסיבות, יציאות וכו'.... הוא גם נראה ילדותי, וגם מתנהג בילדותיות ובחוסר בגרות. יש לו גם חברים בגילו שמתנהגים כמוהו ולומדים איתו ביחד בכיתה. גם אני למדתי בבית ספר דתי אולפנא, לבנות בלבד עד כיתה ט', וגם לי לא היה בתקופה ההיא כל קשר עם בנים אך לא הייתי תמימה.... לא הסתדרתי שם מבחינת הדת, והחברה הדתית והחלטתי לעבור לבצפ'ר חילוני, ומאז חיי השתפרו מאוד לטובה.... ואני ממש מרוצה ושמחה שעברתי. למרות שההורים שלי דתיים, אמרתי שאני מתעקשת לעבור. ובאמת זה שינה לי את החיים. אני רואה עכשיו את המצב של אח שלי, שהיה כמו המצב שלי וזה קצת מדאיג אותי.... אני רוצה שיתחיל להתבגר, כדיי שלא יגמור בסוף את התיכון בלי שום רכישת מיומנות עם בנות, ואז, כשיהיה לרשות עצמו הוא לא ידע מאיפה להתחיל כי הוא לא עבר את זה בתיכון.... זה מוזר לי לדבר על אחי הקטן ככה, אבל אני יודעת שזה יהיה הכי טוב בשבילו. הוא פשוט לא מכיר את "העולם האחר" העולם של המסיבות, הבילויים, היציאות עם בנות.... מה כדאיי לעשות? האם המצב לא מצריך דאגה?? האם הוא ילמד מתישהו להתנהג עם בנות? רק שלא יגמור רווק בודד בסוף....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחי הקטן....

הוספת תגובה

• אחי הקטן

אייל קנדינוף
    03/02/2009

אין מקום לדאגה. עדיף לך לנסות לשוחח עם אחיך ולברר אם הוא היה רוצה להחליף מסגרת לימודית. נראה שהוריך יסכימו אם יתעקש כמוך, אך זכרי, אלו הם חייו ולך אסור להתערב בהחלטותיו. מובנת דאגתך ועושה רושם שאת בחורה מאוד חכמה ובוגרת אך אולי אחיך מתבגר בזמנו שלו? כדאי לכבד זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו