מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אנחנו מלחיצים מידי?אמא למתבגרים03/02/2009
הבן שלי בן 14. ילד מאוד חכם וביישן. הוא יכול לבלות בבית ימים שלמים, שבועות, בלי להיפגש עם חבר. יש לו חברים, הוא מידי פעם ( כשיש יום הולדת לאחד מהם) יוצא איתם. חבריו גם מאוד מסוגרים בביתם, לא נפגשים עם חברים. אנחנו לא מוכנים לקבל את המצב הזה ולוחצים עליו להיפגש עם חברים( לפחות פעם בשבוע). הוא מצידו אומר לנו שהוא מעדיף להיות לבד ומספיק לו פעם בשבוע, אנחנו טוענים שזה מעט מידי... אתמול זה הגיע לידי כך שבעלי אמר לו שאם הוא לא קובע עם חבר- הוא לא נוגע במחשב כל היום. הוא לא קבע והשתעמם כל היום- בערב הוא בכה נורא וניסה להסביר לנו שאנחנו מאוד לוחצים עליו ו"אני בסך הכל מבקש שעתיים עם עצמי במחשב"" מספיק לי פעם בשבוע להיפגש עם חבר". יש לציין שהוא ילד מאוד טוב וממושמע אך גם מקובע.ואת הקיבעון הזה אנחנו מנסים לפתור... אנחנו לא יודעים אם מה שאנחנו עושים נכון- אני מרגישה שאנחנו לוחצים אותו יותר מידי לקיר. הרי אם נוותר לו- הוא יישב שבועות שלמים בבית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אנחנו מלחימים מידי?
אייל קנדינוף03/02/2009שלום לך
והשאלה הפשוטה היא מה היה קורה אם לא היה מחשב? סביר להניח שבנך היה יוצא מהחדר ומתחיל להתאמן ביכולות חברתיות הרי הוא לא היה מגביל את עצמו לישיבה בחדרו כל הזמן. לפי התגובה שלו על מניעת זמן מחשב נראה שהמחשב הוא כל עולמו. כמה זמן בממוצע בנך מעביר עם המחשב?
האם יש עוד אחים ואחיות בבית ומה טיב היחסים בניהם?
כדאי לזכור שכפיה היא לא ממומלצת, הפחד שלכם מובן ,אך יש דרכים נוספות להביא לשינוי-הסכמים תוך שיתוף-פעולה.
מה קורה בזמן בית הספר?
המ הם השגיו הלימודיים?
האם הוא מתעניין בבנות המין השני?
אשמח להתעדכן כדי לעזור יותר.
אין ספק שהמחשב יכול להסיט בני נוער מרכישה של מיומנויות חברתיות הכרחיות לעתיד. מצד שני אנחנו לא רוצים לגרום לסבל מיותר. צריך, דרך דיאלוג, למצוא את שביל הזהב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, פרטים נוספים
אמא למתבגרים04/02/2009היי אייל, תודה רבה על תגובתך, אני מפרטת קצת יותר: בני הוא בן בכור ויש לו 2 אחיות: 11.5 ו- שנתיים וחצי. יחסיו עם המתבגרת לרוב טובים( לפעמים מקניטים אחד את השני כדרכם של אחים), יש לי הרגשה לפעמים שהוא לא יודע ממש להתנהג עם אחותו הקטנה( לדוג': אם הוא רוצה למזוג לעצמו כוס מים והקטנה נעמדת לידו ומבקשת גם לשתות הוא עונה לה בזעפנות:,רגע, אני צמא" והיא בינתיים ממשיכה לנג'ס: אני רוצה מים. . ."- כדרכם של פעוטות. הוא מאוד מרוכז בשתייה שלו ולא מתפנה קודם למלא את צרכיה וש"תרד " ממנו. ואז הוא מתעצבן והיא בוכה- ויש קטסטרופה של כמה דקות משטויות. לעיתים הוא מפרש מגע חזק שלה כמכה ו"מחזיר" לה, כמובן שהוא לא מרביץ לה אלא נוגע בה וכאילו מחזיר לה, וכשאני שואלת מה קרה הוא אומר" היא הרביצה לי אז החזרתי לה..." תגובותיו מאוד לא ברורות לי, מאוד ילדותיות לגילו, עייפתי מלהסביר לו את ההבדלים בינהם...הוא רוצה קשר איתה אך לא יודע ליצור אותו ובעיקר הוא מציק לה, לכן כשהיא רק רואה אותו היא צועקת ורצה מפניו. לעיתים הוא נפגע מזה אבל אני מסבירה לו שהוא האחראי הבלעדי למערכת היחסים שלו איתה. הוא ילד מאוד חכם, יש לו הפרעת קשב( בלי ריטלין) , ציוניו טובים מאוד. בבית הספר הוא מדווח שהוא לא יוצא להפסקות- הוא מתבייש. לרוב הוא בכיתה. יש לו 4-5 חברים שרובם במצב הזה. לא נפגשים אחה"צ- בעיקר מול המחשב. אנחנו כמובן מנסים לפתוח את עולמו, קשה לנו עם הסגירות הזאת סביב נושא אחד בלבד. הוא קורא ספר אחד בשבועיים בערך...( לפעמים הוא מגיע איתנו להסכמים: אם הוא יקרא שעה אנחנו נותנים לו חצי שעה נוספת במחשב) הוא מבלה מול המחשב שעתיים ביום( כך אנחנו הגבלנו לאחר שראינו שהוא החל להתרשל בלימודים ). אם לא נגביל אותו הוא יכול לשבת גם 8 שעות מול המסך המהבהב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהורי בן ה14
אייל קנדינוף05/02/2009שלום שוב
נראה שכדאי, על בסיס מה שאת מספרת, לפנות ליעוץ. אם בנך מוגבל לשעתיים מחשב ביום מה הוא עושה בשאר הזמן? איך נסכים למצב שבו בהפסקות הוא מתבייש לצאת מהכיתה? אופן ההתנהגות שלו עם אחותו מעורר שאלות לגבי התבגרותו הרגשית. מצד שני, יכול להיות שבנך רגיש וצריך את זמנו להשלים תהליכים בצורה איטית יותר. אולי יהיה כדאי לחשוב על מסגרת לימודים חדשה שמאפשרת יותר פתיחות והבנה לצרכיו המיוחדים. עושה רושם שבנך מהיר טפיסה בתחומים הריאלים, האם הוא מקבל חיזוקים מתאימים לכך? יש הרבה שאלות שצריכות להשאל, אך במסגרת הפורום יהיה זה קשה.
הצעתי היא להמשיך בחיפוש כדי לאפשר לבנך את החופש הנדרש למצוא את מקומו הנכון בו בזמן לתמוך ולקדם אותו בתחומים שבהם הוא צריך חיזוק ממקום של הבנה ואהבה.
אשמחלהתעדכן לענות על שאלות נוספות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. האם לפנות לפסיכולוג
הורים06/02/2009אנחנו מנסים לכוון לצורת הטיפול הנכונה ביותר עבורו, האם פגישה עם פסיכולוג כצעד ראשון? בינתיים,,, היום,,, עלינו על כך שהיה ילד שהציק לו בביה"ס ( וזה בא כתגובה לזלזול של בני בילד ההוא בזמן שיעור חשבון כשהילד לא הבין את הסברי המורה בעם השלישית...) אבל נאמר לנו שהוא הפסיק. לא פעם, ניסינו להסביר לו שהוא לא צריך להתנהג כך והוא רק מקים עליו אויבים.. היום נראה לי שכבר הבין ולמד לקח. אבל יש משהו בהבנה החברתית שלו שקצת לא בשל. בשבוע הבא אנחנו נפגשים עם יועצת בית הספר.. אעדכן אתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לפנות לפסיכולוג
אייל קנדינוף06/02/2009שלום לך שוב
שמח על החלתתכם. במקביל הייתי ממליץ לפנות להדרכת הורים.
בהצלחה
אשמח לתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם לוחצים...
רחל05/02/2009תנו לזמן לעשות את שלו... גם אני חיה עם 3 בני נוער...ועד לפני כמה שמן אח שלי כל השמן היה קובע עם חברים ובן דוד שלי הקטן ממנו בשנה -לא היה רוצה לצאת-ועכשיו פתאום לאחר זמן בן דוד שלי מעצמו,בלי שום לחץ מאף אחד בבית התחיל לצאת...והוא עושה את זה מתוך ההנאה שלו ולא מתוך כפיה של ההורים.. עם הילד שלכם רוה קצת שמן עם עצמו ,תנו לו.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)