אחים-מקניטים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחים-מקניטים
    מלי
    05/02/2009

אחד את השני מדברים בשפה לא יפה... שאני לבטח לא משתמשת איתה...זה מוציא אותי מדעתי אינני יכולה לעבור על סדר היום כך מה דעתך????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחים-מקניטים

הוספת תגובה

• אחים מקניטים

אייל קנדינוף
    06/02/2009

שלום לך
    נו כן, לאחים יש את הנטיה להיות מאוד "נחמדים" אחד כלפי השני. התנהגות זו נובעת מקנאה ומתחרות. ילדים משחקים את המציאות וזו דרכם להתאמן בלהיות מבוגרים. הבעיה היא שהיום רמת החשיפה שלהם להתנהגויות לא מקדמות גבוהה ביותר, אם בבית הספר, טלוויזה, מחשב ועוד. המקום שיכול להוות מקור לדוגמא חיובית הוא הבית והאחריות היא על ההורים. לכן כדאי לאמץ גישה שמקדמת כבוד הדדי, חופש בחירה שמאפשר שמירה והגנה ובנוסף תמיכה. ברור לי לפי דבריך שקשה לך מאוד עם שפה לא יפה, אך ברגע שאת גוערת או מענישה על כך את בעצם מקבעת שפה זו אצל הילדים. מה שיתן לעשות זה לקבוע עמדה חד משמעית וברורה שכל זמן ששפה כזו בשימוש לא תהיה שום התיחסות מצדך-התעלמות מוחלטת. זה מצריך כמובן אימון בלא להכנס למעורבות אישית, אך עליך לזכור ששפה זו הובאה מהרחוב ומקומה לא בבית. ילדיך לא יכולים עדין לבצע את הבחירה הנדרשת ולכן משימה זו היא שלך בשבילם ע"י דוגמא אישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו