ביקור חברות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביקור חברות
    bell
    11/02/2009

שלום, בתי בת 7.5 לא אוהבת להזמין חברות, אני ממש צריכה לשכנע אותה ולהלחם איתה כדי שתזמין חברות. היא ילדה חברותית מאוד, תמיד מוזמנת ע"י חברותיה אבל כשזה מגיע אליה שוב ממש צריך לשכנע אותה ולהסביר לה על יחסי גומלין ושאם היא לא תזמין היא גם לא תוזמן בסופו של דבר.... איך אני יכולה לעבוד איתה על הנושא? יש לציין שהיא הולכת לחוגים 3 פעמים בשבוע, פעמיים בשבוע לחצי שעה כל פעם כך שהיא יכולה להזמין בסביבות השעה 18:00 אליה ופעם בשבוע עד 19:30 אבל מה עם שאר הימים? בסופי שבוע היא לא מוכנה בשום פנים ואופן להזמין אליה. דבר שני, היא מאוד לחוצה בכל הקשור ללימודים, איחור לב"ס, שיכחה של ספר/מחברת לשיעור, למרות שהיא תלמידה מצטיינת והציונים שלה מעל 90. תמיד יש בה חשש ופחד מה יקרה אם היא תאחר , אם היא לא תביא איזה ספר איתה... גם על זה אנחנו מנסים לעבוד איתה ולהסביר לה שזה לא סוף העולם ושגם היא דבר כזה יקרה , המורים יודעים שהיא תלמידה טובה ויבינו ולא יזקפו את זה לרעתה או לציון רע בתעודה, אבל זה לא כל כך עוזר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביקור חברות

הוספת תגובה

• ביקור חברות לbell

אייל קנדינוף
    12/02/2009

שלום לך
    התחרותיות בימינו גדולה ואצל הילדים היא מועצמת פי כמה וכמה. ילדתך רוצה להצטיין בכל מה שהיא עושה ולכשעצמו אין רע בכך. הבעיה מתחילה שרמת המתח עולה ואז הרגלים חשיבתיים מלחיצים מתקבעים. נראה שכדאי להניח לילדה בכל מה שקשור להזמנת חברות וזאת מין הטעם הפשוט שכל לחץ מצדך יגרור התנגדות מצדה. עדיף ומומלץ לשמש דוגמא ולארח חברים בנוחוכותה ואם זה נעשה אז מה טוב. היא כבר תפנים ובעתיד תממש הכנסת אורחים. כרגע עדיף להסתכל על התמונה מנקודת ראות שמאפשרת הערכה לרמת המתח הנפשי שלה ואיך אפשר לתמוך ולעזור כדי שרגיעה שמחה צחוק שיתוף יצטרפו לחייה. תפיסות העולם שלנו, ההורים, משפיעות באופן דרמטי על התנהגות ילדינו. כך שכדאי להרפות מכול נושא ההזמנות וגם לגלות חוסר עניין בהצלחות לימודים תוך שימת דגש על התכונות החיוביות שמאפינות אותה כאדם. בתך עושה את צעדיה הראשונים בעולם, וכמו שהיא למדה ללכת ולדבר בעצמה היא גם תעשה את השיקולים הנדרשים כדי למצוא את מקומה בחברה, אנחנו, ההורים, כאן כדי לשמור, להגן, לתמוך ולקדם איפוא שצריך, ובמילה אחת אהבה. ונראה לי שאת משופעת באהבה אליה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל תודה, אבל שאלה נוספת

bell
    12/02/2009

אם אני לא אגלה עניין בציונים הטובים שהיא מביאה האם זה לא יפגע בה, כלומר האם היא לא תחשוב שאין טעם להתאמץ ולהצטיין אם זה לא מרגש אותי?! אנחנו לא מזמינים הרבה חברים הביתה אלא יותר נפגשים בחוץ עם חברים לעומת זאת בני הקטן מזמין כמעט כל יום חבר הביתה או שמתארח וחשבתי שזה "יעשה לה את החשק" אבל ללא הועיל... אני פשוט לא רוצה שהיא תהיה דחויה בסופו של דבר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לbell

אייל קנדינוף
    12/02/2009

הציונים הטובים הם לא המטרה. המטרה היא אחריות ומשמעת עצמית. עצם זה שהיא מגלה אחריות כלפי הלימודים אמור לגרום לך להביא אותה להכרה בדבר ואז ערך עצמה יעלה בעיניה. היא לא לומדת בשבילך. היא לומדת בשבילה. לכן גם אם לפעמים ההישגים לא טועמים את ציפיותיה אנחנו ההורים יכולים להרגיע ולצייר את התמונה הנכונה בשבילם שאומרת את האיכויות שהם מכילים ולא התחרות שבה הם נמצאים מול החברים שלהם בכיתה. לגבי הזמנה של חברות הביתה-צריך להרפות, זה יבוא מעצמו או לא. בסופו של דבר עם היא תהיה דחויה יהיה עליה למצוא את הדרך לשנות מצב זה. את לא יכולה לחיות את חייה בשבילה למרות שאני לגמרי מבין את הצורך שלך לגוננן עליה. זו הדרך שלה, ככול שרמת התחרות שבה היא נמצאת תרד כך יהיה לה יותר קל להזמין חברות הביתה. נסי לברר דרך שיחה מי הן החברות הטובות שלה והאם היא מוזמנת לבתיהן. יכול להיות שבכתתה זה לא קורה כמו אם בנך הקטן. זכרי שבתך היא אדם יחיד ומיוחד ואותו עיקרון עומד לבנך וההתנהגות והאופי של כל אחד שונים.
    אשמח להתעדכן ולענות על שאלות נוספות
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייל תודה! אני לא אומרת שהיא לא

bell
    16/02/2009

מוזמנת לחברותיה, להיפך, היא מקבלת כל הזמן הזמנות , אבל אני צריכה להזכיר לה שהיא חייבת להזמין גם.... ולגבי הציונים, אני מסכימה עם כל מילה שאמרת, אני פשוט רוצה להוריד ממנה את רמת הלחץ שהיא נמצאת ולהסביר לה שאני שמחה מאוד וגאה מאוד כשהיא מקבלת תעודה וציונים טובים אבל זה באמת צריך לבוא ממנה וברוגע ושלווה. תודה בנתיים ואם יהיו עדכונים אשמח לעדכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו