בת 14.5 ומשקרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 14.5 ומשקרת
    אמא מודאגת
    12/02/2009

שלום, אני אמא לנערה בת 14.5ובהחלט חווה איתה את גיל הנעורים. הדבר מתבטא בכל הקלישאות המוכרות - חדר מבולגן, שעות לבד בחדר ותכתובות במחשב ובנייד אין סוף. בגדול, אין לי בעיה עם כל זה, אמנם אני בת 40 אבל עדיין זוכרת את תקופת ההתבגרות שלי, שלא היתה סוערת במיוחד, אבל גם אני שיקרתי לפעמים להורי כשרציתי לצאת עם חברות ולפעמים, לבושתי, גם הברזתי מביה"ס, ולכן אני מוכנה לותר בהרבה מקרים. עם זאת, אני עדיין מגבילה בשעות החזרה (02:30), מקפידה על נושא הלימודים, כמובן שלא מרשה אלכוהול וסיגריות. הבעיה התחילה מאז החופש הגדול האחרון. היא נצמדה לילדה בכיתתה שהכל מותר לה. ילדה שמעשנת, שותה אלכוהול, יוצאת עד שעות מאוחרות, מקיימת יחסים ומסתובבת עם בנים בכיתות גבוהות - וכמו שביתי אומרת "אמא שלה לא כמוך, היא סומכת עליה". ועוד מסתבר שמתוך 5 הבנות בכיתה שהן תמיד יחד עוד 2 אימהות לא ממש בודקות בציציות של הבנות שלהן. מאז תחילת השנה חלה התדרדרות חמורה של ביתי בלימודים והרגשתי שאני חייבת להבין מאיפה נובעת הבעיה. אני לא יודעת אם זה בסדר או לא, אבל הצצתי לה במחשב וגיליתי דברים שגרמו לי להרגיש שנכשלתי. אני יודעת שהיא התנסתה באלכוהול, אני יודעת שהיא משקרת לי "חופשי" והולכת למקומות בילוי שאני לא מרשה, אני יודעת שהיו ימים שלמים שהיא ברחה מביה"ס והכי אני מרגישה שהקשר שלה עם אותה חברה הוא מאד לא בריא לה ומהווה דרייב לכל ההתנהגות הפרועה הזו. התחלתי ואמרתי שאני מבינה גיל ההתבגרות מהו אבל אני לא רוצה לעמוד מהצד ולא לעצור את ההתדרדרות. החלטתי לטפל בבעיה בשלבים. דבר ראשון הודעתי לה שאני מודעת לכל ההברזות והתחיל מסע הסברה על חשיבות הלימודים, קצת עונשים, שיחה עם המחנכת - מה שהצליח כי לאחרונה היא כבר העלתה את רוב הציונים. השלב השני - החברתי - הרבה יותר קשה לי. היא מקשיבה לי, אומרת את כל מה שאני רוצה לשמוע אבל ממשיכה לעשות דברים מאחורי גבי. אני מאד דואגת לה ומאד פוחדת אבל כבר לא יודעת מה לעשות מעבר לשיחות וריתוקים מידי פעם. אשמח לעזרתכם לפני שיהיה מאוחר מידי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 14.5 ומשקרת

הוספת תגובה

• להתבגר ולהתגבר...

ענת זפרני
    12/02/2009

שלום לך אמא מודאגת
    אני חושבת שהתנהגת נפלא ונכון.
    מחד - את חשה אמפטיה כלפיה וכלפי הגיל הכל כך לא פשוט
    מאידך - עם גבולות!!
    וככה צריך,
    מה שקורה לבת שלך, היא גילתה את "הלונה פארק" של עולם המבוגרים והיא עולה חופשי על כל המתקנים...(אלכוהול שקרים סיגריות והברזות) העניין הוא - שהיא קצת פוחדת, על עצמה ובעיקר מעצמה. כדי להרגיש בטוחה היא חייבת שאת - הגבול היציב הבטוח והבוגר תסמני לה את השביל.
    את עושה מאוד נכון כשנכסת בכל המערכות, כולל שיתוף המחנכת
    הייתי ממשיכה להגביל ולפקח
    בנוגע לחברה - אמרי לה באופן ברור:"היא לא נראית לי מהסיבות האלו והאלו -ותפרטי!!, אבל - אני סומכת עלייך שאם את בוחרת בה את יודעת מה טוב בשבילך" - זו הגירסה המומלצת בגיל הזה לכך שאת בעצם אומרת את הדברים אבל לא כופה אותם וכך קל לה להקשיב בקולך מבלי שאת אמרת... זה מין טריק כזה שעובד על כווווולנו....
    ובמקביל
    לקבוע איתה דייט פעם בשבוע - רק את והיא כל פעם משהו אחר:
    פעם קפה על הים
    פעם הליכה ברגל
    פעם סרט די וי די ולצפות ביחד רק את והיא בחדר שלה או בסלון
    פעם מרתון של תחרות משחק מחשב
    ועוד ועוד ועוד
    מה שאת מייצרת באינטימיות זה קשר מחודש לאהבה שלכם - ואת מי שאנחנו אוהבים ומוקרים קשה לנו לשנא ולשקר!!!!!
    המון המון המון הצלחה
    אשמח להתעדכן
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו