מה לעשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    שרון
    16/02/2009

בני בן 12 וחצי . יש לו יחס מזלזל אלי וחוסר הערכה. זה מתבטא במילים מזלזלות כמו שבי בשקט סתמי ואני מעירה שלא מקובל עלי דיבור כזה מצידו אך ללא הואיל.יש לציין שאני לא עובדת ולא מייצרת כסף ולכן הוא יותר מזלזל שאני לא מסוגלת לעבוד. האמת שפסלתי עבודות כדי להיות בערבים בבית וכדי להגיש ארוחה חמה בצהריים. איך מחנכים? אני גרושה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• לסמדר

אייל קנדינוף
    16/02/2009

שלום לך
    זה שהחלטת לוותר על הכנסה בשביל להיות יותר עם ילדיך ראוי להערכה גדולה. לגבי בנך מומלץ לנקוט בגישה של התעלמות מוחלטת ממנו ברגע שהוא משתמש בשפה מזלזלת. בנך זקוק לך והוא ניזון מאהבתך אליו כמו כן הוא נכנס לגיל ההתבגרות, דבר לכשעצמו מקשה. לך יש את האפשרות להתנות את מערכת היחסים בינכם לרמה מכובדת ואנושית..זה אומר שאוכל הוא יקבל, מיטה חמה הוא יקבל, אך מילה, ליטוף, חיבוק לא עד ההתנצלות.
    כדאי מאוד לא להכנס למעורבות ריגשית, הרי זה לא הגיוני להעלב מילד בן 12.5 . הוא מודד את הצלחתו תוך מאבקי כוח. לך לא כדאי להכנס למאבקים אלו. לך כדאי לאמץ את הגישה שמציעה : אני מכבדת את הסובבים אותי ואלו שלא-אני לא מדברת איתם.
    יבוא היום שבו הוא יבין את גודל ההקרבה שהקרבת בשבילו בתחום הויתור על הכנסה נוספת.
    היי חזקה במיוחד בשבילו וכך הוא ילמד להעריך דרך ארץ. אין מקום לעונשים אלא למתן אפשרות ללקיחת החלטה מושכלת. הוא לבד יבין שכדאי לו לישמור על הפה אם הוא רוצה יחס.
    קחי בחשבון שתהליך כזה יכול לקחת זמן
    בהצלחה
    נשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו