מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גניבותאמא מודאגת18/02/2009
שלום רב, שמעתי כבר מפסר פעמים שבני בן 12 גונב בכל הזדמנות כספים. לא מדובר בכספים של אנשי הבית אבל מכל מקום אחר שבו הוא נמצא. אצל הסבא והסבתא, בבית הספר, בבתים של חברים ועוד. בכל פעם שדיברתי איתו על הנושא הוא התכחש וטען שאינו נוגע בכסף שאינו שלו. באחד המקרים שמו לידו כסף כדי לבדוק האם הוא גונב ונמצא שהוא לקח כסף שלא שלו. כששאלתי אותו מה קרה הוא התכחש לעובדה, כשאמרתי לו שאני בטוחה שהוא לקח את הכסף ועליו ללכת ולהחזיר אותו ולא מעניין אותי איך יתייחסו אליו אחר כך הוא החזיר את הכסף התנצל ואמר שלא ייגע שוב בכסף שלא שייך לו. אני רוצה לציין שלא חסר לו כסף, יש לו יותר כסף ממה שהוא צריך, ולא מדובר בילד בזבזן. מה עושים כדי לדאוג שמצב זה לא יחזור תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לאמא מודאגת
אייל קנדינוף19/02/2009לפי תאורך פעלת נכון. בנך יצטרך להבין בדרכו שאין לוקחים כסף או חפצים שאינם שייכים לו. בכוונה לא השתמשתי במילה גנבה ואני מציע לך גם לא להשתמש במונח זה כי את לא רוצה לשייך תכונה זו לבנך. בנך עוד לא הפנים את העובדה שאי אפשר להשתמש בדברים שלא שייכים לו. עליך מוטלת המשימה לעזור לו להפנים גם אם זה כרוך באי נעימות מבחינתו נדרשת תשומת לב בעתיד הקרוב בשילוב שיחות מקדמות הבנה ביחס לגילו והבנתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחה ללא אישור
אמא מודאגת22/02/2009אייל שלום, ראשית תודה רבה על תשובתך. דבר נוסף ברצוני לשאול שאלה נוספת. מאז שהתברר לי שבני לקח לא פעם כספים ללא רשות אני מזכירה לו נושא זה מספר פעמים ביום. אני מבקשת ממנו לשים את עצמו בצד שממנו לקחו דברים ושואלת אותו איך הוא היה מרגיש כלפי אותו אדם שלקח ממנו כסף, אני מזכירה לו מספר פעמים ביום עד כמה אני מאוכזבת ממנו וכמה הוא גורם לי להרגיש רע עם התנהגותו. בני מתנצל ואומר לי שהוא הבין עד כמה הוא שגה והוא חוזר ומבקש ממני לא לחזור לדבר על הנושא בגלל שהוא רוצה לשכוח אותו. אני חושבת שאני לא צריכה לתת לו לשכוח את הסיפור אלא להזכיר לו את ההתנהגות הזו ולא להראות לו שאפשר לשכוח מעשים כאלו ולהמשיך הלאה. אודה על חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחה ללא אישור
אייל קנדינוף22/02/2009הפסיקי במיידי להזכיר לו את העבר אחרת הוא יזהה את עצמו כגנב ואז חבל. את לא רוצה לייצר אצל בנך תחושת אשמה כי היא לא מובילה לשום מקום. מה שעליך לעשות זה לחזק את התכונות הטובות שיש בו, ובמקרים של חריגה לציין את ההתנהגות החריגה ולא ליצור זיהוי בין ההתנהגות הלא רצויה ובנך. לדוגמא: כשילד מרביץ לילד אחר אנחנו לא נגיד לו: ילד רע, אסור להרביץ, אלא : התנהגות כזו לא מקובלת, פה לא מרביצים. בלי סליחה ובלי התנצלות והטעם לכך נובע מהיכולת שלנו המבוגרים להתוות דרך נכונה להתנהגות במקביל לנתינת אפשרות בחירה לילד מתוך חשיבה עצמאית. אותו הדבר במקרה שלכם. עליך לא ליצור קישור בינו לבין לגנוב. עליך ליצור קישור בין גנבה לבין התנהגות פסולה. הוא כבר לבד יבחר שלא לגנוב מאחר ויבין את ההשלכות שנובעות מהתנהגות פסולה זו.
והפסיקי לדאוג, זה לא מוסיף אלא יוצר מתח בינך לבין בנך. היי בטוחה שאם את אדם ישר בנך ילך בעיקבותיך, אם רק תאפשרי לו--דאגה מונעת ממנו אפשרות זו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)