מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת זפרני - ירידה בלימודיםאמא מעורבת22/02/2009
לענת היקרה! ביתי בכיתה ח בכיתת מופת ירדה מאוד בלימודים בשנה זו. ירידתה נובעת לפי דעתי מחוסר השקעה הילדה לא לומדת למבחנים ממעטת להכין שיעורים, ואת רוב זמנה מבלה מול המחשב בבלוג שהיא כותבת להנעתה וברשימת החברים שלה בפיסבוק. לאחר שהיינו באספת הורים והילדה קיבלה את התעודה לקראת המחצית הראשונה של שנת הלימודים. לקחתי את ביתי לשיחה ושיתפתי אותה במורת רוחי על הציונים.... למורת רוחי ענתה לי ילדתי המתוקה ואני מצטטת "אני מרוצה מהציונים" ציוניה היו במקצועות מסויימים 34 55 וכולי... למרות שיש לה שיעורים פרטים במקצועות שהיא מתקשה כמו אנגלית מטמטיקה ופיסיקה אני מקבלת מסר מהמורים הפרטים שאני משלמת עלהם הון עתק שהיא לא ממש מעונינית לילמוד היא מגיעה לשיעור לא מוכנה מפהקת ומקטרת על כל מטלה שהיא ניתנת. לאור זאת יש המון כעסים וויכוכים בנינו דבר אשר אני יודעת לא מוביל לשום דבר חיובי.. יש לציין שאני בקשר טוב איתה והיא מספרת לי כמעט הכל.. אנא עיזרי לי לשמור על קשר טוב עם הילדה המקסימה שלי אבל גם עזרי לי לעזור לה להחליט את ההחלטות הנכונות. אני יודעת שתעודת בגרות תמיד אפשר להשלים אבל למה לעשות את זה אחר כך ולא עכשיו שהכל פתוח בפניה. מה עושים על מנת לא לריב איתה????? סליחה עם זה קצת כתוב מבולבל אבל זה נושא שמאוד מעסיק אותי תודה רבה אמא מעורבת(אולי יותר מידי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למעורבת היקרה שלום
ענת זפרני23/02/2009תראי, יש היום צורך עז של הילדיםעצמם להצליח בלימודים
הם מודעים לעובדה שבלי תעודת בגרות אין כמעט דלת שניתן דרכה להיכנס
ואנחנו כמובן מעודדים אותם לכיוון
אבל
אין ברירה לפעמים אלא לנקוט דרך שונה
לדעתי את חייבת לבדוק איתה אם משהו קרה
אם לא
אז יש אצלכם בבית חוקים ואחד מהם הוא ללמוד
כל עוד היא לא לומדת או מתכוננת לקראת שיעור פרטי או מראה איזה שהוא מאמץ
לא יהיה מחשב.
לא יהיה מחשב. נקודה. אני חוזרת ואומרת כי הורים נוטים לרחם והרחמים מהווים עבורה אישור להמשיך כמו שהיא!
יש אצלי בייעוץ ילדה בכיתה ט' שסיפרה לי בכעס נוראי על כך שהוריה החליטו להוציא את הטלויזיה מחדרה עקב ירידה משמעותית בלימודים וחשש שאף תיכון לא יקבל אותה.
כעבור חודש היא מספרת (לי) שעכשיו הרבה יותר קל לה ללמוד כשהיא בחדר כי הטלויזיה לא ממגנטת אותה(זה הניסוח שלה!!) ושבלי שהוריה ידעו היא מאוד מודה להם.
כך שלפעמים הכעס הוא רק כעס אבל הוא מעיד על רצינות שלנו בכוונות.
אם לא ילך
והיא תיכנס למלחמה
פנו בבקשה לייעוץ מקצועי והדרכה
כי כיתה ח' זה קריטי בנוגע להמשך
המון המון הצלחה
את מוזמנת לעדכן
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת - תודה
אמא מעורבת24/02/2009לענת תודה על ההענות, אבל את יודעת... קצת קשה. אומנם ניסיתי לסגור את המחשב לאיזה יום יומיים אבל לא היה קל. כמו כן בעקבות מבחן עם ציון "מבריק" היא לא הלכה לשיעור טניס הוא " החיים שלה" כמו שהיא אומרת אבל אני לא רוצה להיות איתה כל הזמן במלחמות. וכמו כן היא גם אומרת לי ציטוט שלה "את כל הזמן סוחטת אותי ומאיימת עלי" ואני לא יכולה לחיות ככה. חשבתי אולי לקחת אותה לאיזה בילוי אינטימי בקניון של שתנו רק ( יש לי עוד בת) אבל היא לא מממש רוצה לבוא אית י. כי אומרת לי אז מה במקום לצעוק ולכעוס עלי בבית אז תכעסתי ותצעקי עלי בקנייון.. אין לי מושג איך לדבר איתה או לגרום לה לשנות את התפיסה שלה. אבל אכן אנחנו נעשה איזה זהיא תוכנית בבית וננסה לא תת לה לשקוע. בכל מקרה שמחתי על התגובה שלך אומרים שאמהות זה בא בפנים ולא צריך לילמוד ואני מממש יודעת כל כך הרבה דברים אבל הדבר הכי טבעי קשה לי ושוב תודה רבה אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המעורבת
ענת זפרני24/02/2009אתייחס לשלושה דברים שהעלית
1. בנוגע לחוקים. אין מצב שבו החלטת על עונש ואת מבטלת אותו!!!! מה זה קשה?! איזה מסר את משדרת?! את ממש לא מאיימת ולא מפחידה ואין לך שום סמכות הורית אם אפשר תוך יומיים להוריד אותך מהעונש, וכל היחס בהתאם!!(קראי את הכתבה שהתפרסמה היום ב-24 שעות של ידיעות אחרונות על ירידת הסמכות ההורית)
החלטת על עונש - תמלאי אותו עד תום. רק ככה תתפסי כרצינית ויתחילו להתנהג אלייך בהתאם.
2. זמן איכות איתה מומלץ מאוד!!!!!!!!! כשמישהו חבר שלי אני פחות רוצה לריב איתו, וזה נכון לגבי שתיכן!!! תבטיחי לה שלא תדברו על שום דבר שקשור להתנהגות שלה אלא סתם סרט וקפה. תעשי ותספרי לי
3. בנוגע לסחיטה הרגשית - דברי איתה על זה, תשאלי אותה למה היא מתכוונת ובאמת באמת תקשיבי, יכול להיות שיש משהו במה שהיא אומרת ואת צריכה לשנות ניסוח
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)