הגברת מוטיווציה כיצד?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגברת מוטיווציה כיצד?
    מתלבטת
    24/02/2009

שלום רב, בני בן 13.5 ואני מרגישה שאין לו כ"כ מוטיווציה ללימודים ולהפגש עם חברים אחה"צ. מה שמעניין אותו זה לשבת מול הטלוויזיה ולטחון אוכל או לשחק במחשב. כמו כן, אני רואה שיש לו קשיי התארגנות והוא איטי בנושא של שיעורי בית. איך אני יכולה לשפר את המצב? בעבר דיברתי לו והסברתי לו על החשיבות של הלימודים והפגישות עם חברים, הוא הסכים אך קשה לו להזיז את עצמו. אמרתי לו שאני מוכנה לעזור לו ליזום אבל הוא לא ממש מראה נכונות. אני מרגישה קצת חסרת אונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגברת מוטיווציה כיצד?

הוספת תגובה

• הגברת מוטיווציה

אייל קנדינוף
    24/02/2009

שלום לך
    לבנך אין מוטיווציה מהסיבה הפשוטה שמחשב וטלויזיה הרבה יותר מרגשים. שיחות מוטיווציה עם ילד בגיל ההתבגרות לא ישרתו את המטרה. ההמלצה היא להתנות שימוש במחשב וצפיה בטלויזיה בעשית שיעורים לפני. באופן שלא מותיר אפשרות אחרת. בנוסף ממומלץ להגביל את זמן המחשב ללא יותר משעתיים ביום ולא בסמיכות לשינה מאחר ויש לכך השפעות שליליות על איכות השינה.
    אם אפשר להגיע להסכם שמשלב גם פעילות פיזית חברתית מה טוב.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו