מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להגיד או לשתוק?חסוי26/02/2009
אני בת 13 וקצת. הייתה לי חברה שהכרתי רק השנה (אני בכיתה ז') וחשבתי שהיא באמת חברה שלי.. היינו (אני,היא ועוד כמה חברות)בין המקובלות בכיתה,אבל לפני כמה זמן היא התחילה לרדת עלי. בהתחלה לא התייחסתי ולא אמרתי כלום,בגלל זה גם קצת התרחקתי מכולם.. עבר כמה זמן והיום אותה ילדה התחילה לרדת עלי מול כמה ילדים,לא הייתי מתייחסת לזה אם זה היה רק עלי אבל היא פגעה גם בקורבי משפחתי שהיו בשואה.. וזה מאוד פגע בי. וזה לא רק זה אחר כך,בשיעור,היא זרקה עלי כל מיני ניירות (היא יושבת ממש מאחורי) וזה היה ממש לא נעים. אני יודעת שאני חייבת ללכת למחנכת ולספר אבל אני פוחדת שאם אני אלך,אני יהיה מלשנית ואז לא יהיו לי חברים.... מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להגיד או לשתוק
אייל קנדינוף27/02/2009ברור שלהגיד אבל לא למחנכת בשלב הראשון. תפסי אותה ברגע שהיא לא מוכנה וגם לבד ושאלי אותה אם היא כועסת עליך מאיזו שהיא סיבה. לאחר מכן לפי תשובתה הובילי את השיחה למקום שבו את מבהירה לה שהיא פגעה בך מאוד וזה לא מקובל עליך ואם זה ימשיך לא תהיה לך בררה אלא לערב את המחנכת. אם המהלך השיחה את מגלה שפגעת בה והיא נעלבה ממך אז יש לך הזדמנות ללבן את המצב ולסדר את הקשר.
חוץ מזה אל תפחדי שלא יהיו לך חברים. אני בטוח שאם תגלי נחישות ויושר ולא תתפשרי על העקרונות שלך שלא מעליבים ולא פוגעים יהיו לך אפילו יותר חברים.
בהצלחה ואשמח לדעת איך התקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי27/02/2009בלי כוונה פלטתי את מה שקרה כשדיברתי עם אמי.. אמי כעסה על כך וצלצלה למחנכת.. המחנכת הזמינה את ההורים שלה ואותה לשיחה......היא גם אמרה לי שטוב מאוד שסיפרתי על זה.... אני יודעת שלא פגעתי בה,כי אני לא עשיתי לה כלום! ובפעם הראשונה שהיא פגעה בי הסברתי שזה לא נעים אבל לא אכפת לה.... (יש לה ביטחון עצמי גבוה מאוד ולא אכפת לה מה אחרים אומרים..) בכל מקרה,אני פוחדת שהיא מנסה לסכסך ביני לבין כולם.(אחרי השיחה עם המחנכת היא פשוט סיפרה שקרים וגרמה לכולם להתעלמם ממני). אין לי כבר כוח לריב איתה או בכלל,אני חושבת לדבר עם המחנכת ולבקש לעבור כיתה... חברותי בכיתה מנסות לשכנע אותי שלא.. מה אני צריכה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לחסוי, המשך
אייל קנדינוף27/02/2009כלום. להמשיך לדבוק באמת שלך שלא מסכימה למצב שבו יורדים עליך ומעליבים אותך. בסופו של יום תצאי מחוזקת ואם הרבה יותר חברות. את מספרת שחברות שלך מנסות לשנות את דעתך בנוגע להחלפת כיתה- זה אומר שיש לך חברות ולכן אל תזלזלי בהן, הקשיבי להן ובמקביל התעלמי לחלוטין מזאת שעושה לך את כל הסיפור. אבל ממש תתעלמי, כאילו היא לא קיימת ואת אף פעם לא פגשת אותה. היי חזקה וסבלנית. ואל תוותרי אל מה שאת חושבת שזה נכון--שאסור לפגוע באנשים ולהעליב אותם, זה החוזק האמיתי שלך.
בהצלחה
וספרי לי איך התקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמאס כבר..
חסוי02/03/2009אני ממש משתדלת לדבוק באמת שלי אבל זה קשה.. הילדה כל הזמן מנסה לסכסך ביני ובין כולם. היא עושה כל מיני מפגשים ובכוונה מדברת עליהם לידי ולא מזמינה אותי. לפי מה שהמחנכת שלי אמרה לי אז,אני אמורה לספר לה שזה קורה,אבל אני באמת לא רוצה לצאת מלשנית או משהו כזה,וגם לחשוב שהילדה הזאת הייתה חברה שלי... באמת שאני מנסה להתעלם ממנה וכשהיא נמצאת לידי אני באמת מתעלמת אבל המצב הזה לא נוח לי וממש נמאס לי מזה.. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמאס כבר
אייל קנדינוף03/03/2009אני לא מבין מה נמאס? לפי מה שאת מספרת את מצליחה יותר ממה שאת חושבת והראייה לכך היא העובדה שיריבתך עושה כול מה שביכולתה להוציא אותך משלוותך. זה אומר שאת מנצחת ללא תככים ללא שקרים ללא מריבות ואם את חושבת שהחברות שלך לא שמות לב לזה את טועה. המשיכי כך ועוד תיווכחי עד כמה צדקת בגישתך הבוגרת והאחראית. בחוסר התפשרותך על האמת שלך, בחוזקך מול לחצים חברתיים לא קלים. שכרך יגיע .
בהצלחה
עדכני אותי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)