מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויכוחים על שטיפת כליםש02/03/2009
שלום, בביתנו מתנהלים ויכוחים עזים בנוגע לפעילות הנדרשת באופן יומיומי ובכל השעות שבהן נמצאים אנשים בבית. מדובר בכל שעות היום. בנותי בנות 12 15 וחצי אינן מוכנות לשתף פעולה בנושא זה. האמת שגם בנושאים אחרים, אולם זהו נושא הכרחי כפי שציינתי קודם לכן. הבעיה היא בעיקר עם הבת הבכירה שמסרבת, למרות חוסר שיתוף פעולה עמה בכל דרישותיה. אין בכוונתה לחשוב על כך אפילו . מה לעשות? האם ללכת ראש בראש או שיש דרך אחרת. אני מדגישה שאי שיתוף פעולה עמה לא הביא תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויכוחים על שטיפת כלים
אייל קנדינוף03/03/2009שלום לך
הכי בא לי להגיד לך: אין שטיפת כלים אז אין אוכל !!!
אבל ביננו, זו באמת הדרך הקלה, והלא כל כך מומלצת.
חשוב לי לדעת קצת יותר על ההתנהלות בבית בתחומים אחרים וממתי בעיה זו התעוררה?
מחכה לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"סרבנית כלים"
ש04/03/2009שלום, מדובר במצב שנמשך כבר שנים. ילדה בת 15 וגם בגיל 12 מסרבת לשטף פעולה בבית בכל משימה ואומרת שבעניין רחיצת כלים היא ממש לא מוכנה להתפשר. למרות ההסברים והשיחות על כך שזהו עניין יומיומי הכרחי, מתנגדת. בתחילה לא נתתי עונשים, רק דיבורים. זה לא עזר. אח"כ התחלתי בעונשים "קלים", לא רציתי לפגוע בפעילות חברתית וכיוצא. היום הגעתי למצב שבו אני לא מסכימה להכל. אם זה כסף למועדון, פעילות אחרת. לא מתייחסת ללימודים שלה, כי הם לא מעניינים אותי אם בני הבית לא מעניינים אותה. בימים אלו לא הסכמתי לקנות לה תחפושת שכה חשובה לה, וסוף סוף הסכימה במשך כל השבוע לרחוץ כלים. זה קורה חלקית, אבל משהו זז. אני לא יכולה לקרוא לכך התקדמות, אבל האם העונשים האלו הם הדרך? האם הכח שלי הוא רק בכסף ? איך אפשר להפגין סמכות הורית? הרי גם אם תשיג הכסף, לא אסכים ליציאות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרבנית כלים
אייל קנדינוף05/03/2009שלום שוב
אל תצפי שבתך תסכים להתפשר מרצונה החופשי. היא בעיצומו של גיל ההתבגרות וסוף סוף גילתה את עצמה והיא מרכז עולמה. כך שאם לא תציבי בפניה התנגדויות מתאימות היא תמשיך לשעוט קדימה ללא אבחנה. אני מעדיף להחליף את המילה סמכות הורית למנהיגות הורית. אך קודם את מנהיגה את עצמך ואחר כך את משפחתך. אנו לא מדברים בטרמינולוגיה של עונשים ולא בשכר ועונש אלא בחופש בחירה להשתלב או לא. בתך צריכה להחליט אם היא רוצה חיי משפחה חמימים או לא. כדי שתהיה חמימות זו כדאי שתהיה עזרה הדדית. אם אין עזרה הדדית אז אין זמן לדבר או לעשות כיף ביחד ומטעם זה גם אין לך זמן להקשיב לבקשותיה..... והמבין יבין. הביני מהר ככול האפשר שנקרתה בדרכך הזדמנות פז להוביל ולהנהיג את בתך לדרך ארץ מקדמת. אל תתני למעורבויות רגשיות שלך להפריע. הסתכלי על המצב מהצד ועם קצת הומור ותראי איך בתך לאט לאט מיישרת קו עם העקרונות והסטנדרטים שהנהיגו את חייך עד הלום. מספיקה הצלחה איתה ובתך הקטנה תצטרף לתלם החדש שהבכורה חרשה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ל"סרבנית"
ש07/03/2009שלום רב, תודה לתשובתך המהירה. אני מסכימה עמך, שבמידה והבת הגדולה תגיע לדרך נכונה, גם הבת הקטנה תשתלב. אפשר לומר, שבמסגרת הדרך שאתה מציע, הבת הגדולה תוכל לקבל חמימות משפחתית רק אם תשתף פעולה ובעזרה הדדית, בדרך זו משתלבים גם העונשים, רק שעכשיו לא נגדיר אותם כעונשים. בעיה נוספת, שיש עמה היא שעדיין בגילה הגבוה, היא נוטה להרביץ לאחותה, או למשוך בשערה, במידה ולא מבצעת כדברה. האם גם כאן אותו פתרון יתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להמשך לסרבנית
אייל קנדינוף08/03/2009שלום לך
הגדרת המצב פה חשובה בעיקר מבחינת תפיסת המחשבה שלך כהורה. את לא מענישה כי עונשים לא מקדמים אלא יוצרים אצל הילד הזדהות עם התנהגות הלא תקינה. על אותו עיקרון שלא תבלי זמן עם משהו שלא מכבד או מפריע לך כך עם בתך, רק שאיתה יש לך אחריות לדאוג ולאהוב אותה. בדרך זו את גם ממלאת את תפקידך וגם מאפשרת לה להיות בתהליך חשיבתי של מה מקדם ומה לא? ברגע שעונשים נכנסים לתמונה בתך תייצר התנגדות כלפייך ואת זה את לא רוצה. לגבי הנושא השני של השאלה: אלימות. העיקרון נשמר אך התגובה שלך צריכה להיות חדה מהירה וחסרת פשרות. אם זאת קרה וללא מעורבות רגשית למרות שזה נשמע בלתי אפשרי. במקביל עליך לשדר לבנותיך בתקיפות שאין מקום להתנהגות כזו אצלך בבית ולא משנה מי התחיל. ללא צעקות וויכוחים ובקול שקט אך בטוח. עדיף להעביר מסר שכזה בשקט ולא בקול רם. ובאופן מייידי כל אחת פורשת לחדרה עד הודעה חדשה. לא לוותר בשום אופן ולא להכנס למשא ומתן. בדרך זו בתך תלמד לייצר כוח הבלגה מול אחותה הרי היא כבר גדולה בשביל להשלח לחדרה. בלי עונשים אך עם הכנסת חוסר נוחות שתיתן אפשרות לבחירת דרך חדשה.
בהצלחה
אשמח להתעדכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ש12/03/2009שלום רב, אשמח לרעיון אחר בעניין השליחה לחדר הפרטי, כי אנו גרים בדירה פצפונת. אין לבנות חדרים משלהם והן גרות במרכז הבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויכוחים על שטיפת כלים
אייל קנדינוף13/03/2009שלום שוב
הרעיון הכללי מדבר על הפרדה בינהן לזמן מוקצב שאת ורק את מחליטה עליו, ללא פשרות. זה אומר, שזאת שנשארת בסלון לא צופה בטלויזיה. לתקופה המוקצבת קוראים זמן שקט שבמהלכו קוראים או שיעורי בית או מה שרוצים למעט משחקים במחשב או טלויזיה.
אשמח מאוד להתעדכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)