מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יחסי מין ומחלותרונית04/08/2007
שלום
הנני אמא לבת 18 ולה חבר במשך כ 8 חודשים, אני מניחה שהם כבר מקיימים יחסי מין, אינני חוששת מכניסה להריון, אני יודעת שהיא מודעת לסיכונים... ונזהרת בהתאם (כדורים)
אולם, איך ניתן לדעת לגבי מחלות, זהו נושא מביך... קשה לי לדבר איתה עליו גם כיוון שהו נראה "ילד טוב" וגם כי הנושא כשלעצמו הוא קשה ומביך
יש דעה/רעיון/עצה... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתגבר ולהתבגר
ענת זפרני04/08/2007גיל ההתבגרות פוגש את ההורים בדיוק במקומות שקשה לעצמנו איתם
למה הכוונה?
שינויים גופניים
מצבי רוח
התמודדות מול בוגר וכו'....
יש משהו באחריות ההורית שלא מאפשר לנו להתנער מאחריות.
מילים כמו מבוכה - אין להם מקום
צריך לחשוב "מקצועית".
אסביר -
נניח שאת עובדת במקום עבודה ומכירה את הנהלים
אל המקום מגיע עובד חדש
מונית להנחות אותו וללמד אותו את הנהלים החדשים
האם תתקשי במשימה?
אני מניחה שהתשובה היא לא.
מדוע?
כי מדובר על דברים שאינם קשורים למין
מדובר על רמה מקצועית
ועל דרישות התפקיד.
אני מבקשת ממך "לתרגם" את זה לשיחה בנושא מחלות מין עם בתך:
"אני מבינה שאת ו...בזוגיות יפה וטובה, אם התקדמתם ביחסים בינכם חשוב לי שתדעי שגלולות נגד הריון חשובות מאד אך הן אינן מונעות מחלות מין, כדי למנוע אותן צריך להשתמש גם באמצעי מניעה", ולתת לה את החוברת/ספר שנותן הסבר מדוייק. באתר שלי, שאני מצרפת קישור אליו, תוכלי למצא מגוון רחב של ספרים חוברות והמלצות תחת הכותרת "גיל ההתבגרות".
עשי זאת
חשוב מאוד וגם מסוכן
בהצלחה
ואשמח מאוד מאוד אם תעדכני אותי
ענת זפרני
http://martzim.tadmit4u.net/anat/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
רונית04/08/2007ראשית תודה על תגובתך המהירה
ואת צודקת אין ספק - אך זה בכל זאת לא קל!!!
זה כאילו חטטנות בחיים הפרטיים שלה, זה כאילו אני לא מספיק סומכת
זה עלול לפגוע האמון ובבטחון העצמי
וחוץ מזה
האם צריך לצאת מתוך נקודת הנחה שיש מחלות ?
ואולי... אולי אין כלום,
פעם, כשאנו היינו צעירות לא הייתה המודעות הגדולה הזו למחלות ו... אנשים חיו...
אבל בכל זאת אני כותבת, מחפשת עצה כי אני בכל זאת לא רגועה
(אבל אולי הבעייה היא בי?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתערבות ומעורבות
ענת זפרני04/08/2007אין כזה דבר לא להתערב בחיים של הילדים שלנו
זה חלק מהעסק הזה שנקרא הורות!
את מאוד סומכת עליה
לא שמעתי ממך ביקורת או הטלת ספק
את פשוט לא בטוחה שבתחום הזה היא יודעת מספיק
את לא מחטטת את מעבירה מידע בצורה של "אם -אז" -
בלי לשבת על זה ל"שיחת יחסינו לאן....."
עשי זאת, יש ועוד איך מחלות - גם לא סופניות כמו איידס - ותחשבי על מצב אחר שהיא תטיח בך "אם ידעת איך לא אמרת לי?!" - זה יהיה לך קשה יותר
אזרי אומץ ודברי איתה
ב ה צ ל ח ה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת חושבת שכדאי
רונית05/08/2007לפתח שיחה גם אם הם כבר מקיימים יחסים?
כי אם חלילה יש משהו אז זה כבר קצת מאוחר - לא?? ואם הכל בסדר אז הכל בסדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן!!!!
ענת זפרני07/08/2007כן כן כן אני חושבת שאתצריכה לדבר איתה
אל תחפשי סיבות למה לא
דברי
כלום רע לא יקרה
רק אחריות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)