חוסר שליטה על נער מתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר שליטה על נער מתבגר
    אילנית
    03/03/2009

שלום ענת. אשמח למצוא פיתרון קסם. הילד שלי בן 13 ונוטה למצבי רוח משתנים לעיתים תכופות. הבעיה העיקרית היא שכשהוא מחליט משהו - אין סיכוי שאשכנע אותו לפעול אחרת. לדוגמא היום: הוא החליט שהוא לא הולך לבית הספר וזו לא הפעם הראשונה. אני לא מוצאת את הכלים להסביר לו שהוא רק פוגע בעצמו, בסופו של דבר. בתור אמא אני רואה שהדרך שלו גורמת לו להרוס לעצמו את החיים וזה כואב לי מאוד. אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר שליטה על נער מתבגר

הוספת תגובה

• אילנית היקרה

ענת זפרני
    08/03/2009

הבן שלך הגיע בשעה טובה לגיל המרד
    ופה צריך ללכת על חבל דק
    מצד אחד לתת לו לנצח בחלק מהמאבקים"היום אני לא מתקלח"
    ומצד שני גבול בטון על דברים שהם הכרחיים: "אתה חייב ללכת לבית הספר" - כי חובה זו היא מטעם המדינה ואם הוא לא יופיע לבית הספר תהיה לך בעיה עם הרשויות
    וגם את זה הייתי בודקת
    א. למה הוא לא רוצה ללכת
    ב. באיזו תדירות זה קורה
    ג. איך את מגיבה כשהוא מכריז
    והכי חשוב
    האם ניתן להגיע איתו להסכם - אני מרשה לך לא ללכת פעמיים במחצית - כל היתר אתה הולך בלי ריבים.
    תראי, נדמה לנו שהם גדולים ויודעים
    בשורה התחתונה הם ילדים עם שערות על השיניים....
    שבודקים גבולות
    ואם הוא לא ילך - יש סנקציות: אין פלאפון אין מחשב(ולעמוד בזה)
    אם הריבים בבית הם בתדירות גבוהה על כל דבר כל יום
    לכו לשיחת ייעוץ
    פעמים רבות תחת המרד
    יש כאב
    ושווה לבדוק אותה
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני נתקלתי במצב הזה

ש
    09/03/2009

גם אני נתקלתי באותה בעיה של אי רצון ללכת לבית – הספר, פשוט מתוך חוסר חשק לקום וללכת. העובדה שזוהי חובה מטעם המדינה ממש לא שינתה את התמונה. מה שכן עזר היא שמשרד החינוך קבע, שתלמיד שלא יהיה נוכח בכל השיעורים לא יקבל ציון. מותר להעדר מ-15 אחוז בלבד מהשיעורים. תלמיד/ה שחשובים להם הציונים מתייחסים לנקודה זו והתגובה בהתאם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו