יחסי מין בגיל 15.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסי מין בגיל 15.
    אורנה
    08/03/2009

שלום, בתי בת 15בכיתה ט',ואני חושבת שהיא התחילה לקיים יחסי מין עם חבר שלה,הם בקשר רומנטי כבר למעלה משנה. לדעתי זה מאוד מוקדם, אני כולי בהלם,לא ראיתי את זה מגיע,והנה פתאוום הילדה הקטנה שלי הופכת לאישה בוגרת עם חיי מין. אני לא יודעת מה לעשות,איך לדבר איתה,מה לאמר.. אני חוששת להשמע שיפוטית מדי,אך עם זאת אני רוצה להבהיר לה שאני לא בעד קיום יחסי מין גיל הזה. בבקשה תייעצו לי כיצד לפעול. תודה,אמא לחוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין בגיל 15.

הוספת תגובה

• אורנה היקרה

ענת זפרני
    08/03/2009

קשה לנו לתפוס את הילדים שלנו כיצורים מיניים, בגיל 15 ובגילאים בוגרים יותר
    יש מין מחסום שאנחנו שמים בתחום הזה.
    הבת שלך בקשר עם חבר קבוע, כמעט שנה (שזה נצח בגילאים שלהם)
    והם החליטו להתקדם בקשר
    אני חייבת לציין שכל המחקרים הפסיכיאטרים האחרונים מצדדים בדעתך:: קיום יחסי מין מתחת לגיל 16 יוצר בעיות.
    יחד עם זאת
    צריך לבחון כל מקרה לגופו: עד כמה בתך בוגרת? עד כמה הקשר שלהם יציב? עד כמה היא שלמה עם הצעד? ובהתאם להגיב
    אני לא חושבת שיש לך מה לעשות או לא לעשות
    מדובר על עובדה קיימת(כנראה?)
    ולכן מה שהייתי מציעה לך זה לתפוס איתה שיחה באוירה שקטה ובצורה רגועה להסביר לה שאת יודעת שהם התקדמו בקשר מבחינה מינית, לתת לה הסבר בנוגע לאמצעי מניעה (גלולות-הריון קונדום-מחלות) לדבר על כך שיחסי מין זה יותר ממין זה קודם כל יחסים, לשמור על דיסקרטיות ולא להפיץ בחוץ, לתת לה את ההזדמנות לשאול אותך או לשתף במידה שהיא רוצה או רק להקשיב.
    חשוב לזכור שהילדים שלנו גדלים, ובמהלך ההתפתחות ישנן "קפיצות" כאלו שפתאום הופכים אותם לאחרים ממה שהכרנו - ושלפעמים אנחנו אלו שצריכים עוד קצת זמן....להתרגל!!!!
    בהצלחה יקירה
    כתבי לי בהמשך איך היתה השיחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

אורנה
    09/03/2009

תודה לך על התשובה המהירה!! ובכן,ניהלנו שיחה,או יותר נכון ניסינו לנהל שיחה שהתחילה והסתיימה בדיוק בהפרשים של כמה דקות בודדות,והסתכמה במילים הבאות מצד הבת: "אל תתערבי לי בחיים,אני לא מפריע לך לסקס את אל תפריעי לי" וטריקת דלת. האמתי שקצת המומה,זו לא הבת שלי!! הבת שלי היא ילדה קטנה ותמימה ובין רגע היא הפכה לפרא אדם. מה עושים???? תודה לך. אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אורנה

ענת זפרני
    16/03/2009

אז היא טרקה לך את הדלת
    ואת פותחת אותה ומעמידה אותה במקום
    יש דברים שאנשים מבוגרים אמורים לעשות - וזה נקרא אחריות
    והתפקיד שלך כהורה הוא בפרוש להדריך אותה
    זה שהיא הגיבה כמו שהגיבה זה ממבוכה לחץ פחד עצבים לא משנה מה
    היא זו היא
    ואת משדרת רוגע ומעבירה את המסר בדיוק כמו שתכננת
    היכנסי אליה לחדר
    אמרי לה שלא מקובלת עלייך התגובה האלימה שלה
    יש לך מסר להעביר
    ואת תעבירי אותו . נקודה
    עדכני אותי
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת.

אורנה
    19/03/2009

שלום לך,ותודה על התשובה. אתמול בערב דיברנו,זו הייתה שיחה ארוכה מאוד... אך תחושתי היא כי הייתה נחוצה. היא התנצלה על דרך ההתבטאות שלה באותו יום,ואמרה שלא תחזור על טעות זו בעתיד,שכן היא יודעת שהורים מכבדים,ברגע ששמעתי זאת,נרגעתי הבנתי כי הערכים שהקניתי לביתי נשמרו והייתי מוכנה להמשיך בשיחה עם מצב רוח טוב יותר. ואז,היא אמרה לי שכן,שהיא רוצה לקיים איתו יחסי מין,שהיא יודעת כבר את כל הסיכונים בדבר אבל מרגישה שהיא מוכנה ובוגרת מספיק,הסברתי לה את דעתי. אמרתי לה שבין כה וכה,עליהם להשתמש באמצעי מניעה וכל הידוע...... מבחינת תפקידי כאם תפקדתי בסדר, אבל לי אישית מאוד קשה עם העובדה שכבר בגיל 15..... תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו