מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך עצה מה לעשות לגבי ידידהיותם15/03/2009
ענת שלום, אני בן 16 ויש לי ידידה שמאוד פוגעת בי בצורה שהיא מתייחסת אלי בזמן האחרון. אני אפילו כבר חושב לנתק את הקשר איתה, מה שחבל לי כי אני אוהב אותה. וזאת גם הבעיה – שאני אוהב אותה. אבל יש לה חבר שהוא חבר שלי גם. לא אמרתי לה איך אני מרגיש. יש ביניהם המון בעיות והם כל הזמן רבים. היא הייתה באה לבכות אצלי ולהתייעץ איתי מה לעשות. אני לא אמרתי לה להיפרד ממנו למרות שבפנים נורא רציתי כי הם מזה לא מתאימים. אבל הוא גם חבר שלי ואני לא יכול לבגוד בו וללכלך עליו וכאלה. אמרתי לה שידברו ביניהם כי הם רק עסוקים בלהאשים אחד את השני ממש כמו זוג נשוי!!! כמו שאני שומע אבא ואמא מתווכחים. זה תמיד נראה לי כל כך טפשי ואני מתבייש בשבילם. אבל זה לא ממש קשור. בזמן האחרון היא נהייתה מגעילה אלי. היא קרה ומרוחקת והיא עושה הבעות פנים כאלו שמראות לי שהיא לא רוצה כבר להיות ידידה שלי. אני לא בטוח אולי זה רק נדמה לי. אבל היא בטוח לא נחמדה אלי ואני לא מבין למה, אני רק הייתי חבר, והיא בכתה אצלי ודיברה איתי המון כשהיא הייתה צריכה ועכשיו היא רעה אלי מבלי שעשיתי לה כלום. ואני הייתי חבר אמיתי ולא סתם כמו כל שאר הבנים שרק רוצים אותה כי היא ממש יפה. אני באמת הקשבתי לה אבל נראה לי שזה לא ממש אכפת לה. אני לא יודע מה לעשות כי אני כל הזמן נותן לה עוד צ'אנס ועוד צ'אנס, אבל בזמן האחרון זה כבר נמאס לי. אני לא יודע אם לנתק איתה את הקשר כי אני כנראה עוד מקווה שהיא תחזור להיות נחמדה אלי ואני לא רוצה לאבד אותה כחברה, אבל אני לא יכול להמשיך לתת לה לפגוע בי ככה. אה ובבקשה אל תגידי לי לדבר איתה על זה כי כבר ניסיתי והיא עושה לי מין מבט כזה של על מה אני מדבר. אי אפשר לדבר איתה. מה את מציעה לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יותם
ענת זפרני16/03/2009אני חושבת שהמסר שלה ברור: היא לא רוצה להיות איתך בקשר. נקודה.
אני חושבת שאחד הדברים הכי קשים זה להיות מאוהב במישהי שלא מאוהבת בך ועוד יוצאת עם חבר טוב שלך!!
בכלל - כל הנושא של חברים וחברות של חברים נורא מורכב.
יש "כללי התנהגות" לא כתובים, ואחד מהם זה לא יוצאים עם האקסים של החברים. זה נגמר בדרך כלל רע.
אתה מתנסח נפלא ונשמע מאוד רגיש ואיכפתי
אני בטוחה שתהיינה מלא בנות שתשמחנה להיות איתך
אני חושבת באמת ובתמים שאתה צריך לברר עם עצמך אולי אתה מתאהב מראש בכאלו שאין לך סיכוי איתן???וככה אתה מוגן???
תתקדם אתה תמצא אחת אחרת
מבטיחה
תכתוב לי
יום טוב
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לידידה
יותם16/03/2009ענת שלום תודה על התשובה שלך. לגבי הידידה אני חושב שאת צודקת. אני גם איפשהו יודע את זה אני חושב ומאז שכתבתי לך גם משהו השתנה אצלי. אולי זה עזר לי להחליט כבר כי אני כבר לא מנסה להיות בקשר איתה והאמת שאני מרגיש הרבה יותר טוב עכשיו. אבל היא עדיין מבלבלת אותי כי היא ממשיכה להסתכל עלי כשאני עובר וכאילו מחפשת את הקשר שלנו. אני לא יודע אם זה נכון אבל יש משהו לא ברור איתה במה שהיא אומרת תמיד. מין תחושה שכאילו היא אומרת שני דברים. תלך ותבוא באותו זמן. אבל נראה לי שבכל מקרה את צודקת וכל המצב הזה הוא בעייתי. אני חושב על הדבר השני שאמרת שאני מתאהב מראש באלו שאין לי סיכוי איתן ויכול להיות שזה נכון. אני לא בטוח. אבל למה? ואיך זה בדיוק קורה? יש מישהי מהכיתה שלי שיושבת מאחורי שאני יודע שהיא אוהבת אותי אבל אני לא מרגיש אליה ככה גם. זה אני כאילו מקלקל לעצמי או שסתם זה לא זה? בכל מקרה תודה עזרת לי מאוד לגבי הידידה ההיא. יותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)