צ'טים באינטרנט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צ'טים באינטרנט
    אם מודאגת
    24/03/2009

בתי בת ה-14 נוהגת לשוחח בצ'טים באינטרנט במשך שעות. היא נמנעת מלבלות עם חברותיה ומעדיפה את השהיה בבית. לאחרונה החלטתי לבדוק את תוכן השיחות אותן היא מנהלת באינטרנט, ולהפתעתי גיליתי כי באינטרנט היא מפלרטטת עם נערים, מציגה את עצמה כנערה קלת דעת, בוטה, הנוהגת לעשן ולשתות אלכוהול עד שוכרה ומתארת מצבים שבעיקר מבזים אותה. מאחר ובמציאות היא נערה רצינית, אחראית, תלמידה מצטיינת וכל כך שונה מהמתואר בצ'טים - אני יודעת בוודאות שכל המצבים המתוארים הם פרי דמיונה. אני תוהה מה מביא אותה להציג את עצמה בצורה כה שלילית (אולי כדי לעורר ענין?). אינני מעזה לספר לה שאני יודעת על תוכן השיחות הללו ולמען האמת אינני יודעת כיצד להתייחס לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'טים באינטרנט

הוספת תגובה

• צ'טים באינטרנט

אייל קנדינוף
    24/03/2009

שלום לאם
    בתך משתמשת באינטרנט כדי לקבל תשומת לב שהיא לא מצליחה לקבל בבית הספר. לפי תאורך בתך תלמידה טובה אך ללא חברים לאחר שעות הלימודים. הדבר מרמז על דימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון. חברת מתבגרים בימינו תחרותית ולא סלחנית ועובדה זו גורמת להרבה בני נוער שלא מתאימים לסטראוטיפ של "המקובל" לפתח חששות ליצירת קשרים נורמטיבים ומוצאים את עצמם מול המחשב שמאפשר בניית זהות דימיונית מאחר ואין באמת חשיפה. עליך לחשוף את העובדה שאת יודעת על כך בשיחה ישירה ממקום של תמיכה וללא שפיטה. בתך מנסה בכל יכולתה ליצור קשרים וזאת הדרך שהיא מצאה ולא מבחירה מודעת. היי ישירה והסבירי לה מדוע את לא מסכימה לדבר אך במקביל צרי אפשרות חדשה ליצירת קשרים. חוגים או פעילויות חדשות אחרות. יש מקום לפנות ליעוץ מקצועי כדי לברר את הסיבות שמקשות על בתך להיות מעורה בחיי החברה בבית הספר.
    אין להתמהמה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו