מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר מסובך..עדן04/04/2009
שלום ,
קוראים לי עדן ואני בת 15 מחולון .
לפני יותר מחצי שנה בחופש הגדול הצטרפתי לפורום של קבוצה כלשהי באינטרנט.
לפורום רשומה גם אחת מחברותיי.
תוך כדי פעולותינו בפורום היינו קוראות תגובות גם של שאר הרשומים לנושאים שונים ,
וחלקם אף היו מעלים תמונות שלהם לפורום.
עם הזמן חברתי הציעה לי להכיר את אחד מהבנים הרשומים לפורום,
סתם כי לפי דעתה הוא הטעם שלי. [ היא גם רצתה להשכיח ממני אהבה שהכאיבה לי כלפי מישהו אחר].
אני בהתחלה אמרתי שלא אכפת לי, כי לא חשבתי שבאמת ייצא מזה משהו,
אז אמרתי יאללה מה כבר יקרה..
אז יצא שהוספתי אותו למסנג'ר שלי והתחלנו לדבר ..שיחת הכרות כזו ..
לא היה לי מושג בן כמה הוא אך לפי התמונות שהעלו עם חברים שלו הייתי בטוחה שהוא גג בן 16.
ואז תוך כדי שיחה איתו גיליתי שהוא בן 18 וחצי על סף סיום לימודים והתגייסות לצה"ל.
וכשהוא שאל אותי בת כמה אני לא יכולתי לומר לו את גילי כי ידעתי שכך בחיים הוא לא ידבר איתי באופן רציני .
אז אמרתי לו שאני בת 16 וחצי.
אין לי מושג למה התנהגתי כך , כי כמו שכבר ציינתי לא היה אכפת לי מהקשר איתו ,
התחלתי לדבר איתו בלי כוונה מוגדרת מראש , אבל בכל זאת רציתי לדבר איתו, לא יודעת למה ,
וידעתי שלשם כך אין ברירה אלא לשקר , חשבתי לעצמי מה כבר יכול לקרות ?!
אז כמו שכבר ציינתי ,אמרתי לו שאני בת 16 וחצי ובנוסף שלחתי תמונה של מישהי ממש ממש דומה לי , כדי שזה יהיה מעין 'שקר לבן'.
היו בנינו מספר שיחות ועם הזמן הרגשתי שלאט לאט אני מתאהבת בו, לא ידעתי להסביר את זה..
הרי אני לא מכירה אותו מעבר למחשב ולא פגשתי בו פנים מול פנים אך לפי הסיפורים של חבריו מהפורום עליו ,
ולפי ההתנהגות שלו בשיחות איתי הוא מצא חן בעיניי מאוד והרגשתי שאהבה שלי כלפיו רק הולכת ומתעצמת.
כמובן שהמחשבה על כך שהקשר שלנו מבוסס על שקר לא הניחה לי והרגשות אשם לא הפסיקו להציק,
אבל השיחות איתו פשוט גרמו לי אושר כ"כ נהנתי לדבר איתו, הוא היה מעט אדיש בהתחלה ..
לא דיבר על עצמו השיחות היו לפעמים סתמיות אבל פשוט אהבתי את השוני שלו מבנים אחרים..
ובד"כ היו לנו שיחות פעם בשבוע , פעם בשבועיים רוב הזמן זו הייתה אני ששולחת את ההודעות ,
ופעמים נדירות הוא היה שולח.
ככה היינו מדברים בערך עד אמצע חודש ספטמבר ובמשם החל מעין נתק בנינו ..
לא דיברנו בכלל אבל לא הפסקתי לאהוב אותו ולקרוא את הסטטוסים שלו במסנג'ר,
ותגובות שלו בפורום וגם על פיהן היה ניתן לראות שהוא מאוהב במישהי..
ואם בכל זאת היה יוצא לנו לדבר זה היה שיחה של פעם בחודש ואני הייתי זו ששולחת את ההודעות.
כך זה נמשך עד נובמבר , ובנומבר הוא התגייס.
היה בערך איזה חודש שלא דיברנו בכלל , הוא היה חוזר הביתה רק בסופ"ש.
ואז בערך בינואר הייתי שולחת מדי פעם הודעות , אבל גם לא משהו רציני , פעמיים בחודש במקרה הטוב והוא לא היה מספר משהו מיוחד , שוב לא מדבר על עצמו נשאר אדיש ..
המשך בתגובה הבאה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ..
עדן04/04/2009אבל למרות שהוא היה אדיש השיחות איתו פשוט גרמו לי אושר,
היחס שלו כלפיי היה שונה.
שאלתי מדי פעם על הצבא , על אהבה , על משפחה אבל הוא היה עונה תשובות קצרות,
ומתחמק או מבקש להעביר נושא .. הוא אחד כזה ששומר הכל בבטן, הוא גם אמר לי את זה באופן ישיר.
ובזמן האחרון היה לו יום הולדת , ואני שלחתי לו הודעה אמרתי מזל טוב ואיחלתי כמה דברים ..,
ודיברנו והשיחה הייתה הרבה יותר זורמת מהשאר.. הוא שמח ששלחתי הודעה אמר תודה ,
ואפילו כששאלתי אותו למי מכוון הסטטוס שלו שבו היה רשום משפט משיר שמביע אהבה כלפי מישהי ,
הוא ענה לי שהסטטוס על מישהי שחסרה לו. [ בד"כ הוא היה מתחמק כשהייתי שואלת]
ולא יודעת הוא פשוט יותר נפתח כלפיי ..
יומיים לאחר מכן רשמתי בסטטוס משפט שמצא חן בעיניו והוא שלח לי הודעה ושאל אם הוא יכול
להעתיק אותו ולרשום אותו גם בסטטוס שלו, עניתי שכן.
הסטטוס היה קשור בכך שלא צריך להתעצבן בגלל טיפשות וחוצפה של אחרים.
אז אמרתי לו גם שלא משנה מי עיצבן אותו אני בטוחה שהוא לא שווה את העצבים שלו ולא שווה אותו.
במקביל בפורום שבו הכרתי אותו פתחו לו נושא לכבוד היומולדת עם ברכות מכל החברים והרשומים בפורום,
ואחד מחבריו הקרובים רשם לו תגובה ומהתגובה היה ניתן להבין שהם רבו.
שאלתי אותו אם הסטטוס מכוון אל חבר שלו כדי לבדוק אולי הדבר קשור באותו החבר שרשם את התגובה בפורום,
והוא ענה שלא בדיוק , שהוא היה חבר שלו ואז ישר ידעתי שכן הוא רצה להעתיק ממני את הסטטוס
כי הוא היה מכוון כלפי החבר שאיתו הוא רב.
ואז אמרתי לו שנראה לי שאני יודעת על מי אנחנו מדברים ודיברנו טיפה על הנושא הזה וזהו השיחה הזו גם התגלגלה והייתה הרבה יותר זורמת מהקודמת לה , הקשר בנינו העמיק יותר ..
לאחר השיחה ההיא כעבור כמה ימים שלחתי לו הודעה ודיברנו והייתה לנו השיחה הכי ארוכה שהתקיימה עד עכשיו.
ממש נפתחנו אחד כלפי השנייה, אני שאלתי אותו שאלות לגביו והוא ענה כמעט מבלי להתחמק ,
וגם הוא שאל אותי כל מיני שאלות ועניתי והרגשתי שהתקרבנו , שהוא יותר סומך עליי,
והייתי מאושרת מכך כ"כ חיכיתי לדבר איתו ככה , להכיר אותו עוד יותר מקרוב.
אבל בו זמנית רגשות האשם והמצפון שלי התעצמו, הרגשתי כ"כ רע עם עצמי שהוא משתף אותי בדברים אישיים שלו,
כשהוא חושב שאני גדולה מגילי , כשהוא סומך עליי בעוד שאני משקרת לו בקשר לגילי.
כל פעם כשדיברנו גם בשיחות הסתמיות הרגשתי רע עם עצמי שהקשר שלנו מבוסס על שקר.
אך מצד שני ידעתי שאם אספר לו את האמת הוא יתעצבן ולא ידבר איתי בחיים,
כי זו תגובה נורמלית של בנאדם ואני יודעת אני פשוט מכירה אותו ויודעת שהוא יתעצבן והסיכויים שיסלח לי וישוב לדבר איתי קטנים.
בנוסף עוד פרטים שעוד לא ציינתי הם :
1. שהוא מאזור השרון ויש בנינו מרחק אמנם לא גדול אבל עדיין מרחק של בערך 45 דקות נסיעה.
2. שההורים שלי לא יודעים על הקשר ואם היו יודעים אני לא רוצה לדמיין מה היה קורה.
המשך בתגובה הבאה :S* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אחרון ..
עדן04/04/20093. קשה לי להאמין שההורים שלי יסכימו לי לצאת עם אדם שגדול ממני בכמה שנים,
על אף שהוא דתי- מסורתי ואין לו את הצרכים שבגללם הקשר צריך להיות מסובך.
ואני באמת לא יודעת אם כדאי לי לספר לו את האמת .
כי מצד אחד אם אני לא אספר לו ולא נפגש ולא נקדם את הקשר בנינו מעבר למחשב ,
אז מה ייצא לי מזה ? אני סתם מדברת איתו לשווא כמו ידידה וירטואלית וזו לא הכוונה שלי.
אבל מצד שני אם אני אספר לו קרוב לוודאי שהוא לא יסכים לדבר איתי ולא יסלח לי ,
וגם במידה שכן קשה לי להאמין שהוא ירצה קשר זוגי עם נערה בת 15.
אני גם לא רוצה לפגוע בו , לא רוצה להגיע למצב שהוא יכעס עליי ,
ישנא אותי ויחשוב עליי דברים לא טובים , וגם הקשר הזה שיש בנינו כרגע אפילו שהוא מבוסס על שקר יגמר.
אני כ"כ אוהבת אותו , באמת בחיים לא הייתה לי אהבה כ"כ גדולה כלפי מישהו ..,
אני מסוגלת לדמיין עתיד איתו דבר שלא קרה עם אף אחד אחר שבו הייתי מאוהבת.
אני לא רוצה להפסיד אותו , אני רוצה לחיות ללא יסורי מצפון על כך שאני משקרת ,
שהוא ידע את האמת ועל אף הגיל והעובדה ששיקרתי ימשיך לדבר איתי.
איך פותרים דילמה כזו ? מה עושים ?
לספר את האמת ? אם כן באיזו דרך לעשות זאת כדי שזה יפגע כמה שפחות בשנינו ?
תודה מראש,
עדן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)