איך מתנהלים בבית למתבגרים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מתנהלים בבית למתבגרים?
    אמא למתבגרים
    07/04/2009

אני אמא לשני מתבגרים( בן - 14 עם הפרעת קשב, בת 12) ופעוטה בת 3.
    אנחנו מאוד מאמינים בגבולות וחוקים ברורים בבית.
    הילדים עוזרים לפי תורנות ( לשטוף כלים, להוריד ולתלות כביסה, לטייל ולהאכיל את הכלבה..)- הרבה יותר מהרבה בתים שאני מכירה.הם תלמידים טובים , מידי פעם שוכחים להכין שיעורים או להביא ציוד לביה"ס אבל באופן הכללי ציוניהם טובים.
    יש להם זמן מוקצב במחשב - שעתיים.( אחרת , הם יכולים לשחק גם 6 שעות ולא לצאת, להיפגש עם חברים, או לקרוא ספר, רחמנא ליצלן..)
    בזמן האחרון אני מרגישה שאני על תקן "ממליצה" בבית,
    כל מה שאני מבקשת- אנ נענית ב"רגע" " שנייה" " מה את עצבנית?" " לא בא לי..".
    אני מרגישה כמו שוטרת בבית מה שמביא אותי הרבה פעמים להרגשת דכדוך ולא כיף לי להיות בבית. הבית כל הזמן מבולגן, אני צריכה להרים, לסדר, לארגן, לשטוף...... מכיוון שאני עובדת לעיתים גם אחה"צ- אחרי יום שאני לא נמצאת בבית- האנדרלמוסיה חוגגת.
    אני מרגישה שאני על הסף לאבד את היחסים החמים והטובים שנרקמו ביני לבין הילדים ואני הופכת להיות האמא "הרעה".
    אודה על עצה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאמא של מתבגרים

אייל קנדינוף
    07/04/2009

שלום לך
    ברוכה הבאה לגיל ההתבגרות. זה הזמן לשנות גישה מחוקים כללים להסכמים מחייבים לשני הצדדים. גיל התבגרות מאופיין בראייה מאוד צרה של הסובב. מבחינתם את מפריעה להתנהלות של החיים שלהם. הכי חשוב בעולם זה מה שהם עושים וזה טבעי ונכון. כרגע הם בשלב שהם מגלים את היכולות שלהם והדרך שלהם לעשות זאת בא לידי ביטוי בהתנגדות כלפי הסביבה קרי ההורים. לכן במקום להלחם ולהתרגז ממצב עניניים טבעי, כדאי לקחת הרבה אויר ולעבור למנהיגות הורית מקדמת לקיחת אחריות עם כל מה שמשתמע מכך. אם ילדיך בוחרים להתעלם מעזרה בבית, זה מציע שהם מוכנים להתנסות בבחירה אישית ולקיחת אחריות. ניתנת פה האפשרות להפסיק להיות שוטר ולהפוךלהיות מקדם ועוזר. על בסיס הסכם של מי עושה מה ולמה, אם פרוט של מה קורה כשלא עומדים בהסכם אפשר להגיע לתוצאות מפתיעות. סוד ההצלחה בתהליך זה קשור לעיקביות ללא פשרות. לדוגמא: חדר מסודר כתנאי למחשב, או עזרה בבית. מומלץ לנהל שיחה ולהביא את הילדים לשיתוף פעולה כך שהם מחליטים מה יקרה ולא יעמדו בהסכם, (מומלץ הסכם כתוב)אנחנו ההורים רק עוזרים להם לממש את אחריות שלקחו על עצמם.
    לא לוותר ולא להתפשר אך לזכור שאף אחד מאיתנו לא מושלם וכולנו בדרך של התפתחות. גישה זו מאפשרת לא להכנס למעורבות רגשית מאחר ומובן לנו שאנו מתמודדים עם אנשים קטנים שלומדים להיות אנשים גדולים.
    בהצלחה
    נשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו