נער בן 14

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נער בן 14
    עידן
    12/04/2009

אהלן,

בני בן ה 14 למד ביסודי בבית ספר דתי. היום הוא עבר לביה"ס חילוני. מאז הוא הפסיק ללמוד. הראש שלו במסיבות או בבנות.
    אני לא יודעת מה לעשות כדי לשנות זאת.
    אני יודעת שהוא מעשן ושותה. אני מריחה את בגדיו ואף מחטטת לו בדברים. זה עוד שאלה: עד כמה מותר לי לעקוב אחריו מבלי ידיעתו? אני הרי בסה"כ חוששת לו ויש לי גם סיבות לדאגה. מצאתי אלכוהול אצלו והבגדים מריחים עשן.

שתי בעיות.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 14

הוספת תגובה

• נער בן 14

אייל קנדינוף
    13/04/2009

שלום לך
    החששות שלך מוצדקים. אך במקום לפשפש בבגדיו ולחטט בחפציו עליך לנהל איתו שיחה גלויה כנה ועניינית. הקו המנחה של השיחה אמור להבהיר בצורה חד משמעית שאנחנו ההורים לא תמימים ורואים הכול. במקביל, אנחנו מאפשרים חופש בחירה בתנאי ברור שהם, המתבגרים, לא מסכנים את עצמם. אין מה לפחד לדבר ואפילו לריב, לפעמים זה מומלץ כדי לאוורר את הבית. כנות היא הבסיס להתמודדות שלך איתו. הוא יודע שאת יודעת וההחלטה היא שלו. מצד שני, גם לך יש את הקווים האדומים. את צריכה לברר לעצמך מהם. מה המדיניות שלך לגבי אלכוהול וסיגריות כשאת לוקחת בחשבון שיהיה קשה מאוד להגביל מתוך כפייה. דרך טובה היא לקחת הרבה אויר ולהתכונן למסע ארוך של "ישיבה על הזנב" של בנך מתוך דאגה אמיתית להצלחתו. כדאי לבנות מערכת הסכמים בינכם שתאפשר לו גם בילויים וגם חזרה למעגל הלימודים ולהתנות אחד בשני. לא לפחד ולא לוותר. את האמא ועליך מוטלת האחריות לשלומו גם עם צריך לנקוט בצעדים שנראים דרמטים.
    שוב אני מדגיש: לא לפחד ולא לוותר---כנות ועמידה על עקרונות מגינים.
    בהצלחה ונשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עידן
    14/04/2009

מה זאת אומרת לשלבת על הזנב? אם אהיה "קרציה" בשפתם, בסך הכל יסתירו ממני יותר.

דיברת על שיחה כנה. אני פונה אליך לאחר שהיו כבר הסכמים עתובים, ולאחר שהתנהלו שיחות בהם הכחישו את נושא השתיה והסיגריות. והלא, אני מרחיה את בגדיהם.

שיחות לא עוזרות. מה הלאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענו לי בבקשה: ענת או אייל

עידן
    16/04/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לעידן

אייל קנדינוף
    16/04/2009

כששיחות לא עוזרות עוברים למעשים לפי מה שנכתב בהסכם. למשל, התגלה אלכוהול או בעיה בבית הספר, לא תתאפשר יציאה מהבית ביום שישי בערב או יבוטלו דמי הכיס. ההסכם צריך להבנות ביחד, כלומר בנך צריך להגיד מה יקרה אם לא יעמוד בהסכם ואתם ההורים חייבים לעזור לו לממש את הכתוב, גם בהצלחה וגם באי הצלחה. אין יותר שיחות, אין יותר ויתורים, מילה זו מילה ואסור לו להבין שהוא יכול לקחת אתכם כמובן מאליו.
    את לא אמורה להיות קרציה אך דאגי לכך שבהסכם יהיה כתוב בהסכמתו שאם תהייה חריגה מנהלים ברורים ונורמלים(אלכוהול לא נורמלי נקודה!!!!)יכולתו לנהל את חייו תצומצם וזאת משום שהוא לא עמד בהתחיבות ולא גילה אחריות בוגרת.
    אתם ההורים והוא גר אצלכם, לכם יש את המנדט המוחלט לדאוג, לשמור ולכוון אותו להמשך הדרך, לא לפחד לעמוד על עמדתכם ולהציב את גבול הקו האדום שאותו לא חוצים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו