מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הי ענת, אני זקוקה לעזרה בדחיפות...אור:)11/08/2007
שלום ענת,
אני סטודנטית שעברה כבר את גיל ההתבגרות, גרה בבית הוריי, ואני לא מסתדרת עם אמי כבר תקופה ארוכה עוד משנות התיכון התחילו פה ושם ריבים, לא כ''כ רציניים, בצבא הכל היה בסדר גמור כי חזרתי רק פעם בשבועיים, ומאז השחרור בשנתיים וחצי האחרונות אנחנו כל הזמן רבות...הכל התחיל כשהחלטתי לרדת במשקל-ירדתי כ-10 ק''ג תזונה+ אימוני כושר, אמי פשוט לא התרגלה לרעיון שאני רזה כ''כ (שוקלת 51 ק''ג גובה 1.58 מידה 36) באותו הזמן הכרתי את חברי הנוכחי ואמי לא מחבבת אותו במיוחד כי חושבת שהוא זה שעודד אותי לרדת במשקל- והדבר שגוי לחלוטין.כמו כן, אני באה ממשפחה עמידה בה הלימודים והבריאות הם במקום הראשון ואילו חברי בא ממשפחה ממוצעת בה בריאות, אושר, אהבה, שמחה הם הדברים החשובים ביותר ואמי פחות מחבבת את העובדה כי אינו בא ממשפחה עמידה כמוני.
בזמן האחרון אני נמצאת בתקופת מבחנים בת חודשיים ושרויה בסטרס רב כך שאני לחוצה, עצבנית, בוכה וחסרת תיאבון ואמי? בהיסטריה!!! בחודשיים האחרונים איני מדברת עמה בכלל...אמי מתקשרת כל הזמן לחברי ומנסה ל"דלות" פרטים על מצבי, כמו, תזונה, לימודים וכו' וזה ממש מפריע לי.
חשוב לי לציין כי תמיד הרגשתי שכל מה שאני עושה הוא לא מספיק ושאני לא עומדת בציפיותיה ממני (לעומת אחיותיי שכן), בעבר, ניסינו טיפול פסיכולוגי, מס' מועט של פגישות, והדבר לא עזר כלל.
החודשיים האחרונים, איני מדברת איתה בכלל לאחר שרבנו ריב ענק ובו אמרה לי מילים מאד פוגעות כמו: "הלוואי ותעזבי את הבית כבר... ביקשה ממני לעזוב ולהשכיר דירה...אמרה לי שאם הייתה יכולה להעיף אותי דרך החלון היתה עושה זאת... ועוד ועוד.. אני ממש נפגעתי ולא רוצה לדבר איתה....
בשבוע האחרון, אמי לא מרגישה טוב, ל''ד עלה לשחקים, בעיות בזרימת הדם וכו' ומאד נפגעה מכך שלא שאלתי לשלומה.
אני פונה אלייך בבקשה לעזרה, אני אוהבת את אמי וכואב לי על מצב היחסים בינינו שהתדרדר כ''כ ,מה עליי לעשות כדי לתקן את היחסים עם אמי???האם אפשר לתקנם או שהדבר אבוד???
תודה מראש, אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה קשה
ענת זפרני11/08/2007כמה קשה לך
באמת.
גם הלחץ עם הלימודים
הבעיות עם אמא שרק הופכות עם הזמן להיות יותר מורכבות
ההשוואה עם האחיות שלך
לא קל.
תראי, אני חושבת שהכי חשוב לשמור עם ההורים שלנו על מערכות יחסים טובות.
כל דבר שיהיה לך (חבר לימודים טיול) יושפע מהאופן שבו את מתקשרת עם הורייך, לא יעזור – הם חלק בלתי נפרד ממי שאנחנו. וטוב שכך!!
בואי ננסה ביחד להבין את אמא שלך:
את הקטנה שלה, האפרוח האחרון שבקן, והיא פנויה יותר מבחינת זמנים להשקיע בך.(יחסית לאמא שיש לה עוד ילדים קטנים בבית והיא טורחת סביבם וכו').
היא שמה לב לכך שאת אוכלת פחות – זה מעסיק אותה ומדאיג אותה באמת.
את מצידך, רוצה לשמור על חזות צעירה סקסית וחטובה – זכותך!
השאלה היא מה יתן לאמא שלך את השקט הנפשי.
הפיתרון – שליטה. דרך שיתוף . ממקום בוגר.
אסביר – הרבה אנשים מתבלבלים בין המילה שליטה לשתלטנות. לא לתת לאמך לשלוט בך – אלא , לתת לה תחושת שליטה שכל כך חסרה לה, כי גדלת, כי את מחליטה לבד החלטות, כי יש לך עולם נפרד שלא קשור אליה: חבר לימודים מראה... והיא מנסה בכל דרך להיכנס לעולמך.
קשה לה נורא - כי ככל שהיא מנסה את מסתגרת
ככל שהיא דואגת את מסתירה
ככל שהיא מתפרצת את רבה איתה ובמצבי חוסר אונים נאמרים גם דברים מגעילים שאנחנו לא בהכרח מתכוונים אליהם, אבל אנחנו כל כך כועסים שאין מנגנוני סינון.
גשי אל אמא שלך ותגידי לה:
אני מזמינה אותך לשיחה שבה אני מבקשת ממך שתקשיבי לי עד הסוף ואחר כך אני מבטיחה להקשיב לך.
צאו מחוץ לבית – שם יהיה קשה יותר להתפרץ.
תסבירי לאמא שלך שאת מתגעגעת אליה שאת דואגת לה ושאת רוצה לשתף אותה בעולמך אבל, ממקום בוגר – ממקום שהיא תכבד את ההחלטות שלך, לא תתקשר לחברים מאחורי הגב שלך , תאפשר לך לחיות בבית בלי לנסות להשתלט עלייך.
תאמרי לה שאת מבינה שהיא דואגת לך בנוגע למשקל ושאת מוכנה לעשות בדיקות דם ואם הרופא יאשר שהכל בסדר – היא תרגע.
ותקשיבי לה, ממש תקשיבי למה שיש לה לאמר
אל תכעסי
אם יש דברים שמקפיצים אותך, תתאפקי. שתיקה זה המון כוח
בסוף השיחה תאמרי לה שאתן שתיכן צריכות לחשוב על מה שנאמר
ותחכי כמה ימים
אני מבטיחה לך שהיחס ישתנה
כשאת מתנהגת כבוגרת – היא לא יכולה להשאר קטנה
בהצלחה ענקית
בבקשה עדכני אותי
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת,
אור12/08/2007שלום, תודה רבה רבה על העצה, ההקשבה והנסיון לעזרה, אשמע בקול עצתך ואודיע לך מה ההמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה!!!!!!!!!
ענת זפרני13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)