למודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למודים
    דנה
    20/04/2009

בני בכיתה יא, כיתת מצטיינים. כבר מתחילת השנה הוא הצהיר בפנינו שלא נתערב לו בלמודים. כיבדנו את רצונו עד לנקודה שראינו שבעצם הוא לא לומד ולא משקיע בלמודים. החלטנו להציב גבולות, ולהסביר שוב את חשיבות הלמודים . הוא כמובן מכיר ויודע ואפילו גם רוצה להצליח, אבל מבלי להשקיע. הבעייה העקרית שלנו אתו היא הלמודים. אני מרגישה שאני תמיד צריכה לשבת לו על הראש, כי אחרת הוא פשוט מזלזל. קשה לי עם זה ועם המלחמות כמעט היום יומיות. אנחנו אמנם חוזרים מהר ליחסים חמים ותומכים, אבל הייתי מאוד רוצה למנוע את הסנקציות בנושא. הוא מצידו מעדיף להיות עם חברים או לשחק במחשב, רק לא לשבת וללמוד. מה גם שבכיתה שהוא נמצא מחייבת אותם להצליח יותר ומקפידים שם יותר. הצעתי לו אפילו לעבור לכיתה רגילה, הוא כמובן לא רוצה. איך אני יכולה לגרום לו להשקיע יותר בלמודים מבלי להכנס למלחמה יום יומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למודים

הוספת תגובה

• לימודים

אייל קנדינוף
    21/04/2009

שלום לך
    את לא יכולה לגרום לו להשקיע בלימודים יותר מבלי להכנס למלחמה יומיומית. עדיף להניח לו להסתדר לבד. והיה וציוניו לא יהיו מספיקים כדי להשאר בכיתת מצטיינים אזי יצטרך לתת לעצמו דין וחשבון ולשלם את החשבון. ברור לי רצונך שבנך יצטיין בלימודים אך האם לא כדאי יותר שילמד לקחת אחריות על חייו? הרי הוא לומד בשביל עצמו. ברגע שתורידו את הלחץ ממנו יווצר מרחב שבו הוא יוכל באמת להחליט עד כמה חשוב לו להצטיין והדרך שלנו, בני האדם, ללמוד הולכת יד ביד עם היכולת לטעות. בנוסף, עצם העובדה שהוא כבר בכיתת מצטיינים מאשרת שהוא בחור עם פוטנציאל גבוה, כך שאין מה לדאוג שמה לא יממש את עצמו בעתיד. נתינת מרחב החלטה מאפשרת התבוננות פנימית ומורידה חיכוחים משפחתיים. תני לו את האפשרות לטעות כך שיוכל לגדול למקום בוגר יותר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו