מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת!יערה13/08/2007
ענת שלום,
אני בת 18 וראיתי פה מכתב מעניין של מישהי שממש מזכירה אותי ובעייתה עם אמה מזכירה את בעייתי עם אמי. קראתי את התשובה שכתבת לה...אבל לצערי, עשיתי כבר לא פעם את ה"פתרון"..שלי לא עזר, כנראה.
הבעיה (בקצרה)- היא שאני יורדת בזמן האחרון למשקל מדאיג של 48 ואני די גבוהה, ונראה לי שזה עקב חוסר רגיעה נפשית..ז"א, כל הדברים בחיי שאמורים להיות הכי כייפים, במיוחד שאני בגיל שאני צריכה לעשות כל דבר בהנאה- הכל קורה במין לחץ נפשי כזה שלא עוזב אותי כי אני תמיד בכל מעשה חושבת על המשפטים של אמי, שמהדהדים לי בראש ולא עוזבים אותי.
אמי היא אישה טובה, שקולה אך גם דואגת מידי, אולי כי אני הבת זקונים שלה...אני מנסה להבין ולחשוב על כל האפשרויות שבגלל זה היא כזאת אבל אני לא מצליחה להבין רק..למה היא לא עושה את הדבר רק הפוך, ז"א, חושבת על למה אני באופן טבעי רוצה לעשות את כל מעשיי ולהינות ולא להיות כל החיים התינוקת שלה!
הדברים בחיי הם: חבר, לימודים, עבודה, תחביבים, חברות, אפילו הטיפוח שלי והסגנון שאני מתאפרת...היא טוענת שכשאני יוצאת עם חבר שלי אני נראית מוזנחת ושוכחת מחיי ואני מרחפת וכל אחראית וכל מיני תירוצים והיא לא מוכנה לעזוב אותי לשניה...בכל דבר בחיי היא מנסה להתערב.
אבל זוהי הסיבה שנורא מלחיצה אותי..שדווקא זה מרחיק בינינו וזה משפיע גם על הדברים שבאמת הייתי הכי רבה מכל דווקא כן רוצה לשתף אותה..כמו זה שקיימתי יחסי מין עם חבר שלי...
מה שאנחנו לא הכי מדברות על דברים מהסוג הזה..בקיצור, מצד אחד אני רוצה שהיא כבר תירד ממני ותיתן לי להיות עצמאית ומצד שני אני רוצה לשתף אותה בדבר הזה שאני חושבת שבת צריכה לספר לאמא שלה. אבל אם היא חושבת שהיא עדיין צריכה להתערב בבעיותיי אני לא בטוחה שהיא חושבת שאני מספיק בוגרת כדי לספר לה דבר כזה ובגלל זה זה הכי מדאיג אותי.
בבקשה תעזרי לי....:-( אני מצטערת על המכתב המתיש..
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן היקרה
ענת זפרני13/08/2007היי קרן
ברוכה הבאה לפורום
תראי, ההבדל הגדול בינך לבחורה הקודמת הוא הגיל.
את עוד לא יצאת מהבית
עוד לא עברת חויות רשמיות שיהפכו אותך לגדולה (גיוס, התמודדות עם עולם חיצוני, מפקדים חיילים אחרים וכו') בתפיסה של אמא שלך את עדיין ילדה.
זה ההבדל המרכזי.
אני חושבת שמה שצריך והכי חשוב זה להבין שההורים כנראה, לא ישתנו.
מה שאפשר זה לנסות לקיים את הקשר הכי אמיתי טוב וכנה עם הנתונים הקיימים.
אני לא חושבת שזה עניינה של אמך קיום יחסי המין. יותר חשוב לבדוק מה מצבך הבריאותי – ומדוע את כל כך רזה. בלי קשר לאמא. מדוע את לא מרוצה מעצמך, למה קשה לך ועם מה? מה יכול לעזור? הייתי מציעה לך לגשת לכמה שיחות בירור עם אחת המחלקות שמטפלות בבעיות אכילה בבתי החולים בארץ. בתל השומר יש צוות מוביל מספר אחד בתחום, בשניידר הם מדהימים אני לא יודעת איפה את גרה, אשמח לשוחח איתך בטלפון ולהמליץ על אנשי מקצוע או דרכי טיפול.
רעב הוא צורך. כל התנגדות לצורך מקורה בכוח. בשליטה. אני חושבת שאת צריכה לברר היטב עם עצמך מה קורה בחיים שלך ולקבוע מטרות ולגבש אני חזק שיעזור לך לאכול גם כשרע לך ולא להעניש את עצמך.
אשמח לדבר איתך
ענת זפרני
050-7928420* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)