האם להקיש בדלת ???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להקיש בדלת ???
    אור
    29/04/2009

בני בן 15, נמצא בחדרו לבדו החל לבקש ממני כשאני נכנסת לחדרו להקיש על הדלת. אמרתי לו
    במידה והוא לבד אין צורך. ידוע לי שהוא יושב חלק גדול מהזמן מול המחשב מחובר לפורום
    שהוא אוהב ויש לו שם חברים וחלק מהזמן צופה בטלוויזיה, או אם קורה נס מכין שעורי ביית ביוזמתו
    מבלי שהבקש ממנו( גם זאת בעיה) מאחר והוא לא לוקח פסק זמן לשעורי בית , אני מנסה לקבוע
    איתו מראש מועד עד כמה שניתן.
    אודה לכם באם תייעצו לי כיצד לנהוג בסוגיות הנ"ל.
    בברכה,
    אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם להקיש בדלת ???

הוספת תגובה

• האם להקיש בדלת?

אייל קנדינוף
    29/04/2009

שלום לך אור
    כמובן, וגם לחכות לאישור להכנס. בנך כבר לא ילד. אומנם הוא עוד לא בוגר, אך הוא נמצא בתווך.
    לגבי זמן מחשב. יש להגיע להסכם שמסדיר את זמן הישיבה מול המחשב ומומלץ לא לעבור את השעתיים ביום עם דגש של שעה לפחות ללא מחשב לפני המקלחת שלפני השינה. ממליץ לך לקרוא מאמר שכתבתי בנושא שנקרא "ילדים, מחשבים ובעיות שינה" .
    לגבי שיעורי הבית, אולי כדאי לגבש ביחד איתו מדיניות שמצד אחד מאפשרת לו לנהל את חייו ומצד שני מבטיחה את הצלחתו בלימודים? כשתפקידך הוא להיות שם בשבילו בנקודות שבו הוא מתרופף.
    כך ששיעורי הבית הם רק נגזרת מסך כל הפעילויות שלו במהלך השבוע והוא צריך, בעזרתך, למצוא את שביל הזהב שמאפשר גם מחשב, גם שיעורים, גם פעילות ספורטיבית וכו'. לפי מה שאת כותבת הטלויזיה נמצאת בחדרו? אם כן, מומלץ להוציא אותה מאחר וזה גורם מספר אחד לבידוד בתוך המשפחה. כול אחד בחדרו, מול הטלויזיה, או המחשב ולא מדברים אחד עם השני..
    בהצלחה
    ונשמח להתעדכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו