שיתוף פעולה הורים וילדים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיתוף פעולה הורים וילדים.
    אמא למתבגרים
    17/05/2009

אני אמא לשלושה ילדים , 14.5 (בן), 12 (בת ) , 3 (בת).
    עם "פרוץ גיל ההתבגרות" אצל השניים הבוגרים שמתח לב ש"השפה" בבית השתנתה.
    אנחנו נהיינו הרבה יותר "שוטרים" והשיחה אצלנו בביתך נסבה בעיקר על : הכנת שיעורים? מערכת? עבודה? . . . אם לא תכינו אז. . . . ( לגדול יש הפרעת קשב וקושי בארגון, עם הבת 12- נכנסנו עכשיו לאבחונים)
    יש לי קוד לכניסה למחשב ( הם הודו ש"זה פיתוי גדול מידי" ואז היו דוחים הכל לאחרי השימוש במחשב .)
    הילדים מאוד ממושמעים ומשתפים פעולה יפה: הם אחראים להוריד את הכלבה בוקר וערב ( יש להם חלוקה לפי ימים).
    הם אחראים לשטיפת הכלים בבית: לפי לוח תורנויות.

מה שאני רוצה זה לעשות את הדברים נכון יותר ועם שיתוף פעולה שלהם , לתת להם להיות חלק מקביעת החוקים והכללים ( אפילו חלק מהעונשים)- אני חושבת שאז אני אשיג תוצאה טובה יותר ויחסים טובים יותר.

בעלי טוען שלא נשיג תוצאה טובה יותר ופחות מרמור אם נעביר את זה לפאזה של שיחה משפחתית אחת לשבוע- באוירה נינוחה . לפי הבנתו ילדים צריכים לקבל את העונשים בלי יותר מידי ברברת. כמובן שהעונשים ( חצי יום בלי מחשב או יום שלם- זה העונש הכי חמור...) מגיעים אחרי שברור לילדים במה הם לא היו בסדר.
    אנא ייעוצכם איך לעשות את זה נכון, איך לכוון את השיחה שתהיה יעילה ומועילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף פעולה הורים וילדים.

הוספת תגובה

• שיתוף פעולה הורים עם ילדים

אייל קנדינוף
    17/05/2009

שלום לך
    במקום להיות שוטרים עדיף להיות מנהיגים מקדמים. יש להגיע דרך שיחות משותפות להסכמות לגבי תחומי ההתנהלות והאחריות של כל אחד מבני המשפחה תוך התחייבות לגבי מימוש האחריות על בסיס הסכם כתוב. להזכירך שלכל הסכם יש שני צדדים, צד של ביצוע וצד של מה קורה אם לא התבצע. יש להגיע להבנה משותפת לגבי שני הצדדים ואז נוצר מצב שבו אתם לא שוטרים ואין עונשים. ילדיכם נהפכים לשותפים בלקיחת אחריות וניהול עצמי. מצב זה עדיף לאין ערוך מכוון שאין את מי להאשים אלא רק התקדמות למטרות משותפות. אין מעניש ואשם. יש תומך ונתמך. כך שאם בהסכם כתוב בהסכמתם, לאחר משא ומתן אמיתי, שהם מוותרים מרצונם על המחשב ליום, הרווחת כפול ומכופל. גם שמרת על הישגיהם לעתיד, גם לימדת שיעור בלקיחת אחריות, גם לימדת שיעור במשמעת עצמית והכי חשוב מנעת מירמור כלפיך וכלפי בעלך.
    מקווה שזה עונה על שאלתך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו