מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא לומדאמא31/05/2009
אייל שלום
עבר הרבה זמן מאז השיחה האחרונה שלנו נעזרתי בחלק מהעצות שלך והדברים עברו בשלום קיימות עוד 2 בעיות..האחת גילינו שהבן מעשן עם כמה מחבריו הוא כמובן לא מודה אך לא מכחיש..דיברנו איתו והסברנו לו כמה נזקים העישון גורם ויגרום בעתיד ,הוא פשוט צוחק לנו בפנים(אני ובעלי לא מעשנים) הסברתי לו ששני דודים שלי מתו מסרטן ריאות ..
כל ערב שישי הוא יוצא עם חברים הוא מקבל ממני הרצאה לפני כן ואז יוצא ..אני מרגישה כאילו שהוא מקבל אישור לעשן ברגע שאני יודעת מזה..הוא גם מוגבל לחזור בשעה מסויימת לבית ואני עומדת על-כך למרות שזה גורם לי לקום באותה השעה לצלצל אליו לחכות שיגיע וכמובן להריח אותו (מסיגריות ואלכוהול) מה עושים?????
הדבר השני הוא שהלימודים הפכו להיות הדבר השולי בעיניו הוא מצידו הפסיק ללמוד וכמובן נכשל ולפני כל מבחן נלחץ ומבקש מועד ב שגם אליו הוא לא מתכונן..כמובן שאנחנו הורים תומכים מחבקים מדברים שינינו גישה אליו אך כלום לא עוזר מה עוד אפשר לעשות אני מרגישה שהכל סביבו ,עד מתי ?? ולאן זה יוביל??
אשמח לקבל תשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לומד
אייל קנדינוף31/05/2009שלום לך
בנך נמצא בנקודת זמן ששיחות לא עוזרות. הפסיקי לאלתר את ההרצאות והשיחות ועברי להשתמש בהסכמים. חשוב לזכור:
ההסכמים הם בהסכמה ולאחר שיחה.
לכל הסכם יש שני צדדים: מה מוסכם ומה קורה כשצד אחד לא מקיים את חלקו
תפקידכם הוא לממש את ההסכם לשני הצדדים
תפקידו הוא לממש את חופש הבחירה שקיבל בתור מתבגר לטוב ולרע
לא להתפשר ולא לוותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא04/06/2009שלום ..ישנה בעיה נוספת יש לנו עסק ובני עוזר לנו לפעמים אחרי הלימודים..עכשיו הוא החליט שנמאס לו והוא רוצה לחפש עבודה אחרת(טוען שלא מתוגמל בהתאם) אני לא מרשה לו כי:א. הוא לפני מבחנים וזה יתסיס אצלו את עניין העבודה (כסף)ופחות לימודים !!ב. הוא עובד אצלנו ולא חסר לו כלום .(חשוב לציין שמשכורת הוא לא מקבל אלא רק דמי כיס למתרות מסויימות -בעבר שוחחנו על אלכוהול וסיגריות ולכן את השאר אני חוסכת לו בלי ידיעתו).
בין בעלי ובני יש ויכוחים לעיתים קרובות בגלל ההתנהגות בעבודה הוא לא נותן מעצמו רק אחרי מס פעמים שמבקשים ממנו זה מאוד משפיע עלינו בזמן העבודה גורם לאוירה לא נעימה ,לבעלי קשה לקבל את המרד שלו והיחס שלו אלינו ולכן מתפרץ עליו הרבה פעמים ופוגע בו.מה עלי לעשות שעוד לא עשיתי על מנת להשכין שלום בניהם??
והאם לאפשר לו למצוא עבודה במקום אחר??
אשמח לקבל תשובה גם ממך וגם מענת על בעיה זו..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאמא
אייל קנדינוף06/06/2009שלום לך
הדבר הכי טוב שיכול לקרות זה שילך לעבוד במקום אחר. רק כך הוא ילמד להעריך את טוב הלב והמתינות שהפעלתם כלפיו. במקום עבודה שבו הוא לא יוכל לקחת כמובן מאליו את המנהלים הוא יקבל שיעור אמיתי על החיים. זה שלא חסר לו כלום לא ממלא את הרצון שלו להיות אדון לעצמו ואחראי לכספו, הוא בגיל ההתבגרות ורוצה להרגיש בוגר. לכן יש לאפשר לו. יש להתנות זאת במספר פעמים בשבוע כך לימודיו לא יפגעו. לגבי מערכת היחסים בין אביו לבינו יש להבין שהזמנים השתנו וכדאי כם לפנות לאימון הורים או יעוץ.
ככול שהזמן יעבור ולא תתנו את הדעת למערכת יחסים זו כך המרחק והניכור יגדל וחבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב..
אמא07/06/2009אייל שלום שוב ..כמובן ויכוח חדש הוא רק בין 15 וחצי כל חבריו גדולים ממנו בשנה ויותר הם מתחילים ללמוד נהיגה והוא..נכנס לשיגעון חדש של לימוד על מיול זה אסור מבחינת חוק ביררתי זאת ולכן לא אאשר לא ללמוד הוא צורח עלי כל היום בגלל זה ,כמובן שאני עונה באדישות שלא וגם שכך אני לא מנהלת שיחות ,הוא לא רוצה לחזור הביתה עד שאומר כן ועוד יותר מזה הוא אמר שמבחינתו הבגרויות לא מעניינות אותו ,הוא יכאיב לעצמו יעשן ויעשה "דברים "שיכעיסו אותי (כך הוא חושב שיסיג את מבוקשו!!
מ ה ע ו ש י ם ??? הוא מוציא אותי מדעתי לא משנה מה אעשה או מה אומר תמיד הוא ידרוש את ההפך הגמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אמא
אייל קנדינוף08/06/2009שלום לך שוב
תשובתי לך הפעם תהייה קצת חדה!!
לבנך אין שום בעיה, בנך בחור חכם, חזק שיודע מה הוא רוצה.
הבעיה היא אתכם ההורים שלא כל כך מבינים את דרך ההתנהלות הרצויה עם בחור בגיל ההתבגרות.
בנכם יודע ומכיר בדיוק את הנקודות הרגישות שעליהן הוא יכול לנגן כדי להשיג את מבוקשו ואתם בצורה כזו או אחרת מפחדים ממנו.
הפסיקו לפחד לאלתר
עשו רשימה של הדברים הכי חשובים לו
מנעו ממנו את הדברים האלו עד אשר יתעשת ויבין שבצעקות וסחיטות לא מביאים תוצאות
המלצתי לכם היא לפנות לאימון או יעוץ, גם אם רק אחד מכם מעונין והשני לא דברים יכולים לזוז קדימה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
אמא11/06/2009אייל שלום..אנחנו לא פוחדים ממנו אלא פוחדים ממה שיעשה משהוא קיצוני אולי לא ברור כמו למשל ..כמה חברים רוצים לנסוע לאילת לחמישה ימים אני לא מרשה לא כי אני פוחדת שלא יסתבך וכו.. כמובן שאני צריכה לממן לינה כלכלה ועוד אבל לא זה העניין אמרנו לו שאנחנו לא מרשים הוא קם צעק הלך לחדר הפך אותו בצעקות ואגרופים לקיר לספה תרק את הדלת איך אפשר לסמוך עליו שהוא מגיע למצבים כאלה זה ממש מפחיד ..אייל בבקשה ממך תן לי תשובה ברורה יותר האם עלי כן "לנסות" ולתת ללו לנסוע אם חברים ויהי מה???
יש פה הרבה עניין של השפעה מהחברה אני מרגישה שהוא "הולך לאיבוד" עם אותם ילדים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)