בת 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 12
    רינת
    07/06/2009

שלום רב,
    בתנו הבכורה בית 12.5 (בעוד מספר חודשים בת 13). ילדה מאוד חברתית, תלמידה מצטיינת.
    מזה מספר חודשים יש לה חבר. אנו רואים בבית שהם מתכתבים במסנג'ר, שומעים את השם של החבר בבית וכו'.
    הילדה לא מספרת לנו כמעט שום מידע לגבי הקשר הזה. אני מנסה מידי פעם, בעדינות, לשאול אותה, להתעניין מי זה הילד הזה, (הוא גדול ממנה בשנה ולומד באותו הבית הספר). ניסיתי להזמין אותו הביתה, יחד עם חברים אחרים.
    בתי מסרבת לתת לנו כל מידע. היא לא מספרת איזה סוג קשר זה. עד היום חשבתי שמדובר בקשר ידידותי, רגיל לגיל הזה.
    היום קיבלתי טלפון ממחכנחת. היא סיפרה לי שמידי פעם בתי והחבר שלה מתחבקים, מתנשקים. הבנתי שמדובר בקשר די אינטימי. בתי הוזמנה לשיחה עם היועצת של בית הספר. היא הסבירה לבתי, שבית הספר זה לא מקום הראוי לחיבוקים, נשיקות וכו'. שבדרך כלל ראוי לעשות את זה במקום פרטי ולא בבית הספר. בתי ספרה לי על השיחה עם היועצת רק באופן כללי - שהיתה שיחה על החבר.. ללא פרטים. היום המחנכת אמרה לי ששוב פעם ראו אותם מחובקים, בתי יושבת על הרגליים של החבר שלה וכו'.
    אני לא יודעת את להגיב נכון.
    בעלי חושב שכדאי להפעיל כח, לנתק את האינטרנט (כדי למנוע צ'אטים דרך מסנג'ר), לא לאפשר לה לצאת מהבית במידה והיא מסתירה דברים וכו'. אני בגישה יותר חופשית. יחד עם זאת, כל הסיפור הזה מפחיד אותי מאוד. אני פוחדת שזה יפגע בשם שלה (שהוא מצויין היום), פוחדת מקשר מיני מוקדם מידי (היא אפילו עדיין לא קיבלה את המחזור...),
    פוחדת לאבד את התקשורת בעקבות הצבת גבולות מצדי וכו'.
    קבעתי שיחה עם היועצת של בית הספר כדי לקבל הנחיות בנושא.
    איך לדעתך כדאי לטפל בנושא רגיש זה? מה היית עושה במקומי?
    אשמח לקבל את תגובתך המקצועית והאישית.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 12

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    07/06/2009

שלום לך
    המלצתי לך היא עוד היום להכנס לחדרה להתיישב על מיטתה ולהודיע לה שלא היא ולא את יוצאות מהחדר עד אשר היא מספרת לך על מערכת היחסים הזו.
    כדי ששיחה זו תהיה מוצלחת על אחריותך ליצור אוירה שבה בתך תרגיש נינוחה ובטוחה ותרצה לשתף אותך.
    נזכור: היא לא עשתה שום דבר רע
    היא נכנסת לגיל ההתבגרות ולכן הרבה בילבול קיים
    אין לה עוד את אמות המידה הנדרשות כדי לנהל מערכת חברית
    לכן יש לה אמא שיכולה להיות זאת שתדריך אותה מה מקדם ומה עוצר. סימכי על עצמך ועל חושייך והשתמשי בהזדמנות זו כמקפצה לבניית קשר חדש בין אם לנערה ילדה מתבגרת.
    גישתו של בעלך תגרום למירמור התעלמות וחשדנות. אין להפעיל כוח מאחר וזה יחזור אליכם כבומרנג.
    הפסיקי לפחד וקחי יוזמה מנהיגותית שתעזור לבתך להבין את התחום שאליו היא נכנסת כדי ששמה ובטחונה לא יפגעו. על הכל אפשר לדבר בנינוחות ובכבוד הדדי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל - עדכון

רינת
    08/06/2009

אייל שלום רב,

קודם כל המון תודה על התגובה המהירה. אתמול באמת הייתי במצב של בלבול וחוסר ידיעה מה לעשות.
    רציתי לעדכן לגבי השיחה.
    יזמתי אתמול שיחה עם הבת שלי ביחידות, מחוץ לבית. הסברתי לה שאני מכבדת אותה ומעריכה אותה מאוד. כמו כן, הזכרתי, שאין לי באופן עקרוני שום דבר נגד אותו החבר ושאני אפילו לא מכירה אותו. היא סיפרה לי על הפרטים של הקשר, ממתי זה התחיל, מה זה כלל (בעיקר חיבוקים ונשיקות).
    דיברנו על הלחץ החברתי. דיברתי איתה גל על הבדלים בתפיסה של בן ובת בגיל 12 ו13. הסברתי לה שבגלל הגיל הצעיר שלה, אני חייבת להיות מעורבת במה שקורה כדי להדריך אותה. דיברתי איתה על אפשרות של פגיעה נפשית או חברתית (שם שלה, שמועות בבית הספר, וכו').
    ביקשתי ממנה לחשוב על הנושא של גבולות בקשר שלה עם החבר. מי קובע גבולות? מה הם? ביקשתי תשובה בהמשך ולא באופן מיידי. כמו כן, קבענו שיחה נוספת לגבי נושא יחסי מין ואמצעי מניעה.
    אני חושבת ששיחה התקיימה ברוח טובה, ללא לחץ. הצלחתי להשיג כמה וכמה פרטים חשובים.
    בנתיים לא דיברתי עם בעלי על כל זה (בת שלי ביקשה לשמור בסוד על השיחה ואני מכבדת את זה).
    אשמח לשמוע איזה אמצעים נוספים יש ברשותי כדי לגרום לה להיות יותר זעירה, אולי לחכות עם כל הפרטים האינטיימים לגיל יותר בוגר?
    אשמח לשמוע ממך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    08/06/2009

שלום לך שוב
    כל הכבוד לך, פשוט מחמם את הלב ונותן הרגשה טובה. הצעתי היא להמתין עם האינפורמציה מצד אחד ולהפוך את השיחות הכיפיות האלו לדבר קבוע מצד שני והיי בטוחה לכשהרגע והצורך יגיע לבתך יהיה למי לפנות: לאמא שלה!!!!!!!!! וכך זה צריך להיות!
    שיהיה המון בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו