בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    שלי
    18/06/2009

שלום,
    אני אמא ל- 3 בנות בגיל העשרה.
    הבת האמצעית (בת 17) מפוזרת בצורה בלתי רגילה. (היא בטח גם סובלת מזה, מכיון שכל דבר שלה ובתדירות מאוד גבוהה- היא מאבדת). רוב הציונים שלה לא טובים. אני אף פעם לא רואה אותה לומדת (היא לא מוכנה לעזרה, לדעתה היא לומדת ולא מצליחה).
    עד כאן היה הרקע
    הבעיה שבגללה אני פונה אליכם היא:
    הבת האמצעית כל הזמן לוקחת ,בעיקר בגדים, לאחיותיה. בד" כ היא מכחישה. היא כל כך מפוזרת שהיא גם משאירה "עקבות" .כך שאין ספק שזו היא זאת שלוקחת. היא גורמת נזק לדברים (לא בזדון, מלכלכת וכד').

הבנות כבר יותר משנה נועלות את הדלתות שלהן, אך זה לא עוזר.
    המצב ממש בלתי נסבל, והבנות האחרות סובלות מזה.
    בעלי מציע להחליף את כל המנעולים בחדרים למנעולים יותר "רציניים"
    זה לא נראה לי פתרון, אי אפשר שכל רגע שהן יוצאות מהחדר הן צריכות לנעול.
    בני הבית האחרים לא צריכים להיענש.
    מצד שני, מה הפתרון? היא לגמרי לא ממושמעת.

כרגע אני פונה בעקבות תסכול רב של אחיותיה (לדוגמא - הבת הגדולה התכוונה לצאת עכשיו לבלות, וגילתה שהבגדים החדשים - נעלמו).
    אשמח לייעוץ מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• לשלי

אייל קנדינוף
    19/06/2009

לשלי שלום
    לפעמים העזרה הטובה ביותר היא התעלמות. בנותיך כבר לא ילדות ויש להן את היכולת למצוא את הדרך לשיתוף פעולה. תפקידך הוא לעזור להן למצוא דרך זו ולא לחנך את האמצעית תוך הדגשת החולשות שלה. ממליץ לך לא להיות מעורבת רגשית עם הדרמות שנוצרות ע"י 3 בנות בגיל ההתבגרות. ברגע שהן תדענה שאת לא צד בעניין והן צריכות למצוא את שביל הזהב הוא ימצא.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות?

שלי
    19/06/2009

אם הייתי אומרת לך שיש פריצות לבית וגנבים מן החוץ גונבים גם אז הייתי צריכה להתעלם?
    מדוע אני צריכה להתעלם בגלל שזאת בת משפחה, וכמו שאמרתי המצב כבר יותר משנה.
    האם למצוא את הדרך אומר שאחיותיה צריכות לנעול את החדרים או לשמור דברים שלא רוצים שהיא תיקח בבתים אחרים?
    (דרך אגב, לשמחתי הבנות ביחסים מאוד טובים ביניהן, רק שהנושא הזה כבר מעיב על הכל)

גם לי היא לפעמים לוקחת דברים - מה שלא נראה לי חמור יותר מאשר לקחת לאחיותיה.

האם יש עיצה אחרת חוץ מהתעלמות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעלמות

אייל קנדינוף
    20/06/2009

שלום שוב
    אם בתך גונבת דברים מאחיותיה ומעבירה או מוכרת לאנשים אחרים אז באמת יש לטפל בנושא אחרת. אך לפי תאורך המצב הוא אחר. בנוסף הן מסתדרות טוב ביינהן. כך שנראה שהבעיה קשורה יותר לעובדה שלך נמאס מהדינמיקה שלהן אחת עם השניה. הן בגיל ההתבגרות וזה אומר הרבה הורמונים ודרמות על כל דבר. יש לך פה הזדמנות לאמן אותן לחיי שיתוף ועבודת צוות. נסי לזמן אותן לשיחה משותפת שבמהלכה תיזמי בניית הסכם מחייב של השאלת חפצים אחת לשניה עם דגש על תשלום במקרה של אי עמידה בהסכם. הבהירי בצורה חד משמעית שאת לא הכתובת לנידנודים והפנית כעסים ומטענים של אחת כנגד השניה.
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו