מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיותת...רותם24/06/2009
היי
קוראים לי רותם אני בת 15. יש לי חברה ממש טובה (אנחנו החברות הכי טובות כבר המון זמןן). היא חמודה ומתחשבת והכל ואנחנו ממש כמעט כל יום ביחד. לפני שיצאנו לחופש היה לנו איזה שיעור שיא המשעמם אז התחלנו לכתוב אחת על השנייה שירים כאלה מצחיקים ובאמת בשיא הצחוק (גם כשהקראנו אותם אח"כ זה היה בנימה של צחוק ולא ברצינות) ירדנו אחת על השנייה (נגיד היא אמרה עליי שאני קופה ואני אמרתי עליה שהיא סתומה וכו'). אנחנו יורדות אחת על השנייה כל הזמן ובאמת באמת באמת שזה בצחוק! גם המשמעות של הדברים היא לא כמו שהם נשמעים. בקיצור שמתי את מה שכתבנו בקלמר שלי ושכחתי אותם שם... אמא שלי נקתה את הקלמר כשסיימנו ללמוד והיא קראה את המכתבים האלה ועכשיו היא צועקת עליי ואומרת לי שאני עושה מעצמי סמרטוט וכו'.. אני לא אשמה בזה שהיא לא יודעת מה זה צחוק. גם כשאני ואחותי צוחקות אחת על השנייה היא מתעצבנתת ואומרת שיש גבול לצחוקק וכו'. מה עדיף, להיות דיכי כל היום? כשאני שואלת אותה מה זה צחוק אז היא לא יודעת לענות לי. הדברים שהיא צוחקת עליהם ממש משעממים אותי וכן מה לעשות אני צוחקת על דברים אחרים מאשר עליה. אני בכלל לא מבינה למה היא חיטטה לי בדברים, אבל גם לחטט וגם לכעוס עליי על זה זו ממש חציית גבולות. אני בחיים לא אעשה דבר כזה לילדים שלי. אני מבינה שזה מתוך דאגה, אבל אני לא עושה מעצמי סמרטוט ואני יודעת גם מתי לשים גבולות לאחרים. היא כל הזמן דואגת למצב החברתי שלי ולדברים האלה וזה ממש מעצבן כי זה לא עניינה! הכל בסדר איתי יש לי המון חברות וציונים מעולים ואפילו כמה בנים שאוהבים אותי אז מה היא דואגת!? אני כבר לא ילדה קטנה! בכל פעם שאני מנסה לדבר איתה על זה היא מתעצבנת...
לפני שבוע היא מצאה בתיק שלי מכתב שילדה אחרת כתבה (זו ילדה ממש מסכנה היא נולדה עם מחלה כלשהי והיא שוקלת 166 ק"ג, היא מאוד שעירה ולא מצליחה לרזות.. היא תמיד כותבת דברים כמו "אני רוצה למות" ודברים דיכאוניים אחרים ואני העתקתי את המכתבים האלה כדי להראות ליועצת כדי שיטפלו בנושא וסיפרתי על זה להורים שלי כדי לשאול אותם מה כדאי לי לעשות) וההורים שלי חשבו שאני כתבתי אותו! בסוף הם עוד היו שולחים אותי לפסיכיאטר בלי שאני צריכה בכלל! אז הסברתי להם שזאת לא אני אבל זה מעצבן שכ"כ מהר הם שכחו כל מה שאמרתי להם, את זה שהתייעצתי איתם לפני זה כדי לבדוק מה לעשות.. חוץ מזה שכשאני 'בדיכי' כביכול (המכתב של הילדה הזאת) זה לא בסדר, וכשאני צוחקת (המכתבים עם חברה שלי) זה גם לא בסדר, אז מה הם רוצים? שכל היום אני אשב עם פרצוף משועמם ולא אעשה כלום.? כי אסור לצחוק, ואסור להיות בדיכי-אז מה מותר?!?
מחכה לעזרה דחוףף
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותם
אייל קנדינוף24/06/2009שלום לך רותם
נראה שהוריך לא מקשיבים לדיבורך אז אולי כדאי להעתיק את הדברים המדהימים שכתבת פה בפורום ולשלוח להם את זה בדואר רשום, כך שהם לא יוכלו להתעלם. בנוסף כדאי לשוחח עם אמך ולהגדיר מחדש את הגבולות שלה בנוגע לפרטיותך, כמו כן לאפשר לה להשמיע את דעתה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)