לדבר עם הבת?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לדבר עם הבת?
    שרון
    26/06/2009

אני אמא לילדה בת 14, ילדה מתוקה, חכמה, מסתדרת מצוין עם הלימודים
    לא יכולתי לבקש בת יותר טובה.
    כבר חצי שנה יש לה חבר ובזמן האחרון הם באים הביתה ונועלים את הדלת , אותי זה מאוד מכעיס ואפילו מדאיג .. מה הם צריכים לסגור את הדלת?
    אחרי המקרה ההוא באנגליה על הילדה שנכנסה להריון בגיל צעיר אני רוצה לדבר עם בתי על הנושא
    השאלה היא אם לדבר איתה ביוזמתי או לחכות שהיא תבוא אלי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדבר עם הבת?

הוספת תגובה

• לשרון

אייל קנדינוף
    26/06/2009

שלום שרון
    גם וגם. קיום יחסי מין בגיל 14 מוקדם בהחלט. לכן כדאי לך ליצור סביבה בטוחה שבה בתך תרצה לשתף אותך בחייה. הזמיני אותה לבילוי משותף של שתיכן בלבד ופתחי את לבך מולה. הסבירי לה את חששותיך ופחדיך וכך תוכלי לדעת מה עובר עליה.. ממקום זה תוכלי גם לעזור לה לקבוע את עמדתה בנושא זה. בנוגע לנעילת הדלת, זה מובן מכיוון שהם רוצים פרטיות וכנראה שהם בודקים ביחד את מיניותם וזה אך טבעי. תפקידך בתור האמא הוא לדעת ממקום של שיתוף מה קורה ולעזור במידת הצורך לקחת את ההחלטות הנכונות. בתך כבר לא ילדה וגם לא אשה, היא בתווך וזה אומר הרבה סערות רגשיות ותפיסות חדשות. אין מקום לכעסים על כך שבתך מתבגרת, קבלי זאת אך עם זאת הנהיגי אותה בבטחה עם הרבה חממימות ושיתוף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כדאי לפתוח שיחה

דפנה
    26/06/2009

למרות המבוכה שכרוכה בכך, בתך מאוד צעירה ונראה לי שכדאי לשבת איתה ולשוחח (אם כי היום הם פשוט יודעים הכל...). ועדיין, כדאי להתייחס לנושא הזה ולא להתעלם ממנו ולהסביר לה הכל על יחסים ואמצעים ובעצם עד כמה זה חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו