ילד בן 12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 12
    ורד
    28/06/2009

שלום, בני בן 12. אני גרושה ונשואה שנית. ילד מאוד רגיש ואוהב את כולם. אבל יש משהו בהתנהגות שלו . יש לו אחות קטנה (בת 7) , הוא מאוד אוהב אותה אבל כל הזמן מדבר איתה בחוצפה ובמילים גסות :"פרה שמנה, מפגרת..." הוא כל הזמן מנסה לאיים :" אם לא צשבי לידי ולא תסתכלי איך אני משחק אני אקח לך משהו....." , קצת קשה לספר את זה בכתב אבל הטון שלו מאוד לא יפה כשהוא מדבר איתה.
    גם איתנו , הוא עונה בחוצפה, אם יש אי הסכמה ביני לבין אבא שלו - תמיד אני לא צודקת, הוא כאילו מנסה להגן על אבא וחושב שאני רעה.
    יחד עם זה, אני חייבת להגיד שהוא מאוד אוהב גם את אחותו , גם אותי ואם קורה משהו לי או לאחותו הוא מאוד דואג ומנסה לעזור, הוא ילד מדהים. גם חשוב לציין שיחסים עם בעלי ממש טובי, בעלי נאוד אוהב את הילדים והם גם אוהבים אותו.
    איך מתמודדים עם ההתנהגות כזאת?אני כל הזמן מנסה להסביר לו שאין לו על מה לכאוס, שאני אוהבת אותו, כולנו אוהבים אותו, אבל זה עוזר בידיוק לחצי יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12

הוספת תגובה

• ילד בן 12

אייל קנדינוף
    28/06/2009

שלום ורד
    הגיע הזמן לאפשר לבנך להתחיל לבחור את דרכו. לנו ההורים יש את היכולת להנהיג את ילדנו בדרך וזה נעשה ע"י נתינתאפשרות בחירה. בנך נמצא במקום שבו הוא בודק את הגבולות המותרים ולך יש את האחריות לסמן גבולות אלו. מתוך סימון גבולות אלו ניתנת הבחירה לבנך להחליט על התנהגותו בהמשך. בנך הוא ילד טוב אך טועה בהתנהגותו והתנהלותו בגלל מיגוון רחב של השפעות אליהן הוא חשוף (טלויזיה מחשב , ב"ס וכו') לך יש את היכולת למנוע ממנו יחס כאשר התנהלותו לא תקינה וכך לשדר "התנהגות זו לא מקובלת". שימי לב שהדגש הוא על ההתנהגות ולא עליו. אין עונשים, אין הסברים או הרצאות מאחר וזה לא אפקטיבי. מה שכן עוזר זה יחס אוהב וחמים ולחילופין התעלמות מוחלטת כדי לסמן "עד כאן".
    באינטראקציה עם אחותו יש לנתק אותו ממנה ללא האשמה או גערה כאשר הוא מנסה להשתלט ולציין באוזניו שהתנהגות כזו לא מקובלת כך הוא יכול לזהות את ההתנהגות הלא מקדמת ולא להזדהות איתה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל עוד שאלה בבקשה

ורד
    28/06/2009

ראשית, תודה רבה על תשובתך.
    אבל לא ברור לי , אם הוא מתחיל להתיצף ולהגיד דברים לא יפים לאחותו, מה אני אמורה לעשות , איך אני אמורה להראות לו שזה קו אדום? לפעמים אני חוסרת עונים, כי מה אני יכולה לעשות?
    לא להסכים לו לראות טלוויזיה? לשחק במחשב? נראה לי הוא כבר גדול לעונש מסוג זה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורד

אייל קנדינוף
    29/06/2009

שלום שוב
    קו אדום מתאפיין בעצירה מוחלטת של מה שקרה, כמו רמזור אדום. תפקידך הוא לסיים את האינטראקציה ביניהם, או לשלוח אותו לחדרו או לקחת את הקטנה למקום אחר.לעשות זאת בצורה חדה אך ללא צעקות וגערות. יש מקום להסבר שהתנהגות זאת לא מקובלת בבית.
    המסר שאת מעבירה לו, שכאשר הוא מתנהל בצורה גסה ומשפילה לאחרים ,אף אחד לא רוצה להיות בחברתו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו