חלוקי דעות עם בעלי בנוגע לבת מתבגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלוקי דעות עם בעלי בנוגע לבת מתבגרת
    רינת
    01/07/2009

שלום רב,
    בת הבכורה שלנו (כמעט בת 13) - ילדה חברתית, אחרית. לומדת מצויין, ספורטאית בקבוצה מתחרה. לה יש 2 אחיות קטנות יותר.
    בחודשים האחרונים היא מבקשת לצאת לבילויים בשעות הערב, בדרך חוזרת הביתה לא מאוחר יותר משעה 23.00
    היא מספרת לנו שהיא הולכת לטייל עם בנים ובנות (רובם בגילה, חלקם שנה יותר גדולים).הם מבלים בפארק בעיר בה אנו גרים. אני נוהגת לסכם איתה את שעת החזרה והיא תמיד מקפידה להגיע בזמן. בימים שהיא איחרה, היא תמיד דאגה להתקשר ולהודיע לי שהיא מתעקבת ותגיע בחצי שעה הקרובה.
    בעלי לא אוהבת את הבילויים מסוג זה. הוא אומר, שבת שלנו עדיין צעירה, תמימה ולא ברור בדיוק מה עושים בפארק הילדים. הוא טוען שזה יכול לסכן אותה. הוא אומר שאין צורך לצאת מהבית בשעות המאוחרות ולטייל בפארקים. בניגוד לזה, הוא מסכים שבת שלנו תצא לקניון למשל (כי שם יש אנשים וזה לא מסוכן לטענתו).
    אני טוענת שכל עוד שבת שלנו מתנהגת בצורה אחראית, מודיע לנו איפה היא ועם מי, כדאי לאפשר לה לבלות.
    אני חוששת שבמידה ונציב גבולות "קשוחות" ומתוך כוחניות, היא תתחיל למרוד, לשקר ואז המצב שלנו יהיה יותר מסוכן מכוון שלא לידע בכלל מה קורה. בנוסף, לבעלי יש בעיה עם אחת החברות של בתי. הוא משום מה החליט
    שהיא ילדה לא טובה ולא מעוניין שבתנו תהיה איתה בקשר.(אני חושבת שהיא בעצמה אמורה לבחור את החברים שלה ולא אנחנו..)
    אני ובעלי באים מרקע מעוד שונה מבחינת החינוך שיבלנו. אף אחד לא לימד אותנו איך להיות הורים, מה נכון ומה לא נכון. גם הזמן היום שונה משנים שאנו גדלנו, לפני יותר מ-30 שנה.
    מי לדעתך מאיתנו צודק?
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לרינת

אייל קנדינוף
    02/07/2009

שלום לך רינת
    אין פה צודק או לא.
    יש לאפשר לבתכם לגדול באופן חופשי תוך הקפדה על בטחונה. מצד אחד יש לאפשר לה בילויים עם חבריה כפי שנהוג בימים אלו אך מצד שני יש לעקוב ולבדוק מהי פעילות זו כדי להיות בידיעה שמאפשרת לאב שקט נפשי.
    זה סדר גמור מידי פעם לצאת אחריה כדי לבדוק את הפעילות שלהם ללא ידיעתה רק כדי להיות בטוחים שהכל תקין. רק כך בעלך יוכל לבנות את האמון הנדרש לגבי מידת האחריות שבתו מגלה וכך גם לגבי חברתה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו