עגיל בטבור.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עגיל בטבור.
    ענבל גרייבסקי
    02/08/2009

שלום,
    בתי בת 14 ,ומשנה שעברה היא מנסה לשכנע אותי לתת לה לעשות עגיל בטבור.
    אני אומרת לה בתגובה שזה מאוד מסוכן לגוף,אך היא מתעקשת שזה כלל לא מזיק. היא גם הראתה לי אתר המצדיק את טענותיה.
    אך האם את חושבת שאולי זה מצביע על בעיה נפשית?

מחכה לתשובה,
    תודה מראש ענבל גרייבסקי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגיל בטבור.

הוספת תגובה

• בהמשך ובנוסף לעגיל בטבור

דורון
    02/08/2009

גם ביתי בת 14 ובנוסף לניסיונות השיכנוע שלה לעשות עגיל בפופיק אני רוצה לציין שבאוזן ימין שלה יש כבר 2 חורים עם עגילים ובאוזן שמאל - ארבעה כולל אחד גבוה יותר (אליק או אליקס משהוא כזה)
    מעניין אותי לדעת - הכמיהה הזאת לחורר את עצמך - ממה זה נובע
    גילוי נאות - גם לי יש שני עגילים באוזן שמאל ואין לי בעיה עם העגילים של ביתי - להפך אני חושב שזה מאד מחמיא לה ויפה
    אודה לתשובה מכיוון בריאותי פיסי ופסיכולוגי
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורון

אייל קנדינוף
    02/08/2009

שלום לך
    תופעות מין הסוג שאתה מתאר שגורות במין האנושי מקדמת דנה. מספיק לפתוח ספר אנטרופולוגי ולראות את מגוון הצורות שבהם בני האדם מספקים את רצונם לשפר את מראם.
    כל שעליך לעשות הוא לשאול את עצמך מדוע חוררת פעמיים את אוזנך?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענבל

אייל קנדינוף
    02/08/2009

שלום רב
    בעיה נפשית אין כאן. כרגע אינספור בנות ובנים מחוררים את עצמם במגוון מקומות בגוף. אין ספק שזו אופנה ואישית מקווה שתחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אופנה?

ניצן
    14/09/2009

זה בטח לא כזה נושא רלוונטי אבל הייתי חייבת להוסיף את ההודעה, נתקלתי בפורום הזה כשחיפשתי חומר לגבי עגיל בטבור כי גם אני רוצה לעשות.
    אני בת 14 בעצמי וכדאי שתשמעו קודם כל מהבנות שלכן עצמן לפני שישר קופצים למסקנות כמו "אופנה" וכד' (אני מצטערת אם אני נשמעת תוקפנית מידי, אבל לפעמים אני נתקלת בכל מיני אנשים שחושבים שהם מבינים משהו בנושאים האלה שקשורים למתבגרים וקופצים למסקנות שהן הכי לא נכונות בעולם).

אז ככה, לגבי השאלה למה בעצם.
    יש המון סיבות, יש כאלה שחושבים שזה יפה, יש כאלה שנגררים, ודווקא אם חשבתם שזה לא קשור לבעיה נפשית, זה כן קשור במידה מסוימת (אני למשל היכרתי מישהי אישית שאהבה לחורר את עצמה והיו לה בעיות נפשיות, והיא אהבה מאוד כאב פיזי, היא עשתה עגילים כואבים במיוחד רק בגלל זה, אבל אין הרבה אנשים כאלה).
    אני למשל, רוצה לעשות עגיל בטבור כבר הרבה מאוד זמן, וזה לא קשור לאופנה או משהו כזה, אלא כי אני אוהבת את זה וזה מאוד מחמיא לי אישית לדעתי. ולמה זה לא אופנה לדעתי? כי זה כמו קעקועים - זה תמיד היה. ותתפלאו, אבל אני רואה אפילו יותר אנשים מבוגרים מאשר מתבגרים עושים את כל הדברים האלה. זה לא רצון "רק" של המתבגרים, זה רצון של הרבה מאוד אנשים.
    האמת שזה אפילו סוג של שיגעון שמגיע בגיל הזה שפתאום כולם רוצים לעשות.
    יש כמובן את הנגררים, ה"מושפעים" שאם חבריהם עושים את זה אז גם הם עושים את זה כדי לא להרגיש בחוץ. בבית ספר של בת דודה שלי למשל יש הרבה ילדים כאלה, ואישית אותי זה מגעיל.
    הבעיות הנפשיות זה לא משהו שניתן להילחץ ממנו במיוחד כי אין להרבה אנשים.
    כדאי שלכו לדבר עם הבנות שלכן אם זה מה שהן באמת רוצות, אחרי הכל הן בנות 14 והן עדיין לא יכולות לעשות מה שהן רוצות והן בידיים שלכן ונתונות רק להחלטות שלכן. אז תדברו איתן ותשאלו אותן למה הן עושות את זה ואם הן מרגישות בטוחות.

אני לא חושבת שיש סיבה שלא תסכימו, א' זה לא מסוכן (אם לא מטפלים כראוי) וב' זה רק עגיל קטנטן בגוף, באמת אני לא מבינה מה הביג דיל.

ניצן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו