המשך להצילו מתאריך 2.8.09

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך להצילו מתאריך 2.8.09
    ש
    04/08/2009

כן, אני בהחלט חשה בכך שבתי בעיצומו ואפילו במלוא עצימותו של גיל ההתבגרות. יתכן ולא הייתי ברורה, כך שאנסה להבהיר.
    הדרך בה נקטתי היא דרך של שיחות והתייעצות עם בתי בקשר למה היא יכולה לעשות בבית. המסקנה שלה היא שכלום. היא מוכנה לבצע רק משימות שלא דורשות כל מאמץ, אני קוראת להם משימות "יבשות" שלא מלכלכות, כמו לסדר את מגירותיה, שאינן עמוסות בלאו הכי ושייכות לתחום שלה ולא לתחום המשותף. היא מבלגנת ומלכלכת בתחום המשותף כמו מטבח, שירותים, פינת האוכל וכדומה אך אינה מוכנה למשל לשטוף את הכלים, כי אחרים צריכים לעשות זאת בשבילה. לטענתה, זהו תפקיד ההורים וכשהיא תהיה הורה, גם היא תעשה זאת. כרגע אינה מוכנה לבצע פעולות שלדעתה על ההורים לבצע.
    אני מרגישה, שהמצב שבו אנו נמצאים מדרדר אותנו במהירות למערכת יחסים גרועה. האווירה בבית לא נעימה, של ריב ומדון, כעס של כל צד על הצד האחר. היום היא בת 16. בעוד רק שנתיים היא כבר תהיה בת 18, כלומר אדם בוגר שחינוכו אינו מוטל עלי ואני רוצה שעוד הרבה לפני כן תהיה בינינו מערכת יחסים טובה ובאווירה טובה.
    האם תוכל לתרום לי עוד עיצה לשיפור המצב. אני יודעת, שזהו מצב שקיים גם בבתים אחרים. אני משוחחת עם הורים נוספים לבני אותם גילאים וכולם אומרים שגם אצלם אותה בעיה ולא מציעים פתרון ,כי אין באמתחתם כזה. האם נידונו לשרת את ילדנו עד שאלו סוף סוף יעזבו אותנו לטובת בית אחר?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המשך להצילו מתאריך 2.8.09

הוספת תגובה

• המשך

אייל קנדינוף
    05/08/2009

שלום שוב
    הסכמים מחייבים.
    אם בתך רוצה שיתיחסו אליה כבוגרת-נאה דורש נאה מקיים.
    יש להפסיק את כל השיחות והבקשות ולעבור למישור של נתינת חופש בחירה ולקיחת אחריות. חדרה באחריותה ואם היא משתמשת באזורים משותפים ללא כבוד לאחרים, היא לא תוכל להמשיך להשתמש. יש להתנות שיתוףפעולה בדמי כיס או בדבר שהיא הכי זקוקקה לו.
    חיים משותפים אמורים להתבסס על כבוד הדדי ואם בתךלא רוצה לשתף פעולה זאת אפשרות לגיטימית, אך יהיה לזה מחיר- שאתם ההורים תפסיקו לשתף איתה פעולה בדברים שהיא צריכה.
    יש להגיע להסכם מקיף וכתוב לגבי כל תחומי החיים המשותפים כך שהכל ברור ומוסכם..
    שוב אני ממליץ לכם לפנות ליועץ או מאמן הורים שיכול לעזור בנתינת הכלים הנכונים כדי לעבור תהליך זה בצורה אפקטיבית לכם ולבתכם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו