בעיות התבגרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התבגרות
    aaa
    02/09/2007

שלום לך יש לי 2 בנות בבית בנות 14 ו19 הגדולה צריכה להתגייס תוך חודשיים אני אם חד הורית יש לי בן זוג זה 6 שנים אני שמה לב שהגדולה מקנאת מאד בזוגיות שלי לא מזמן נפרדה מחבר איימה להתאבד ואף החלה לשתות משקאות חריפים היא חסרת סבלנות ועצבנית בחודש האחרון ואי אפשר לדבר איתה מילה החלה גם לקלל אותי בלתי אפשרי לשוחח איתה והיא דורשת כסף ואם לא מקבלת פרצופים וריבים ביתי הצעירה לומדת ממנה ואף ביומיים אחרוונים מקללת אותי ומחקה את הגדולה אני נותנת להן הכל אך הבהרתי להן שעד שלא ישנו תיחס וידברו יפה לא יקבלו ממני דבר ביתי הצעירה בוכה שהיא רוצה פלאפון חדיש ביותר כמו לכל בני כיתתה וקורה שכרגע אין באפשרותי לספק זאת הריבים והמתח בבית גברו ,שלא תביני לא נכון אני נותנת להן הכל ומעבר לכך אך אם גבולות הטעם הטוב כרגע אין באפשרותי לקנות פלךאפון חדיש ואכן הראתה לי שבאמת לכל חברי כיתתה יש כאלו פלאפונים איני עומדת בקצב של מותגים וכל זה ואכן ביתי לומדת בכיתה של שכבה מבוססת שלא חסר להם כלום ,אז מה עושים אני מרגישה שהבת הגדולה נהרסת וגוררת את הצעירה אחרייה ,אגב אם אני רוצה להיות אם בן זוגי לבד אין בידי שום אפשרות כי ביתי הצעירה אינה יוצאת לשום מקום בלבד איתי או אם אחותה הגדולה ,אני ממש מתמוטטת הכיצד בנותי הפכו לאינטרסנטיות כאלו והחוצפה שלהן עוברת גבולות ואף ביתי הצעירה גירשה את בן זוגי כשבא לביקור אינו ישן אצלי אף פעם מחשש ממנה ומה שהוא לא עושה למענה היא מתייחסת אליו לא יפה יש להן התפרצויות רבות במיוחד לצעירה בבנות אני רוצה להתחתן איתו והקשר רציני הוא אדם סבלני ונפלא אך ככל מאמציי לשווא שכן ביתי הצעירה מתמרדת נגדו זה שנים רק אם היא צריכה ממנו משהו היא נחמדה אך איני יכולה להכניסו לביתי מחשש ממנה אנא עזרי לי בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התבגרות

הוספת תגובה

• חוצפה ענקית וגבולות ברורים

ענת זפרני
    05/09/2007

שלום לך.
    אני חייבת לשתף אותך בתחושות הקשות שהמכתב שלך עורר
    החוצפה של בנותייך עוברת כל גבול, וגם אם מה שתארת מציג רק צד אחד של המצב - הוא מספיק חמור על מנת לזכות להתייחסות.
    אז ככה,
    הבת הגדולה זועקת לעזרה. יש שם מצוקה ענקית שלא מקבלת מענה.
    אני חושבת שהיא רוצה שתגידי לה מה לעשות, שתקחי את התפקיד של "אמא כל יכול" ותטפלי בה.
    היכולת שלך להמשיך להנות מקשר זוגי - היא כמו סדין אדום מול עיניה וקשה לה!
    היא צריכה להבין שניתן לנהל יותר מערוץ אחד כל פעם- והזוגיות שלך אין לה שום קשר עם האהבה והתפקוד ההורי שלך.
    המון פעמים בני 19 נתפסים כגדולים. אנחנו זוכרים את עצמנו בגילם כמה היינו עצמאיים וכו' - חשוב לזכור שחלקם ממש ממש לא מרגישים אחרת מכפי שהרגישו בגיל 15 ומבחינתם "הכל מותר" בגדר ילד והורה.
    ולכן, ההתייחסות שלך, לדעתי, ורק על סמך מה שכתבת לי - היא:
    את חייבת לקחת אותה לטיפול. חייבת!! אפשר דרך קופת חולים ואפשר דרך שפ"י או כל דרך שהיא. אני חושבת שאם תניחי לה המצב ידרדר. כשילד מאיים בהתאבדות אנחנו תמיד, אבל תמיד!!, מתייחסים.
    בתך הקטנה הופכת להיות רודן קטן כי היא מבינה שזו השפה בבית! פשוט כך! יתכן שאת יותר מדי רכה איתם(כך זה נשמע במכתב, כל ההתנצלויות שלך על כן או לא מותגים, יאללה, שום ילד לא קרס חברתית אם אין לו פלאפון חדיש, עשי לי טובה ורדי מעץ ההתנצלויות. ומהר!!)
    אם השפה שלך תהיה ברורה: החיים בבית משתנים, יש לי בן זוג, התקציב שלנו הוא, לך מוקצב כך וכך, אם את רוצה לצאת לעבוד בבקשה, וכן הלאה
    אבל,
    שבי עם עצמך לפני השיחה ותכתבי בנקודות ברורות מהם הגבולות שלך
    אחר כך צאי לאומה עם החוזה החדש שלך עם עצמך ומולן
    בהצלחה
    עדכני אותי
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת תגובה

aaa
    05/09/2007

ענת תודה לך הבעייה נמשכת בקטע שהבת הצעירה עושה טרור בבית שאין לה מותגים קמה בבוקר החלה לצעוק לפני הבית ספר שאין לה מה ללבוש ירקה עליי ואף הרביצה יש לה התפרצויות זעם קשות ואינה שולטת בעצמה ובקשר לבן זוג מגרשת אותו אף שצעקתי והבהרתי שהבית רק שלי אני מדברת איתה היא מבקשת סליחה מנשקת ואז ההתנהגות חוזרת על עצמה היא כך כבר שנתיים ויותר כשבן זוגי מדבר איתה היא עושה לו פרצופים ואף אם יצא ורבה אם אחותה מוציאה את זה עליי קשה לי איתה מאד ניסיתי להביאה לפסיכולוגית אך היא מסרבת להכנס אלייה אנא יעצי לי בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב הענשתי אותה יומיים ללא מחשב

aaa
    05/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה משפחתית

ענת זפרני
    06/09/2007

אני מייעצת לך בחום רב לחפש מטפלת משפחתית באופן דחוף אתם חייבים כולכם להכנס למסגרת הדרכה צמודה.
    בהצלחה
    ענת זפרני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת יקרה

aaa
    06/09/2007

אני גרה בערד תוכלי להמליץ על מישהי אולי תודה רבה לך על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השרות הפסיכולוגי

ענת זפרני
    06/09/2007

פני לשרות הפסיכולוגי בעיר מגורייך - או בעיר הקרובה אליכם ותקבלי מענה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו