מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשה לעזרה דחופה ביותרליאורה14/09/2009
אני אם לילד מתבגר בן 16 שנים אני אלמנה שגידלה את הילד לבד מגיל 9 חודשים ,בית שכמעט ללא גבולות והמון רצון להשלים את החסר בויתורים גדולים ,לבעיה עצמה לפני כמה ימים ישבתי במחשב וקפצה הודעה לבןשלי על איזה משחק פוקר ואם הוא בא נדלקה לי נורה אדומה ונכנסתי להיסטוריה של האיסיקיו ושם גיליתי ועדיין מגלה שהבן שלי מעשן סיגריות שתמיד היה אנטי וכעס עליי שאנימעשנת מעשן נרגילות שותה ומשחק פוקר עם כסף ,ביום שגילתי את זה הוא היה בבילוי קראתי לו לבית ואמרתילו שאני יודעת הכל שיבוא ואני רוצה לדבר איתו והוא היה פה בבית היו צעקות כעס ודמעות מצידי והוא הכחיש את הכל נטיתי להאמין לו כמו תמיד אבל האמנתי והמשכתי לחקור בהיסטוריה ולא היה ניתן לברוח מזה קראתילו שוב והיו צרחות כעס וכו..אמר שהוא מעשן רק שבוע ושהוא יפסיק ושהוא לא ישחק יותר עם החברים פוקר ולא כל כך רצה להקשיב לי למחרת לקחתי אותו לשיחה והסברתי לו מה הסיכונים בהתמכריות למינהם ושצריך לדעת לבחור את החברים המתאימים אמרתי לו שאני לא אויבת שלו וכל הדברים האלו לטובתו באיזה שלב נמאס לו לשמוע ממני הגביר את המוסיקה והובטח לי שהוא לא יעשה את הדברים האלו (דרך אגב אמרתי לו שנכנסתי להיסטרויה של האיס קיו ) והוא כעס חסם את האיסיקיו והיום פיצחתי את הקוד ולא דובים ולא נעליים הילד ממשיך בשלו ואיתי הוא מתנהג יפה מאוד כאילו הכל בסדר אני אובדת עצות ואנילא יודעת מה לעשות איך לגשת אליו איך להסביר לו שהסביבה משפיעה עליו כי ביסוד הוא ילד טוב מאוד ישבתי וקראתי כל הערב בפורום וניסיתי למצוא תשובות שיועילו לי לפתור את המצב ולא מצאתי תשובה פרקטית מדי דרך אגב אנייודעת מאוד שהכל באשמתי אני אמא מגוננת מידי ,מתערבת מידי וחוששת מידי (הייתי פעם בטיפול פסיכולוגי ושם ניסו ללמד אותי להציב גבולות ולא לקחת אשמה בגגל המצב )( חשבתי שהכל השתפר ונתתי בו אמון מלא שיחררתי וגיליתי שאני תמימה כל כך ואמא כל כך גרועה (הייתי בטיפון כשהוא היה בן 13 במשך שנתיים) מסתבר שאני לא יודעת איך לעזור לבן שלי לצאת מהמקום הזה שהוא נמצא (ואני יודעת שכל זה הוא בכדי להיות מעורה חברתית ושהוא עושה דברים בניגוד לרצונו רק שלא יאמרו לו שהוא הומו וכאלו ) אנא בבקשה עיזרו לי לעזור לו ולעצמי דחוף ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאורה
ענת זפרני14/09/2009את מתארת חוסר אונים שלך ביכולת לשלוט על הילד
והוא בפירוש זועק לעזרה
אני ממליצה לך בחום רב לפנות לבית הספר שבו הילד לומד
ליועצת לרכז החברתי ולפסיכולוג של בית הספר
ולהכניס אתכם לטיפול
גם אותך - להדרכת הורים ממוקדת
וגם אותו - שידע להציב גבולות ולא להיגרר
לצערי הרב, דווקא בגיל הזה הוא לא יקשיב רק לך
אל תפחדי מלערב את בית הספר - יש להם המון כלים וידע להתנהלות מולו- והוא יוכל לסרב לחברים שלו בזכות ההתערבות הזו
בהצלחה
ושנה טובה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)