מבולבלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    חסוי
    15/09/2009

בתי חגגה ביוני האחרון בת מצווה ואיני יודעת אם היא סופית נכנסה לגיל ההתבגרות.
    היא יחסית מתפתחת מאוחר (שיער ערווה קצת, יש ניצנים והיא ממוצעת: 1.42), בעוד כל שאר הבנות בכיתתה (כיתה ז') מפותחות לחלוטין ,דבר זה פוגע בבטחונה העצמי ובדימוי גופה.
    בנוסף לכך היא נמצאת בחדר שלה המון זמן לבד וכל פעם שאני או כל אדם אחר נכנס היא מתפרצת עליו ומבקשת ממנו לצאת.
    היא נמצאת זמן רב אצל חברות ולא רוצה בכלל להיות בחברת המשפחה.
    (עליי לציין שבמשך כיתה ו' היו לנו המון התלבטויות לאיזו חטיבה לשלוח אותה ובסוף קיבלנו החלטה שבתי לא הייתה ממש מרוצה ממנה. ועכשיו היא שונאת את בית הספר שלה).
    אני מאוד מבולבלת ועם כל המידע שיש באתרים השונים באינטרנט ("גיל ההתבגרות מתחיל בגילאי 10-12") איני בטוחה כלל מה לעשות.
    אנא ענו לי,
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת

אייל קנדינוף
    15/09/2009

שלום לך
    אין ספק שאת מתארת מצב של גיל ההתבגרות. כדאי לזכור שבעצם הדרך להתמודד עם גיל זה נמצאת במתן חופש בחירה שטומן בחובו ישום אחריות.
    לגבי התפתחותה הפיזית למרות שנראה שהכל תקין אפשר לערוך מספר בדיקות עם רופא המשפחה.
    לגבי בית הספר יהיה אולי כדאי לפתוח נושא זה דרך שיחה כדי להבין את רצונה ואולי לאפשר לה לבחור את דרכה.
    ישום האחריות מאפשר למתבגר להתאמן בלקיחת החלטות ולעמוד בהן וזה נעשה ע"י הסכמים מובנים שמאפשרים לו למרות סירובו לבלות עם שאר בני המשפחה לקחת חלק במטלות השוטפות . בדרך זו הוא גם לומד לשתף פעולה ולא מתנתק מההוויה המשפחתית.
    אין להכנס לויכוחים או ריבים מום שהיא נמצאת במצב של הפצצה הורמונלית שמתורגמת למחשבות של התקפה. לכן פשוט להניח לה ולתת לה מרצונה לבוא ולשתף. במקביל אין לוותר על המטלות הרגילות של עזרה בבית למרות ההתנגדות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו