מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדתי הקטנהחסויה04/10/2009
שלום ..יש לי ילדה עוד מעט בת 12 ..תלמידה טובה מאוד הישגים לימודים אפילו מצויינים אך נראה לי על פניו שאין לה חברות או שהיא סגורה מידי !!לאחר הלימודים היא מגיעה הביתה מורידה את הכלבה וכל הזמן בבית מחשב טלויזיה שיעורים ..עד שאנחנו מגיעים הביתה (בסביבות 6).אני מבקשת ממנה להזמין חברות גם לאחר הלימודים שיוכלו יחד צהריים ובכלל בכיף עד מתי שהן רוצות שישארו אך כל יום התירוץ שונה (אמא לא מרשה ,יש לי חוג וכו')הבת שלי מאוד בישנית ואני רואה את זה במפגשים של הכיתה היא נגררת אחרי עדר הבנות אך לא דומיננתית חשוב לציין שבבית היא פותחת פה מתחצפת צועקת לפעמים מקללת("יש לה אח 16 שהוא" דוגמא" למופת-אך בעניין החברתי הוא מנהיג)
האם אני צריכה לנדנד לה שתיזום מפגשים לסרט עם הבנות אחרי הצהריים? בחופש לדוגמא שתנסה ליזום משהוא שיחבר אותה עם הבנות בכיתה .
האם אני צריכה לשתף את המורה בעניין?
כשאני פונה אליה לגבי החברות היא טוענת שיש לה חברות ודי שאני אפסיק.
בשנתיים האחרונות היא מאוד שמנה לי זה מאוד מפריע וכשאני אומרת לה שנלך לדיאטנית או ביחד נעשה ספורט הליכה ארוחת ערב היא אומרת שלה טוב ככה ואני זו שצריכה לרזות!!(גם).לא יודעת אני מרגישה די אבודה בעניין בעיקר שזה תחילת גיל ההתבגרות אצלה ורואים למרות שהיא עדיין ילדותית בהתנהגות לפעמים
אני רוצה שהיא תהיה פתוחה בעניין החברות שיבואו אליה שהיא תלך מה עושים ????
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדתי הקטנה
אייל קנדינוף04/10/2009שלום לך
לפי מה שאת כותבת יש לברר מספר נושאים.
למה היא משמינה? מה הם הרגלי האכילה שלה? האם יש בבית מאכלים שלא תורמים?
מה מספר שעות המחשב והטלויזיה?
שיחה עם המחנכת והיועצת ללא ידיעתה כדי שתוכלי לקבל תמונה עדכנית.
תחושתי היא שבתך מפתחת דימוי עצמי נמוך ויש לעזור לה.
יהיה כדאי לפנות להדרכת או אימון הורים כדי לאתר את הסיבות ולייצר פתרונות אמיתיים שיכולים להניע את בתך קדימה.
לנסות וללחץ עליה יביא התנגדות.
יש להיות חכמים יותר ולאתר את התחומים שבהם היא חזקה, ואותם לחזק בפעילות מחוץ לבית.
אשמח לקבל עוד אינפורמציה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה11/10/2009אייל שלום ..אז כך היא התקשרה לכל בנות הכיתה וקבעה איתם לסרט אחר הצהריים מה שגרם לה התרגשות רבה ..אך האכזבה היתה גדולה יותר שרק ילדה אחת הגיעה!!למחרת היא קיבלה טלפון על מסיבת הפתעה לאחת הבנות כמובן שהלכה ואף אחת לא שאלה אותה איך היה בסרט או משהו כזה התעלמות מוחלטת (אני אמרתי לה שכנראה כולן היו עסוקות בדברים חשובים יותר ויהיו עוד הזדמנויות ..העיקר שהיא לא היתה לבד!!)בנוגע להשמנה היא עברה בדיקה לפני כשנה אולי יותר של בלוטת התריס ונאמר לנו שהכל בסדר ואין בעיות היא גם עברה ניתוח של השקד השלישי .הצלחנו לשכנע אותה לצעוד כמעט כל ערב והיא הסכימה (אנחנו צועדים איתה ההורים).עוד דבר שנורא מפריע בבית ..הילד שלנו שומע מוזיקה מזרחית מה שלא הפריע לה מעולם אך לאחרונה היא פתחה אנטי מוחלט עד כדי שהיא מכסה את אוזניה וצועקת שיפסיק מיד!! זה גורם לויכוחים וצעקות ובכי ממש שדה קרב..אפילו שישבנו באיזה שהוא מקום לאכול התנגן שיר של אייל גולן היא הפסיקה לאכול כיסתה את האוזניים התחילה לבכות עד שביקשתי שיכבו זאת ..ממש לא נעים לצאת איתה או להיות בבית כאשר מתנגנת נעימה זו או אחרת. האם זה טבעי ?מה לעשות בעניין?(הבן לאומת זאת לא מוכן לוותר מה שגורם לריב גדול יותר.. )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
אייל קנדינוף11/10/2009שלום שוב
לפי תאורך הילדה משמינה משום שהיא אוכלת יותר ממה שהיא שורפת.(בלוטת התריס תקינה).
אם כך האחריות להרזיה יושבת על כתפכם!!!!
לנקות את הבית מכל מה שלא טבעי-מיצים,מוגז,חטיפים,שוקולדים,קורנפלקס עם שוקולד או סוכר וכו'
במקביל ליצור מצב של ארוחות מסודרות שלוש פעמים ביום +ארוחות בניים של פירות. אי אפשר לצפות ממנה למשמעת אישית. היא צעירה מידי. יש להעלים את מוקדי הבעיה כך לא יווצר תיסכול. ברגע שאין בבית ולא רואים קל יותר להתמודד. קשה אך הכרחי.!!!!!!! לא תצליחו בצורה אחרת.
זה מציע שכל הבית נרתם למשימה כך שהיא לא מרגישה הבעייתית.
לגבי אחיה, זה זמן ההתנגדות שאומר - גם אני קיימת תתיחסו אלי!!!!! יש לכבד אותו אך עם זאת להביא את שניהם לדיאלוג שיאפשר הסכם בינהם. הוא לא יכול להשתולל עם המוסיקה שלו והיא צריכה להבין שזו המוסיקה שהוא רוצה לשמוע.
האם לעוד חברי משפחה יש נטייה להשמנה?
מה הם הרגלי המחשב והטלויזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
חסויה13/10/2009אייל שלום..( כמובן שאם נפריז נוכל ולא נשמור אז נשמין)!! כמובן שיש נטייה ..אך התחלנו אני בעלי והילדה לצעוד פעם ביומים (בנתיים מסלול קצר) ומרצונה !! לגבי ארוחות אז כמובן כריך לבית הספר צהריים אני משאירה לה אוכל מבושל בסביבות 4 לפעמים היא מנשנשת קורנפלקס מחיטה מלאה ובכל ערב אני לא מוותרת על ארוחה משפחתית כך שהארוחות זה לא הבעיה כי הן מסודרות תמיד .פשוט הילדה כל היום לבד מהצהרים עד לשעה 6-7 לערך ואז זה מחשב וטלויזיה אנחנו מגיעים מעבודה אז היא מתקלחת אוכלת ושוב סדרות ריאלטי מעצבנות אני חושבת שאם היא היתה עם חברות אז היא היתה פעילה יותר ולא מתבטלת מול "הקופסאות" הללו.
איך אפשר לגרום לה כן לרצות לצאת לחברות או לחלופין להזמין??
עוד דבר שמתי לב שאפילו אלינו יש לה רגעים של ריחוק לדוגמא היא ביקשה שאקנה לה משהו כאשר הגענו הביתה ביקשתי חיבוק בתמורה היתי צריכה לשכנע אותה לחבק וגם החיבוק לא היה משהו ולא נגיעה של כפות הידים הן היו מרוחקות!!! (האמת ששמתי לב לזה מזמן ודחקתי את זה גם לסבתא סבא אין לא חיבוק נשיקה פשוט כלום!!!) שאלתי אותה מספר פעמים בתקופות שונות למה היא מרוחקת אם אמרו לה משהו אם נגעו בה פגעו בה ותמיד התשובה היתה שלילית!!!! אז מאיפה הריחוק מגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
אייל קנדינוף14/10/2009שלום שוב
לפי תאורך, בתך חווה קושי רגשי ויש לתת את הדעת על כך באופן מקצועי ויסודי. המלצתי לכם היא לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי לרדת לשורש הקושי ולמצוא את הפתרון המתאים לכם כמשפחה. יהיה נכון לבדוק האם נכון לאפשר לבתך לשהות שעות מרובות לבד בבית ללא שום חברה ואיך אפשר לשבור את מעגל הקסמים הזה?!!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)