מתבגר בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגר בן 13
    דבורה
    07/10/2009

שלום,
    בננו מתבגר בן 13 שהבעיות איתו התחילו לפני כשנה . ראשית הוא רואה בנו ההורים כספומט, הכל מתרגם אצלו לכסף ואם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מתחיל להתחצף, לטרוק דלתות ולהוציא אותנו מדעתנו. הוא רוצה לקנות רק מותגים, ג'ינס של דיזל ב- 700 שקל וכודמה, לאחרונה הוא החליט שהוא רוצה בר מצווה במועדון ילדים יוקרתי כזה שיחייב אותנו גם להשכיר אוטובוסים וכרגע אנחנו לאחר מעבר דירה (בה הוא קיבל חדר פרטי) והמצב הכספי לא מאפשר. ברגע שאומרים לו שאולי אי אפשר הוא מתחיל עם החוצפה ואף מבייש אותנו בפני אנשים כך שאנחנו כבר לא רוצים ללכת איתו למשפחה ולשום מקום ציבורי אחר. לא אכפת לו לעשות בושות לעצמו ולנו. הוא מרכל עם בני משפחה עלינו בפנינו וגורם לנו מבוכה ונדמה לי שהוא אפילו נהנה שאנחנו סובלים. לאחרונה הוא גם מאיים עלינו שאנחנו נצטער אם לא נעשה מה שהוא רוצה. הוא כמעט קבוע עם פרצוף מצוורח וכל יום נגמר במלחמה כזו או אחרת וכמעט כל יום נגמר כשאני בוכה מרוב תסכול. גם האבא כבר לא יודע איך להתנהג איתו הוא טוען שאני מוותרת יותר מידי ורוצה להעניש במחשב וכו' אבל אני פוחדת שהילד בכלל יתייאש לנו ויתחיל לעשות דברים יותר גרועים - הילד היה בעבר ילד מקסים, תמיד דרש תשומת לב מעבר לילד ממוצע אבל אהב לעזור והיה טוב לאחיו הקטן וכעת הכל השתבש. מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגר בן 13

הוספת תגובה

• מתבגר בן 13

אייל קנדינוף
    07/10/2009

שלום לך
    בנך זועק הצילו לגבולות.
    התעשתי על עצמך והביני שבנך חווה את גיל ההתבגרות במלוא העוצמה. מוחו מורעל מההורמונים שמשתחררים מהתהליך ואפשר להגדיר את מצבו כחוסר שפיות. זה נכון לרובם בגיל זה.
    אין לך מה להתרפק על עברו הרגוע והנעים אלא לשמוח על כך שטבעו הולך ומתחזק והכל מתנהל כמו שצריך.
    הדבר היחידי שנדרש כרגע זה להציב לו את הגבול הנכון שיעזור לו לראות את מיקומו האמיתי ולא את מה שמתחולל במוחו.
    זה נעשה בעזרת הסכם שמסדיר את הנושא הכספי והמותגי וגם את צורת התקשורת בבית כך שלכל דבר יש את הפרס או התשלום וזה אך ורק באחריותו איך דברים יתנהלו.
    האחריות שלכם ההורים תהיה לממש בכל מחיר!!!!! , גם עם בהתחלה זעקות פורצות, את ההסכם לשני הצדדים.
    יהיה מיותר בשנים הקרובות להכנס למעורבות רגשית עם נער שחווה את גיל ההתבגרות.
    בנך לא יתיאש אלא יתעשת ויבין שבדרך החדשה הוא יכול להרויח הרבה יותר.
    סבלנות מתינות נחישות והרבה אהבה -מילות הקוד הנדרשות לתהליך.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא הבהרה בנושא ההסכם

מדבורה
    07/10/2009

תודה על התגובה המהירה, בבקשה תן לי עצה מעשית, מהו ההסכם עליו אתה מדבר. האם, אם אני מבינה נכון, ההסכם יתפרש כתשלום חומרי עבור התנהגות נאותה?אם לא תתחצף אקנה לך את מה שתרצה? או ההפך, הסכם שמטיל סנקציות על התנהגות לא ניאותה, וכאן אנו חוזרים לעניין העונשים מהם אני רוצה להימנע. תן לי בבקשה דוגמא להסכם חיובי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה הסכם

אייל קנדינוף
    07/10/2009

שלום דבורה
    הגבול בין עונש לבין תשלום דק מאוד, ובא לידי ביטוי בתפיסה של המתבגר את מה שקורה. האם הוא קיבל עונש? או האם זאת בעצם אחריות שלו?
    לכן ההסכם צריך להיות מקיף ככול האפשר.
    לגבי כסף כדוגמה:
    שיחה שמבררת כמה כסף דמי כיס לשבוע לפי הצרכים האמיתיים של המתבגר.
    אם הוא רוצה לקנות בגדים שעולים מעל התקציב הנורמלי(יש צורך להחליט על התקציב וליידע אותו) מבחינתכם הוא מוזמן לחסוך ולרכוש מכספו. מספר הפעמים בשנה שבא אתם קונים לו בגדים-למשל בחגים.
    והיה והתנהלותו הוורבלית חרגה ,תהיה לכם את האפשרות לא לתת דמי כיס באותו שבוע(כלל זה יהיה מצויין בהסכם) מאחר ואתם לא יכולים להיות בקשר עם משהו שלא מכבד את כללי הבית.
    כל הדברים הללו ועוד צריכים להיות מדוברים וכתובים וכמובן לכל בקשה שלכם צריכה להיות סיבה מגובה בהסבר.
    רק כך, ממקום של הבנת צרכיו ובמקביל התעקשות על דרך ארץ של התנהלות השקט יכול לחזור.
    תהיה לו הבחירה להתנהל לפי רצונו, אך החלטה שלו שמפריעה להתנהלות הנורמלית והבריאה של הבית תפריע לו לממש את רצונותיו.
    הוא לא יכול להחליט מה שהוא רוצה, הוא לא חי לבד ויש עליו אחריות לכבד אחרים, אחרת לא יכבדו אותו בתמורה.

מקווה שזה מאיר את הנושא
    אשמח לענות על שאלות נוספות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ננסה זאת בהחלט

דבורה
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבורה

אייל קנדינוף
    08/10/2009

שיהיה הרבה בהצלחה
    כדאי לזכור שלפני שהרגיעה תגיע צפוי מאבק על ההרגלים הישנים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו