סמים בבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סמים בבית הספר
    יעל
    20/10/2009

שלום,
    הבן שלי לומד בכיתה ז', לאחרונה, ממש במקרה , כי מאוד קשה לדובב ילד בגיל הזה שיספר משהו, הוא סיפר לי שבמסגרת הכיתה הציעו לו סמים, אבקה לבנה בקופסת פח, לימדו אותו את רזי גלגול הג'וינט ואף סיפרו לו מאיפה הם קונים (כפר ערבי). אני חייבת לציין שבית הספר שבו בני לומד הוא נורמטיבי לחלוטין, זו לא שכונת מצוקה או משהו דומה. הבן שלי הציב לי אולטימטום, שאם אפנה לבית הספר עם העניין הזה, כי זה הדבר הראשון שרציתי לעשות, הוא לא יספר לי כלום יותר לעולם וגם אמר שיסבול בבית הספר כי אם יגלו שהוא סיפר יעשו עליו חרם או גרוע מכך.
    עכשיו אני לא יודעת מה לעשות, אני לא יכולה להתעלם מכזה מידע מטריד וגם לא יכולה ממש לעשות כלום כי אני אפגע באמון של בני.
    בנוסף, הבן שלי לא מביא חברים הביתה בזמן שאנחנו ההורים נמצאים. הוא מוכן שיבואו אליו רק כשאנחנו בעבודה, מכיוון שזה בית ספר חדש ואני עוד לא מכירה את הילדים, אני לא מרשה שילדים זרים יבואו עד שאכיר אותם וכך יוצא, שאף חבר לא בא אליו בכלל. ואת כל הזמן הפנוי שלו הוא מבלה ב איי סי קיו עד שעות הלילה.
    עכשיו אני לא יודעת אם לקשור את שני הדברים יחד, עניין הסמים ועניין החברים ולהסיק מסקנות וכך כל העניין נשאר בליבי, מטריד את מנוחתי וידיי כבולות. אנא עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סמים בבית הספר

הוספת תגובה

• סמים בבית הספר

אייל קנדינוף
    20/10/2009

שלום לך
    בנך לא יכול להציב לך אולטימטום כל שכן בנושא כל כך חמור. יש לפנות למנהל/ת יועצ/ת של בית הספר בהקדם ולדווח על כך.
    את תפגעי באמונו של בנך אם לא תדאגי לשמור עליו מהשפעות מסוכנות וזה הרבה יותר חשוב!!!!
    מחובתך לדרוש ששמו של בנך ישאר חסוי כך לא יפגע.
    לא מובן מדוע חברים לא יכולים לבוא הביתה, האם לפי בקשתך או לפי רצונו של בנך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

יעל
    21/10/2009

אני ביקשתי כי יבואו חברים לאחר שאכיר אותם ואדע מי הם כי כולם ילדים חדשים. הוא לא מוכן להביא אותם הביתה כשההורים נמצאים וכך יוצא שהוא לא מביא חברים בכלל.נראה לי לגיטימי שאני לא אסכים שילדים זרים יסתובבו אצלי בבית כשאני לא נמצאת בעיקר לאחר שאני שומעת איזה סוג של ילדים יש לו בכיתה.האם אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    22/10/2009

שלום שוב
    לא את לא טועה.
    אך יש לדאוג לכך שלא יעביר את זמנו הפנוי בבית בלבד מול המחשב.
    יהיה כדאי לאפשר לו להרשם לחוגים כך שיוכל לפגוש חברים חדשים עם תחומי עניין משותפים.
    על בסיס זה תהיה לך אפשרות לסמוךעליו יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאייל

יעל
    25/10/2009

ובכן, לאחר שיחות רבות במהלך השבת התברר לי החשש כי הילדים שהוא רמז לי שלוקחים סמים ומעשנים בבית הספר הם הם חבריו, לכן הוא לא מביא אותם הביתה. הוא אומר שהוא צריך גב חזק כדי להיות במקום כזה (בית הספר) והוא מעדיף להיות בצד שלא נפגע והם שומרים עליו שלא יפגעו בו. הוא סומך על הילדים האלו שיגנו עליו במקרה שילדים אחרים ירצו להרע לו. אני לא מבינה, זה בית ספר נורמטיבי בשכונה טובה, אני מכירה ילדים מבית הספר הזה, הכל היה נראה בסדר אבל מפיו של בני זה נשמע כאילו הוא מתמודד עם חברה של בית כלא או משהו דומה, חברה של עבריינים שאחד צריך לשמור על השני, איך אני מצילה אותו? אני לא יודעת מה לעשות. המורות עדיין לא מכירות אותו זה בית ספר חדש בשבילו ובעצם זה שהוא מסתובב עם החבורה הזו, זה הרושם שהוא יוצר. שום חוג לא מעניין אותו ואי אפשר לעניין אותו בשום דבר למרות שהוא שחיין מצטיין ובעל כישרון לציור יוצא דופן. שום דבר לא מעניין אותו עכשיו חוץ מלהיות חלק מהחבר'ה, ואלה לא החבר'ה הטובים.אם הוא ילשין עליהם גם בעקיפין, אני יודעת בוודאות שהם יפגעו בו פיזית, כי זה כבר קרה עם ילד אחר שרצה להלשין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל

אייל קנדינוף
    25/10/2009

שלום שוב
    את מתארת מצב קשה ביותר שחייב להיות מדווח להנהלה. יהיה נכון לידע את ההנהלה במיידית ואפילו בצורה אנונימית.
    לגבי בנך, יהיה נבון לפנות לעזרה -יעוץ/אימון הורים בהקדם האפשרי, מתוך דבריך אפשר להבין שבנך די מנהל את עצמו בהחלטותיו ויהיה כדאי לאזן זאת בהקדם מאחר והוא שוגה בתפיסותיו מפאת גילו הצעיר ושלב ההתפתחות שלו.
    לדוגמה:
    הוא לא אמור להיות מעוניין במשהו אלא מחוייב על בסיס הסכם להשתלב בתחומי התענינות לפי בחירתו אחה"צ.
    יש לזכור שהוא בסך הכל בכיתה ז וכבר מתנהל כמו מבוגר במלחמה ויש לעזור לו בהקדם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו