דימוי נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימוי נמוך
    יעל
    16/09/2007

שלום רב,
    ילדתי בכיתה ג'. מלאת חרדות מהצלחה. כגון: היא מתביישת לקרוא בכיתה כי "יצחקו" עליה שהיא לא קוראת טוב-זו דעתה (היא קוראת טוב לדעתי).
    הופעת סוף שנה בחוג סירבה לעשות כי בחזרות היא התבלבלה והפסיקה באמצע (התירוצים שלה.."זה משעמם"). הכרחנו אותה להופיעה ו"פלא" היא היתה מקסימה.
    היא פותרת תרגיל בחשבון וישר שואלת "זה נכון"
    היא מכינה ברכה וישר מבטלת את מה שעשתה כי נראה לה שחברתה עשתה משהו מוצלח יותר.
    בתחרות של חוג קארטה, היא היתה צריכה להיאבק עם ילד קטן ממנה ומראש ויתרה. איך שהתחיל התרגיל היא לא התנגדה ונפלה. הסיטואציה כנראה העליבה אותה וישר היא בכתה ולא היתה מוכנה לנסות שוב (גם אחרי שנרגעה)...כאילו שמחה שיצאה מהתחרות.
    היא חברותית, דעתנית מאוד בבית ונמצאת בפעילויות עם חברות (חוגים ושעות הפנאי).
    עליתי על החששות שלה בגן חובה. הגננת אמרה לי שכל פעם שהיא מעתיקה משהו וזה לא "מושלם" בעיניה היא קורעת את הדף.
    ניסיתי דברים רבים כגון להראות לה שגם אני טועה וגם אני כותבת לא מדוייק. סיפרתי לה על קשיים שהיו לי ואיך התגברתי. כל הזמן אני אומרת לה וליילדי כי רק מי שמעז ומנסה דברים מצליח. שמה שחשוב זה לא בהכרח לנצח בקרב בקארטה אלא ההתנסות. ושהברכות שהיא מכינה זה הכי יפה שהיא יודעת.. וכו'. ואם היא רוצה לשפר את הידע בקריאה או בחשבון היא צריכה לעבוד על זה.אני מסבירה לה שהורים ומורים ומבוגרים בכלל הם לא אלוהים וכולם בני אדם (היתה תקופה שהיא חששה שהמורה תכעס עליה. )
    אם אני מעירה לה על סדר בחדר או אי הכנת שיעורי בית ישר היא מפרשת זאת ככעס "טוב...למה את כועסת או למה את צועקת" ואני מסבירה שלא כל דבר שאומרים לה צריך לחייך וכן לא כל דבר שלא מוצא חן בעיניה שנאמר לה, זה כעס או צעקה...אבל זו הפרשנות שלה.
    התחושה שלי שהדימוי שלה כלפי עצמה לא מוצלח, דיברתי איתה על זה שהיא מבקרת את עצמה כל הזמן וחבל.אני נותנת לה הרבה חיזוקים.
    בקיצור איפה טעיתי?
    אני מתלבטת ללכת לטיפול/יעוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימוי נמוך

הוספת תגובה

• דימוי נמוך או תאורת במה חזקה

ענת זפרני
    24/09/2007

היי יעל
    את מאוד רגישה
    ניתן לראות זאת ברמת הפרטים והדיוק של תאור בתך
    בתך - אף היא רגישה מאוד
    ואתן "מזינות" זו את זו.
    אני בעד הצבת גבולות ברורה:
    מותר לך להעיר לה
    ואת יודעת מה - מותר לה לבכות. כלום לא קורה
    את כל כך מזדעזעת ש"פגעת" בה שהיא ישר נחרדת
    או בשפת הילדים יאללללה, לא קרה כלום!
    אני חושבת שיש לה איפיונים של ילדה פרפקציוניסטית וככזו היא תמיד תחווה את העולם בקיצוניות של שחור או לבן (או שאני מאה או שאני אפס) וחייה יהיו מלווים תמיד בתחושה של "הייתי יכולה קצת יותר", אני - לא מכירה דרך לשנות אופי, ומה שאת עושה (ממזערת את הקטסטרופה ומציגה לה כמודלינג שגם את נכשלת ובנוסף מחזקת את הדרך ולא התוצאה) זה בדיוק מה שצריך לעשות!
    אז
    עצתי לך
    קחי גבולות ברורים
    תזכרי שאדם מתקשה יותר ויותר כשהסביבה מנחמת אותו
    ואוסף את עצמו כשהסביבה מאמינה שיש לו יכולת להכיל גם אכזבה
    נסי
    ואם המצב לא משתפר
    פני לייעוץ
    בהצלחה
    ענת זפרני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי עצמי

יעל
    24/09/2007

תודה על ההשקעה בתשובתך והחיזוק שאנו בדרך הנכונה.
    מאז שגיליתי אותך ואת האתר אני נעזרת וזה מקסים ומחזק שיש פורום כזה שעוזר לנו ההורים, לזרום ולמצוא את הדרכים באתגר הגדול הזה - הורות.
    ענת, תודה מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה אמיתית

טלי
    26/09/2007

התשובה שלך כל כך נכונה..
    בייחוד השורות האחרונות: "אדם מתקשה יותר ויותר כשהסביבה מנחמת אותו
    ואוסף את עצמו כשהסביבה מאמינה שיש לו יכולת להכיל גם אכזבה"
    חג סוכות שמח
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו