קימה בבוקר והליכה לבית הספר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קימה בבוקר והליכה לבית הספר
    אור
    22/10/2009

שלום,
    בני בן 15.5 מתעורר "קשה" כל בוקר, זאת אחרי מספר קריאות השכמה, משיכת שמיכה ועוד,
    בערב אני דואגת שיסגור את המחשב ב-9.00 וילך לישון לא יאוחר מ 22.15 22.30 . הבקר הוא
    התעורר בקושי אמר שהוא עייף ושאינו רוצה ללכת לבית הספר כי בא לו יום חופש וזו החלטה שלו אם ללכת או לא. ולא בגלל סיבות אחרות. התעקשתי איתו בסופו של דבר לקחתי אותו לבית הספר והוא הגיע באיחור. בבקרים בעייתיים אני מונעת ממנו שימוש במחשב, אך זה לא עוזר. כמו כן, אני גם נוהגת להזכיר לו על בחינות ומטלות שעליו לעשות ומזה עדיין לא "ניגמלתי". הוא סיפר לי שבשיחה עם חבר, החבר אמר לו כי עליו לקחת את כל האחריות על עצמו כולל ישיבה מול המחשב והתנהגותי זו ,מונעת מבני לעשות את המוטל עליו "בדרך הטיבעית", ברצוני לציין שניסיתי מספר פעמים להשאיר לו את ההחלטות לבד כמו ישיבה מול המחשב, אך לצערי הוא לא עמד בהן.
    אודה על התייחסותכם ומידע עלי לנהוג.
    בברכה, איר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קימה בבקר והליכה לבית הספר

אור
    26/10/2009

שלום,
    אודה על התייחסותכם לשאלותי, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קימה בבוקר

אייל קנדינוף
    27/10/2009

שלום לך
    מתנצל על העיכוב בתשובה - השפעות למינהן באויר.
    הגיע הזמן לשחרר במידה את בנך. לדוגמא- אם הוא לא רוצה ללכת לבית הספר זאת בחירתו אך איתה מגיע הכלל שבחופש אי אפשר להתנהל כמו ביום רגיל וזה אומר שעליו יהיה להיות בחופש גם משאר פעילויותיו.
    אותו הדבר לגבי קימה בבוקר אם הוא ידע בוודעות מוחלטת שאם הוא לא קם בבוקר בזמן ומפסיד עקב כך לימודים לא תהיה לו האפשרות לצאת ההבית באותו יום. זאת החלטה שלו איך להתנהג ועל אחריותו שלו.
    אין לך מה להכנס למעורבות רגשית מאחר ויש לך עסק עם בחור בגיל ההתבגרות שבודק את הגבולות-אז שימי לו גבולות- רק כך הוא יתבגר ויתגבר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    27/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו