מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקשנות,מרדנות ובעיות חברתיות.פרידוש26/10/2009
שלום,
בתי בת ה-12 לומדת בכיתה ז.
אני אובדת עצות כוון שבתי כל הזמן כמעט בבית מול הטלויזיה והמחשב ובקושי יוצאת לחברים מהכיתה.אני כל הזמן מעירה לה על זה שהיא בבית ולא יוזמת יציאות לחברים,
הכיתה שבא לומדת בתי גם בעייתית,הבנות מאוד תינוקיות ובכלל אין קשר בן הבנים לבנות ותמיד יש לבתי את התרוץ שלא כיף לה בחברתם והיא מעדיפה להשאר בבית, ואני בכל אופן דוחפת אותה כן לזרום ולא לחפש בחברים מה לא טוב.....
לצופים היא לא הולכת למרות שמהכיתה הרבה לא הולכים אבל מספיק שיש שלוש ארבע בנות שהולכות אני מאמינה שזה גם מספיק,חוגים לא הולכת - ממש כלום!!!!!
היא ילדה שלא מתמידה בכלום,רצתה אורגן הפסיקה,רצתה כושר הפסיקה,ומעבר לזה כשהיא בבית היא כל הזמן משעמום רוצה לאכול.
בתי ילדה חכמה,נראית טוב,לומדת ברצינות.
היא טוענת שאני מאוד לוחצת אותה ואני לא יודעת מה לעשות....בעבר הייתי אצל פיסכולגית וזה לא ממש עזר כוון שבתי לא רצתה ללכת לטיפול,אז ממש לא עזר שרק אני קיבלתי כלים להתמודד איתה.
אני מאוד מיואשת ורוצה את עזרתכם.האם אני אמורה להרפות??
אנא עזרו לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אגיד לך את דעתי כמתבגר
מישהו27/10/2009אני במצב דומה. הולך לחוגים, לא מתמיד, מצטיין בלימודים, משהו כזה.
אני לא סובל את השהייה עם בני הכיתה שלי, מתפלל שזה יעבור כבר, לא סובל את האופי שלהם
לא סובל את החברה שלהם. אני חושב שכדאי שתקחי אותה לאבחון-אולי יש לה תסמונת כלשהי.
אצלי גילו את זה בכיתה ד' אבל גם כשמגלים מאוחר אפשר לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקשנו, מרדנות וכ'
אייל קנדינוף27/10/2009שלום לך
בתך נמצאת מול המחשב והטלויזיה משום שהיא יכולה!!!!
והיה וזמני המחשב יוגבלו וגם הטלויזיה לא תהיה לה בררה אלא למצוא לה עיסוקים חדשים ולא את צריכה לשבור את הראש בעניין.
לגבי תחומי פעילות, הרי זה מבורך שהיא מתנסה בתחומים שונים אל לך להתערב בזאת. יש לאפשר לה להמשיך ולחפש את המסגרת שמעניינת אותה.
הגבילי את הטלויזיה לשעה והמחשב גם כן, והתני את השימוש בשעות שבהם אין פעילויות של חוגים.
נחישות התמדה ותמיכה ורק כך תוכלי לעזור לה להתנתק מהמחשב והטלןיזיה. אסור לוותרר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
פרידוש27/10/2009שלום אייל,
תודה רבה על שעניתה על הפניה שלי אליכם.
רציתי רק להבהיר לגבי בתי שגם אם אגביל אותה בלראות טלויזיה או מחשב,עדין זה לא יפתור לה את הבעיה,כיוון שאין היא אוהבת לבלות בחברת חברותיה לכיתה(לא לגמרי -אך זה קורה פעם בשבוע פעמיים).אני מכירה מקרוב את חבריה לכיתה ואכן כיתה עם התנהגות מאוד ילדותית והיא בוגרת לגילה.ובכל זאת אני חושבת שהיא כן צריכה לקבוע.
לי ממש קשה לראות את בתי כל היום בבית אפילו בסופי שבוע כמה אפשר...???
ואכן לא פעם הגבלתי אותה,אך היא הלכה לישון - זה יותר טוב??!!
חשבתי שאולי כדאי שאקח אותה לאבחון-יכול להיות שיעלו על בעייה כלשהי שאני לא מצליחה להצביע עליה...
אשמח אם תתן לי רעיון או מקום שאוכל לעשות לה את האבחון.
מה עושים????
תודה מראש
פרידוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרידוש
אייל קנדינוף27/10/2009שלום שוב
כשמחפשים בעיה בסופו של יום מוצאים אותה. זכרי שברגע שאת לוקחת אותה לאיבחון, מראש היא תזהה את עצמה עם בעיה. ההגבלה של הטלויזיה היא התחלה וההמשך יהיה למצוא לה את המסגרת המתאימה לפי בחירתה. היא הרי לא תלך לישון כל יום בשעה 17:00 לישון?
על פניו לפי תאורך בתך מתנהלת באופן נורמטיבי וכרגע מעדיפה מטעמי נוחות בלבד לשבת מול המחשב והטלויזיה. יש לפעול בכיוון של שבירת המעגל הנוכחי ועזרה צמודה ליצירת מעגל חדש.
בהצלחה
אולי יהיה כדאי לכם ההורים לעבור תהליך אימון שמסביר ומלמד את גיל ההתבגרות בזמן זה והדרכים והכלים שיכולים לעזור לכם לעזור לה. יש לזכור שלכם ההורים יש את הכי הרבה כוח ולגיטימציה להוביל את ילדכם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אייל
פרידוש28/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)