בעיה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה...
    אב במצוקה
    04/11/2009

הסיפור הוא כזה- בנישואי הראשונים נולד לי בן (כיום בן 17) שחי עם גרושתי עד לפני שנה..לפני שנה גרושתי נפטרה ממחלת הסרטן..כמובן שבני עבר להתגורר איתי עם אישתי ועם שלושת ילדי(בת 12,בן7 ובן 3). הבעיה היא כזאת-שהוא היה גר עם גרושתי הייתי רואה אותו פעם בשבוע- לבוא אלי הבייתה הוא לא רצה..הוא לא מסתדר בכלל עם אישתי, ומילדי הוא מתעלם. הוא ממעט מאד להגיע הבייתה, וגם כשהוא בבית, הוא בעיקר מתעלם מאיתנו-מדבר בעיקר כשצריך ממני משהו או..כשניסיתי לדבר איתו כמה וכמה פעמים הוא התחמק. חוץ מהבעיה הזאת-הוא ממש אבל ממש לא מתנהג לפי חוקי הבית שלי ושל אישתי! הוא מעשן, הסברתי לו שזה ממש לא לטעמי,ושבבית הוא לא מעשן-אבל קשה לומר שהוא עומד בזה, הוא חוזר בשעות מטורפות ממסיבות שאני לא יודע מה הוא עושה בהן,לרוב שתוי.לבית ספרהוא הולך כשיש לו מצב רוח-וזה לא קורה הרבה..מסבך הרבה בקטטותףולאחרונה גם נעצר על הפרעת הסדר הציבורי...את החברים שלו אני לא מכיר ןאין לי שמץ של מושג עם מי הוא מסתובב .אז חוץ מהדוגמא הרעה מאד שהוא מראה לאחים שלו..אני דואג לו. ואני מאד מאד מאד רוצה לעזור לו. אני יודע שקשה לו...אחרי הכל-אמא שלו נפטרה, הוא עבר לגור עם אנשים שהוא לא ממש מחבב....אני רוצה שהוא ירגיש שאני אוהב אותו, ושהבית שלי הוא הבית שלו..אבל הוא לא נותן לי דרך ךהגיע אליו...כשניסיתי להציע לו ללכת לטיפול משפחתי, או לפנות ליועץ הוא התפרץ עלי בצעקות.. אני מרגיש מאד נבוך ומאד אבוד. לא יודע מה לעשות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה...

הוספת תגובה

• בעיה

אייל קנדינוף
    04/11/2009

שלום לך
    תוך כדי קריאה את מילותיך אני לא יכול שלא להזדהות עם כאבו של בנך. אך למרות זאת צריך להבין שהחיים ממשיכים. ניתן להבין שמערכת היחסים בינכם לפני פטירתה של גרושתך היתה כבר בעיתית בנוסף אישתך לא כל כך "מסתדרת" עם בנך. אתה כותב שהוא לא מסתדר עם אשתך, ויכול להיות שגם היא לא מסתדרת איתו?!!!
    יש הרבה עבודה לפניכם והמלצתי לכם היא לפנות ליעוץ/אימון הורים בהקדם האפשרי.
    בנך, לפי מה שאתה מספר, זועק לעזרה והוא לא מצליח לקבל אותה.
    יש לך פה הזדמנות לרפא את הקשר הזה ובשביל זה נדרשת עזרה מקצועית.
    פשוט יהיה לפטור את העניין בכך שהוא לא מוכן לקבל עזרה, אך יש לזכור שעליך יושבת האחריות לעזור לו מאחר ואתה אביו. מה גם, שצריך לזכור שבמשך השנים הוא לא היה תחת טיפולך ונראה שהמסגרת שבה גדל היתה הרבה יותר רופפת.
    יש דרכים רבות שניתן לעזור וזה מתחיל בנו קודם כל!!!
    נכון, כרגע הוא פורק כל עול, אבל ניתן להשיב את הגלגל אחורה גם אם הוא מסרב ללכת לטיפול/יעוץ.
    אהבה זו היכולת לזהות צורך אצל האחר ולהיענות לצורך ממקום של עוצמה ללא התנייה!!!
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אב במצוקה
    04/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו