מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,טוטית19/11/2009
אני אמא בת 40 ויש לי ילדה בת 17. היא מתחצפת ומקללת אותי ואת בעלי. על כל דבר קטן ופעוט היא מתפרצת, צועקת ומקללת. זה לא דבר חדש, זה התחיל בגיל 12 ונמשך עד היום, לאורך כל תקופת ההתבגרות שלה. תמיד קיוויתי שבאיזשהוא מקום היא תבין בעצמה שזה לא בסדר והיא תשנה את ההתנהגות, אך דבר זה לא קורה ולא נראה שעתיד להשתנות.
אתמול היא עברה כל גבול אפשרי. בנוסף אליה, ישלי ילד בן 7 והיא ממש לא מסתדרת איתו. היא מרביצה לו בלי סוף. היא הרביצה לו אתמול כי הוא מחק לה איזה משהו במחשב. החלטתי שעל כל מכה שהיא מרביצה לו אני מחזירה לה. היא הרביצה לו כ"כ חזק והוא ילד כ"כ קטן. הרבצתי לה בחזרה והיא הרביצה לי. פעם ראשונה היא מרימה עליי יד. היא שרטה והיכתה אותי כ"כ חזק, עד שירד לי דם. כרגע היד שלי כחולה וכואבת מהמכות שלה. אני באמת לא יודעת כיצד לנהוג איתה. בעלי מרביץ לה גם כשהיא מקללת או מתחצפת ומרביצה לאחיה או מקללת אותנו. אנחנו לא הורים אלימים ולא הכנו אותה בילדותה. כיוון שבבגרותה היא ככה מתנהגת, מקללת ומרביצה לאחיה אין אנו רואים דרך אחרת לחנכה. כרגע איני מדברת איתה ולא עושה לה אוכל, כביסות או כל דבר שהיא צריכה.
אשמח לייעוץ מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברכה
אייל קנדינוף19/11/2009שלום רב
את מתארת מצב קשה שבו הגבולות שלכם ההורים ושל הילדים פרוצים לחלוטין. אלימות מובילה לאלימות- את זה יש לזכור.
יהיה מאוד קשה דרך הפורום ליעץ לכם איך לצאת ממצב קשה זה- עליך לפנות במהירות האפשרית לעזרה מקצועית.
לא יעלה על הדעת שבתך תכה אותך
לא יעלה על הדעת שילד בן 7 יקבל מכות מבת 17
לא יעלה על הדעת שהורים יכו ילדים חלשים מהם
יש דרכים וכלים שיכולים לעזור לכם ולהפוך את המציאות האומללה שאת מתארת למציאות חדשה וחיובית
לא לחכות- לצאת לפעולה מתקנת בהקדם האפשרי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)