חוסר ביטחון ופרפקציוניזם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ביטחון ופרפקציוניזם
    אמא
    26/11/2009

אני אם לנערה בת 15, תלמידה טובה מאוד ועוסקת בתחומי ספורט שונים בחוגים בלבד. הבעיה היא שמילדות היא מסרבת להשתתף בכל מסגרת המחייבת מעט תחרותיות, על אף שיש לה פוטנציאל רב. הן בתחום הלימודים והן בספורט, האמון שנותנים בה המורים הוא רב, ואף הציעו לה להשתתף בתחרויות בין- ספריות, אך היא מסרבת. אתמול הרחיקה אף יותר וביקשה ממני שאתערב ואדבר עם אחת המורות שתניח לה. אני מודעת לכך שכל תחרות מלחיצה באופן טבעי, אך ברור לי שכדי להגיע להישגים, אי אפשר להימנע מכך לחלוטין, גם אם המחיר הוא כישלון נקודתי. שאלתי היא - האם עלי להמשיך לשתף איתה פעולה בעניין זה ולהניח לה? עלי לציין שגם לקראת הבחינות בבית הספר היא לומדת ושוקדת זמן רב, וכאשר קורה והציון "רק" ממוצע, היא מאוכזבת מאוד ועובדת קשה שבעתיים בכדי לשפרו בבחינה הבאה. מצד אחד אני מאוד מעריכה אותה, אך ברור לי שעלי להבהיר לה שלא כל כישלון הוא קטסטרופה... - מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ביטחון ופרפקציוניזם

הוספת תגובה

• חוסר בטחון ופרפקציוניזם

אייל קנדינוף
    26/11/2009

שלום לך
    נשאלת השאלה האם באמת מתוך תחרות מגיעים להשגים ובאיזה מחיר?
    חבורה של ילדים בני 9 או 10עומדת בשורה לקראת תחרות ריצה עם מדידת זמן. מורה ההתעמלות ממוקם בקו 60 המטר עם משרוקית ומזניק את הקבוצה. הם נותנים את כל מה שיש להם בריצה אך רק אחד מצליח להגיע ראשון.
    אחד ניצח, כל שאר הילדים רושמים בתוכם הזדהות עם הפסד.
    תחרות בין ילדים יכולה להביא לכעס מירמור והתכנסות פנימה. היא לא תורמת להשגים. הצלחה שמלווה בתיסכול היא זמנית.
    בתך פוחדת להכשל. למרות שהדרך שלנו ללמוד ולגדול היא מתוך עשיית טעויות. השאלה היא למה בתך כל כך מפחדת מלטעות ולמה היא כל כך תחרותית עד כדי פרפקציונזם ?
    זה בדרך כלל הולך עם שימת ציפיות על הילד!!!
    הניחי לה והראי לה שלא משנה מה היא עושה את מעריכה אותה בשביל מי שהיא ולא בשביל הציונים הגבוהים שהיא מביאה.
    חזקי בה את טוב ליבה עזרתה לזולת אחריות משמעת אישית והיד עוד נטויה.
    התעלמי מרצונה להגיע לשלמות כי אין דבר כזה והסירי כל רצון בתוכך לראות אותה מצליחה מול אחרים כי הרי כל אחד מאיתנו הוא יחיד ומיוחד ואין שני לו בעולם כולו ועל בסיס קביעה זו אין מקום להשוואה בין בני אדם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו